Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika 2007- 2013 Centrum pro regionální rozvoj Infobod 05. 08. 2011 Zlín.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Průvodce podáním žádosti do ROP JV Listopad 2012 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Advertisements

Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Dobrý den Ing. Kateřina Nousková
Brno 7. ledna 2010 Seminář pro předkladatele projektů do Integrovaného plánu rozvoje města Brna Postup předkládání projektů.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
SEMINÁŘ PRO EXTERNÍ HODNOTITELE - HODNOCENÍ, PPH, NÁLEŽITOSTI POSUDKŮ.
DOTACE MŠMT Investice 2011.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
IOP 3.4 – 11. výzva Centrum pro regionální rozvoj ČR.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Hlášení změn v rámci projektů PRV Eva Šípová, MAS Labské skály – březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Oddělení Sekretariátu Regionální rady Regionu soudržnosti NUTS II Jihovýchod Krajský úřad kraje Vysočina Velké Meziříčí 2005 Nejčastější chyby v předkládaných.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Administrace v novém programovém období 2014 – 2020
Průvodce podáním žádosti do ROP JV Listopad 2012 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
Hodnocení projektů Ing. Vlastimil Outlý, NVF, o.p.s. Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Nejčastější chyby v žádostech o dotaci
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
…pro vodu, vzduch a přírodu OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Nejčastější chyby v žádostech Veronika Maršálková Referent Odboru příjmu žádostí a krajských.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Centrum pro regionální rozvoj ČR
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc,
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
Michala Pechová Jak vyplnit webovou žádost OP VK BENEFIT7 ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Benefit7 – jak vyplnit projektovou žádost
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Helena Hořáková.
Příprava Smlouvy o poskytnutí dotace, podmínky uzavření Smlouvy o poskytnutí dotace, včetně povinných dokumentů Olomouc Zlín 15.
Workshop „NNO a fondy Evropské unie“ , Zlín Centrum pro regionální rozvoj, Ing. Markéta Weingärtnerová.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 10. ledna 2012.
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
OPPS ČR-PR Rozdíly v programech přeshraniční spolupráce v rámci Cíle 3 realizovaných v MSK a časté chyby Zpracovala: Ing. Markéta Hluchníková.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
CÍL 3 OP PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÁ REPUBLIKA - BAVORSKO Cheb Krajský úřad Karlovarského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení přeshraničních.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář k výzvě OP LZZ č. 89 – Zvýšení kvality řízení, financování a good governance v úřadech.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc K ontrola přijatelnosti Výzva k doplnění.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Praha, duben 2016.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
Program rozvoje venkova Postup administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí Ing. Ondřej Vodhánil, Odbor projektových opatření rozvoje.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
ŠKOLENÍ PRO ŽADATELE O FINANČNÍ PODPORU Z OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Jihomoravský kraj Krajský úřad Jihomoravského kraje oddělení.
Schválením žádosti projekt nekončí
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Fond malých projektů Interreg V-A SK - CZ Realizace malého projektu Zdeněk Mikel Ostrava
1. Výzva PRV MAS krajina srdce, z.s.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Příprava malého projektu - 2. část Předložení MP, žádost a přílohy
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Centrum pro regionální rozvoj Infobod Zlín

Příručka pro žadatele 1)Cílem je poskytnout potenciálním žadatelům nevyhnutné informace a pokyny na to, aby mohli správně vyplnit formulář žádosti o finanční příspěvek (Žádost o FP), svůj projekt správně vypracovat a tak vytvořit předpoklady pro jeho úspěšnou realizaci 2)Aktualizovaná verze (verze 3) – platná od )Infobod funguje v přímé součinnosti s STS Bratislava

Přehled výzev 1. Výzva Vyhlášena Ukončena kolo kolo VýzvaVyhlášena Ukončena kolo VýzvaVyhlášena kolo

Počet přijatých projektů v 1. – 3. kole Kolo Počet přijatých projektů STSInfobodCelkem 1. kolo kolo kolo Celkem

Formální kontrola Nezbytným předpokladem přijatelnosti projektu je splnění formálních kritérií (tzn. kritérií úplnosti dokumentace Žádosti o FP) a kritérií oprávněnosti projektu. Formální kontrola: 1)Žádost byla dodána v tištěné i v elektronické podobě a v požadovaném počtu vyhotovení 2)Elektronická verze se shoduje s tištěnou verzí 3)Žádost je podepsána statutárními zástupci 4)V žádosti jsou vyplněné všechny předepsané údaje 5)K žádosti jsou přiloženy všechny přílohy

1)poskytují konzultace projektovým žadatelům (resp. informace, zda cíle, výstupy a přeshraniční dopad předkládaného projektu jsou v soulade s podmínkami) 2)příjem Žádosti o FP (poštou, osobně, kurýrem) 3)vykonává formální kontrolu Žádostí o finanční příspěvek 4)po kontrole formálních kritérií a jejich splnění je Žádosti o FP zaregistrovaná zaměstnancem STS do ITMS II. Následně se přistoupí ke kontrole oprávněnosti - po splnění je žadateli zaslané oznámení o vzniku oprávněnosti výdajů společně s kódem ITMS II, pod kterým bude žádost v dalších procesech identifikovatelná. HLAVNÍ ÚLOHY STS BRATISLAVA / INFOBODU

Výzva k odstranění chyb v rámci formální kontroly Žádosti o FP 1)V případě, že v rámci kontroly Žádosti o FP bude potřeba kontaktovat žadatele, neboť nesplnil některé z kritérií, bude ze stray STS/Infobodu vyzvána kontaktní osoba vedoucího partnera na doplnění prostřednictvím u nebo faxu. 2)Ze strany žadatele je nutné, aby v případě doručení tokového u potvrdil jeho přijetí 3)Žadatel na základě této výzvy na doplnění Žádosti o FP zašle na STS/Infobod doplněnou chybějící či opravenou dokumentaci ve lhůtě 14 kalendářních dnů ode dne odeslání výzvy na doplnění.

4)Dnem doplnění chybějící či opravené Žádosti o FP se rozumí den doručení na STS/Infobod 5)V případě nedodržení stanovené lhůty bude Žádost o FP vyřazena z procesu hodnocení. 6)O skutečnosti, že je Žádost o FP vyřazena z procesu hodnocení bude vedoucí partner informován v rozhodnutí o neschválení Žádosti o FP, které mu STS odešle do 30 kalendářních dnů od stanovené lhůty.

Nejčastější chyby v Žádosti o FP 1)absence podpisů statutárních zástupců, absence razítka, chybí , telefonní čísla na kontaktní osoby 2)nevyplněné údaje jako: NACE, zřízení podle zákona, datum založení organizace, účetnictví, IČO organizace 3)CD se žádostí je prázdné nebo nejde přečíst 4)žádost není svázána v kroužkové vazbě 5)nedodání povinných příloh 6)přílohy nejsou seřazené a označené podle předepsaného seznamu

7)opravované, přepisované originály dokumentů 8)absence podpisů, razítek 9)nesoulad přílohy č.6 (Doklad o zabezpečení spolufinancování) s žádostí (tabulka č.13). Často je uvedena odlišná částka, jiný název projektu, chybí slovo „spolufinancování“ 10) nepodepsané přílohy č.7 (Účetní uzávěrka) – chybí podpis statutárního zástupce 11) v přílohách č.14 (Projektová dokumentace pro stavební povolení) chybí výkaz výměr, položkový rozpočet, výkresová část

Nejčastější chyby v doplnění žádosti žádná reakce na hodnotící nedodání dokumentu stejná chyba jako v předloženém dokumentu nepodepsané dokumenty nepředložení 1 ks originálu a 2 ks kopií, i když je tato chyba uvedena v hodnotícím u

Kontaktní údaje Centrum pro regionální rozvoj ČR Infobod, pobočka NUTS II Jihovýchod Novobranská 526/ Brno Ing. Tatiana Mifková, Ph.D Mgr. Iva Paďourková Ing. Hana Škrobáčková

Děkujeme za pozornost