Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Celostátní síť pro venkov
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Projekt „Provoz Center na podporu integrace cizinců VI.“ je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
1 Analýza nabídky a poptávky po dalším profesním vzdělávání v Královéhradeckém kraji Jaroslava Mikulecká Univerzita Hradec Králové.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí” Pořádaný v rámci projektu „Podpora sociálního začleňování na místní a regionální úrovni“ (reg.
Projekty Jihomoravského kraje zaměřené na podporu rozvoje lidských zdrojů.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ S REALIZACÍ PROJEKTŮ OP VK SEMINÁŘ.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Lenka Herčíková,
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Místní plán inkluze + OP VVV
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Evropský návratový fond (ENF)
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
JIHOMORAVSKÉ REGIONÁLNÍ CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Komunitní plánování sociálních služeb Děčín
Závěrečná konference projektu
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Mabistrát hlavního města Prahy
Ing. Stanislava Správková
Projekty META o.s. zaměřené na komunitní tlumočení
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Klíčové aktivity projektu
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí”
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ FOND PRO INTEGRACI STÁTNÍCH PŘÍSLUŠNÍKŮ TŘETÍCH ZEMÍ (EIF 2007)

Úvodní workshop projektu – Obsah 1.Představení projektu Jihomoravské centrum na podporu integrace cizinců 2.Představení specifických cílů navazujícího projektu 3.Diskuze

Představení projektu Název projektu: „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců“ Nositel projektu: Jihomoravský kraj Zdroj podpory projektu: Evropský fond pro integraci státních příslušníků třetích zemí – roční program 2007 (EIF 2007) Doba realizace projektu: – Výše podpory projektu: ,- Kč (25% kofinancováno z prostředků Fondu rozvoje Jihomoravského kraje pro rok 2009)

Partneři projektu Statutární město Brno Diecézní charita Brno, Oddělení migrace SOZE – Sdružení občanů zabývajících se emigranty, o. s. OPU – Organizace pro pomoc uprchlíkům, o. s. Výzkumný ústav práce a sociálních věcí, v. v. i.

Představení projektu Cílové skupiny Státní příslušníci třetích zemí pobývající na území členského sátu legálně v režimu zákona o pobytu cizinců 326/1999 Sb. Zranitelné skupiny cizinců (ženy, rodiny s děti, mladí lidé, senioři, handicapované osoby).

Představení projektu Aktivity projektu A 1 Analýza výchozí situace a dosavadního průběhu integrace cizinců v JMK A 2 Vytipování vhodného místa a objektu pro vznik Centra A 3 Vytipování lokalit s významným podílem cizinců na životě místní společnosti vhodných pro vznik detašovaných pracovišť Centra A 4 Oslovení klíčových aktérů integrace cizinců a jejich aktivního zapojení do procesu integrace cizinců na území JMK vč. vytvoření jejich databáze a zpracování informačního letáku A 5 Úvodní workshop aktérů integrace cizinců v JMK - vznik regionální poradní platformy pro integraci cizinců

Představení projektu Aktivity projektu A 6 Provedení SWOT analýzy A 7 Zpracování strategického dokumentu „Regionální strategie cílené a dlouhodobé podpory integrace cizinců na území JMK“ A 8 Nastavení procesů kvality v oblasti řízení a chodu Centra A 9 Personální zajištění chodu Centra + vznik pozice krajského koordinátora pro integraci A10 Vybavení prostor Centra

Představení projektu Aktivity projektu A 11 Vytvoření loga pro jednotnou prezentaci Centra, výstupů činnosti a aktivit, které budou jeho prostřednictvím realizovány A 12 Propagace a publicita Centra ve vztahu k cizincům a zajištění jejich potřebného zájmu o využití služeb Centra vč. zapojení veřejnosti A 13 Vznik oficiálního webu o projektu resp. o činnosti Centra A 14 Využití stávajících příležitostí, včetně propagace prostřednictvím dalších aktivit KrÚ JMK určených k prezentaci regionu A 15 Podpora multikulturních aktivit v regionu (v Centru i mimo něj)

Představení projektu Aktivity projektu A 16 Výukové cykly s migrační a cizineckou problematikou zejména pro občanskou a odbornou veřejnost A 17 Zajištění sociálně-právního poradenství umožňující cizincům lepší orientaci v sociálním a právním systému v ČR a řešení jejich problémů A 18 Zajištění výuky českého jazyka pro cizince A 19 Zajištění terénní sociální práce ve prospěch cizinců a jejich integrace A 20 Podpora socio-kulturní orientace cizinců se zaměřením na jejich potřebné uplatnění na trhu práce a dosažení sociální nezávislosti a ekonomické soběstačnosti

Představení specifických cílů navazujícího projektu Hlavní cíl projektu: Aktivní zapojení Jihomoravského kraje do procesu začleňování legálně pobývajících cizinců na území JMK do majoritní společnosti prostřednictvím zajištění provozu Jihomoravského centra na podporu integrace cizinců. Činnosti Centra Dle Koncepce integrace cizinců na území ČR: podpora integrace cizinců do majoritní společnosti prostřednictvím kulturní a osvětové činnosti, zvyšování znalosti českého jazyka, podpora ekonomické soběstačnosti (vývoj a implementace nástrojů pro přístup cizinců s dlouhodobým a trvalým pobytem na trh práce a schopnost na trhu práce setrvat), podpora orientace ve společnosti zejména prostřednictvím kurzů socio- kulturní orientace.

Představení specifických cílů navazujícího projektu Specifické cíle (SC) SC I Zajištění provozu Jihomoravského centra na podporu integrace cizinců SC II Zefektivňování a prohlubování spolupráce klíčových aktérů integrace (transfer osvědčených postupů a informací v oblasti integrace získaných prostřednictvím odborných stáží klíčových aktérů integrace ve vybraných regionech EU) SC III Zajištění propagace Centra a projektu na území regionu a publicity projektu SC IV Zajištění průběžného monitoringu situace na území JMK v oblasti integrace cizinců

Představení specifických cílů navazujícího projektu Specifické cíle (SC) SC V Podpora integrace cizinců do majoritní společnosti prostřednictvím kulturní a osvětové činnosti a dalších veřejných akcí SC VI Zajištění služeb zaměřených na zlepšení sociální, právní, jazykové a kulturní situace a postavení cizinců na území JMK SC VII Vyhodnocení naplňování „Regionální strategie cílené a dlouhodobé podpory integrace cizinců ze třetích zemí na území JMK“

Děkuji za pozornost a těším se na další spolupráci! Mgr. Marta Vodičková tel.: ,