Sekce náměstka ministryně pro ochranu práv dětí a sociální začleňování Odbor ochrany práv dětí (91) Odbor sociálního začleňování (92) –1–1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P ODPORA TRANSFORMACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Ivana Příhonská Praha /
Advertisements

Představení projektu Celostátní konference k projektu „Podpora sociálního začleňování na místní a regionální úrovni“ (reg. č. OP LZZ: CZ.1.04/3.1.00/ )
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Závěrečná konference: „ INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU MĚSTA CHEBU NA ZMĚNU SITUACE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH OBYVATEL MĚSTA, ZEJMÉNA OBYVATEL SÍDLIŠTĚ ZLATÝ VRCH“
DEINSTITUTIONALIZACE- ZKUŠENOSTI SPOLEČNOSTI LUMOS V MOLDAVSKU Domnica Ginu manažerka, nadace LUMOS Moldavsko Deinstitutionalizace: cesty vpřed 14. – 15.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Podpora metodických a koordinačních jednání terénních sociálních pracovníků v Litvínově 05/2011 Kateřina Dosoudilová.
Důležitost propojování sociální a zdravotní péče pro duševně nemocné- jak by měl vypadat úspěšný systém začleňování osob s psychiatrickou diagnózou MUDr.Lenka.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
Mapování potřeb regionů ve vztahu k činnosti středisek výchovné péče a zařízení ústavní a ochranné výchovy POHLEDEM PRACOVNÍKŮ ORGÁNŮ SOCIÁLNĚ PRÁVNÍ OCHRANY.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
IP Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Jihlava 25. listopadu 2014.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
Komunitní plánování sociálních služeb ve městě Brně Bc. Monika GALKO DiS. Odbor sociální péče MMB Konference „Plánování rozvoje sociálních služeb – dobrá.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené rodiny a děti Pardubice, 25. říjen 2012 MPSV.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
koncepce rodinné politiky Dipl.-Pol. Jana Maláčová
Individuálně, ale společně a jinak
PROJEKT ISTI INFORMAČNÍ SYSTÉM TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY VEŘEJNÉ SPRÁVY
Příspěvek pro seminář Zvláštní dětská zařízení na rozcestí – jak dál?
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Mgr. Ferdinand Raditsch Aktivita je součástí projektu ‚Podpora.
„Činnost krajských koordinátorů pro menšiny a krajských manažerů prevence v Kraji Vysočina“ Mgr. Lumír Bartů.
Závěrečný účet kapitoly 335 Ministerstvo zdravotnictví ČR za rok 2016
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP Náměšť nad Oslavou
Koordinace rodinných dávek, pohřebné
Zákon o sociálním podnikání
Josef Středula, předseda ČMKOS
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Závěrečná konference Zlín,
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Aktivita je součástí projektu ‚Podpora procesu střednědobého.
Organizační zabezpečení práva životního prostředí
Děti odsouzených rodičů z hlediska sociálně – právní ochrany dětí
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
Služby následné péče.
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro oblast vysokých škol na období Petr.
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
Seminář s krajskými úřady
Spolupráce škol a orgánů sociálně-právní ochrany dětí
Dostupné bydlení v Hradci Králové jako nástroj sociální práce vedoucí k sociální změně PhDr. Marek Šimůnek, MBA Magistrát města Hradec Králové ANNO,
Role a možnosti spolupráce s orgány sociálně-právní ochrany dětí
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví ORP Chrudim Podpora sociální práce v obci Chrudim a ve správním obvodu obce s rozšířenou.
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Filozofie konstrukce.
Hledáme klíč k právům dětí
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Ing. Stanislava Správková
PROCES STANDARDIZACE SOCIÁLNÍ PRÁCE V LOVOSICÍCH
Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ /0.0/0.0/16_063/
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Ochrana spotřebitele v počátečním vzdělávání Praha
Cílové skupiny sociálního podnikání
Vyhodnocování rodičovských kompetencí v sociálně – právní ochraně dětí
Rodičovské kompetence – silní rodiče v našem pohraničí
DOPAD NOVÉ DRUHOLOGIE SOCiÁLNÍCH SLUŽEB NA KLASICKÉ SLUŽBY SOCIÁLNÍ PÉČE Daniela Lusková.
Pěstounská péče na přechodnou dobu (PPPD)
Příspěvek k činnosti v PSNDP
Koncepce dostupného bydlení v Jablonci n/N
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Sekce náměstka ministryně pro ochranu práv dětí a sociální začleňování Odbor ochrany práv dětí (91) Odbor sociálního začleňování (92) –1–1

Priority ochrany práv dětí v roce let Úmluvy o právech dítěte Prosazovat postupy směřující k zajištění práv dětí a jejich rodin a posilovat právní jistotu všech dotčených subjektů, zejména ohrožených dětí. Permanentně působit na kvalitnější výkon sociálně-právní ochrany příslušnými úřady a pověřenými osobami včetně sjednocení financování systému. Zajistit skutečný rozvoj náhradní rodinné péče - jak krizové, tak dlouhodobé formy. Podporovat procesy transformace systému péče o ohrožené děti, s důrazem na kvalitu poskytované ochrany dětem. Posilovat práva dětí účastnit se rozhodování o záležitostech, které se jich týkají a zasazovat se o vyrovnávání příležitostí pro děti a mladé lidi ze znevýhodněného prostředí nebo se zdravotním postižením.

UKAZATELE ÚSPĚŠNÉHO PROCESU OCHRANY PRÁV DĚTÍ: snižuje se celkový počet dětí odebíraných z péče rodičů (redukce na odůvodněné odebírání v případě výskytu syndromu CAN) snižuje se počet dětí v ústavních zařízeních roste počet dětí v náhradní rodinné péči vznikají a rozvíjejí se nové zejména terénní a ambulantní služby reagující na zjištěné potřeby ohrožených dětí multidisciplinární systém péče o ohrožené děti je jednotný a efektivní

Nástroje ochrany práv a dětí NÁRODNÍ STRATEGIE OCHRANY PRÁV DĚTÍ AKČNÍ PLÁN K NAPLNĚNÍ NÁRODNÍ STRATEGIE OCHRANY PRÁV DĚTÍ NA OBDOBÍ 2012 – 2015 PROJEKT OP LZZ SYSTÉMOVÁ PODPORA PROCESŮ TRANSFORMACE SYSTÉMU PÉČE O OHROŽENÉ RODINY A DĚTI PROJEKT EHP/NORSKO “CHILDREN AND YOUTH AT RISK“

Hlavní činnosti odboru sociálního začleňování Agenda sociálního začleňování a boj s chudobou Agenda přípravy na stárnutí Rovné příležitosti osob se zdravotním postižením Pilotní projekt „Sdílené pracovní místo“ –5–5

Priority odboru Sociálního začleňování v roce 2014 Zpracování Akčního plánu Koncepce prevence a řešení bezdomovectví v ČR do r Aktualizace Národního akčního plánu podporujícího pozitivní stárnutí pro období let 2013 až zajištění činnosti Rady vlády pro seniory Garance problematiky sociálního začleňování v návaznosti na schválenou Strategii sociálního začleňování 2014 – 2020 Návrh na zřízení Monitorovacího mechanismu Úmluvy OZP Spolupráce na řešení problematiky sociálního bydlení –6–6