Statutární město Brno Mgr. Veronika Singrová Odbor životního prostředí Magistrát města Brna Brno.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Předcházení vzniku odpadů v novém metodickém návodu POH obcí PROJEKT PLÁNOVÁNÍ OH NA MUNICIPÁLNÍ ÚROVNI (TD020304) JE ŘEŠEN S FINANČNÍ PODPOROU TA ČR.
Advertisements

Spole č n ě dosáhneme více Sdružení obcí Vyso č iny, z.s.p.o. Matky Boží 1182/9, Jihlava , Jihlava Řízené.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Pronájem nebo prodej objektu bývalé základní školy č.p Kamenný vrch v Chomutově.
Oběhové hospodářství a příklady předcházení vzniku odpadů a opětovného používání v Jihočeském kraji Krajský úřad – Jihočeský kraj Odbor životního prostředí,
1. PCP (pre-commercial procurement) Zkušenosti s PCP v České republice Pavel Slípek.
RE-USE MANAGEMENT V BRNĚ Mgr. Veronika Singrová Odbor životního prostředí Magistrát města Brna.
Stav legislativy OH a plnění Programu předcházení vzniku odpadů Jan Maršák Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí Konference „Předcházení vzniku.
KONCEPT A MOŽNOSTI PODPORY SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ Svatava Škantová MPSV 7. října 2015, Praha.
CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB - ŘÍČANY. CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB  Navázání na meziobecní spolupráci  Školství  Sociální služby  Odpadové hospodářství.
BIKE SHARING PRO BRATISLAVU. Bike Sharing z pohledu uživatele: -občané Bratislavy i turisté budou moci využívat bike sharing co by součást veřejné dopravy.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
Trh, tržní vztahy Trh Představuje určitý prostor, kde se setkávají kupující a prodávající. Na trhu se uskutečňuje akt koupě a prodeje – dochází ke směně.
Předcházení odpadům z pohledu Svazu měst a obcí ČR Pohled obcí a měst jako původců komunálních odpadů Praha, Svaz měst a obcí České republiky.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011 Číslo šablony: VY _32_INOVACE_ENV_13.
Regionální management II prof. Ing. Magdalena Hrabánková, CSc., prof. h. c.
E NERGETICKÉ VYUŽITÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ JAKO NÁSTROJ PRO PLNĚNÍ PLÁNU ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ Projekt ZEVO Chotíkov E NERGETICKÉ VYUŽITÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Role dobrovolných svazků obcí (DSO) v ČR při centrálním zadávání 1 Ing. Lukáš Vlček starosta města Pacova předseda Regionální komise Svazu měst a obcí.
Prezentace TSMPr s.r.o. Jak v Přerově třídíme odpad?
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 4. ročník Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011.
Zahraniční obchod Vývozní operace. Obsah výkladu 1. Vývozní operace 2. Příprava vývozní operace 1. Průzkum trhu 2. Získávání zákazníků 3. Předběžná kalkulace.
Trh, ekonomika. ekonomická činnost výroba spotřeba obchod, směna.
Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Školní rok: 2015/2016 Datum vypracování:
EGonovi tluče srdce!!!. Revoluce ve veřejné správě! Zákon o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Město Nový Bydžov Masarykovo nám Nový Bydžov tel: Průzkum potřeb občanů.
Jak přistupovat k inovačním možnostem s dotacemi Richard Lev Ředitel odboru Projektového poradenství Mob:
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 2. 6
Chytré snižování skládkovaného odpadu
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Recyklace Vypracoval: Michal Brzobohatý Třída: 2L
Předcházení vzniku odpadů
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Josef Středula, předseda ČMKOS
Matouš Bořkovec, ZŠ Mikoláše Alše
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
OBECNÍ ÚŘAD VO 9, s. 9 n..
Společenská odpovědnost ve školství
Prezentace – výklad učiva
Vedoucí odboru strategického rozvoje města Vsetín
Jan Maršák Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
FEBA-European Federation of Food Banks
VY_32_INOVACE_06_Prvouka_19_3. ročník_Nebezpečný odpad
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
POH Středočeského kraje
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 31. 5
Vzdělávání Lokální partnerství Liberec Magistrát města Liberec, 1. březen 2017 Prezentace / akce se koná v rámci projektu "Inkluzivní a kvalitní vzdělávání.
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU
Oběhové hospodářství v praxi
AktuálnĚ z odpadů a oběhového hospodářství z pohledu MŽP
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
Rodinná politika v Olomouci 2015
Podpora sociální práce na území Statutárního města Kladna
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Vztah k životnímu prostředí
Změna rozsahu definice elektrozařízení
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
„Postup města Chrudim k udržitelnému rozvoji pomocí MA 21“
Fond Vysočiny Odpady 2018 Ing. Eva Navrátilová Jihlava 10. dubna 2018
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 14. 3
Transkript prezentace:

Statutární město Brno Mgr. Veronika Singrová Odbor životního prostředí Magistrát města Brna Brno

BRNO Počet obyvatel385 tis. Rozloha230 km 2 Délka od východu k západu 21,5 km Síť komunikací města 830 km Městské části29 Počet odpadových nádob v systému cca 55 tis. Počet sběrných středisek37 Počet sběrných nádob - papír plast sklo (bílé +barevné) podzemní kontejnery 13 2

3 SSO Brno 3 pilíře systému nakládání s odpadem od občanů v Brně: svoz komunálního odpadu z popelnic svoz separovaného odpadu sběrná střediska odpadů

4 37 sběrných středisek odpadů (SSO) v Brně Rozložení SSO v Brně

PŘEDCHÁZENÍ VZNIKU ODPADU 5

RE-USE MANAGEMENT V BRNĚ RE-USE MANAGEMENT v Brně je soubor opatření vedoucích k: aby se opětovné využití výrobků stalo běžnou praxí a minimalizovalo se tak množství vznikajícího odpadu plnění povinností statutárního města Brna v oblasti předcházení vzniku odpadů a opětovného využití odpadů (zejména § 9a č.185/2001Sb) 6

RE-USE MANAGEMENT V BRNĚ Cílem nového projektu RE-USE MANAGEMENT: signál, že statutární město Brno plně vnímá důležitost podpory přechodu z lineárního modelu spotřeby na novou vizi, kterou Evropská komise schválila v balíčku oběhového hospodářství s názvem Uzavření cyklu (Closing the loop) 7

projekt RE-USE „ DRUHÝ ŽIVOT“ na SSO ve spolupráci se SAKO Brno, a.s. a Veřejnou zelení města Brna 4 „RE-USE POINTY“ v rámci sběrných středisek odpadů: SSO VEVEŘÍ, HAPALOVA, OKRUŽNÍ A JANA SVOBODY 8 RE-USE I -SCHVÁLENO

projekt RE-USE „ DRUHÝ ŽIVOT“ na SSO možnost na 4 SSO darovat předměty pro opětovné použití (drobný nábytek, zařízení a vybavení domácnosti, hračky, sportovní vybavení atp.) do krytých zřetelně k tomuto účelu označených kontejnerů za účelem následného prodeje prostřednictvím sbírky organizované Veřejnou zelení města Brna 100% zisku nabytého z prodeje darovaných předmětů na financování projektu „KVĚTINY V BRNĚ“, kdy budou vysazovány na vybraných pozemcích městské veřejné zeleně okrasné květiny. 9 RE-USE I -SCHVÁLENO

RE-USE II- PŘIPRAVUJEME projekt „JSEM ZPĚT“ ve spolupráci s na 4 SSO nabídnout občanům možnost předat funkční elektrospotřebič k dalšímu využití Elektrowin zajistí revize podmínka je následné předání do charitativních organizací 10

RE-USE III- PŘIPRAVUJEME ve spolupráci s úsekem sociálním Magistrátu města Brna připravujeme: projekt „ NÁBYTKOVÁ BANKA“ sběr použitelné nábytku, který dále využijeme v rámci sociálních projektů projekt „ RE-tex“ další využití textilu z domácností v rámci tzv. sociálního šatníku 11

… tel.: