Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vzdělávání Lokální partnerství Liberec Magistrát města Liberec, 1. březen 2017 Prezentace / akce se koná v rámci projektu "Inkluzivní a kvalitní vzdělávání.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vzdělávání Lokální partnerství Liberec Magistrát města Liberec, 1. březen 2017 Prezentace / akce se koná v rámci projektu "Inkluzivní a kvalitní vzdělávání."— Transkript prezentace:

1 Vzdělávání Lokální partnerství Liberec Magistrát města Liberec, 1. březen Prezentace / akce se koná v rámci projektu "Inkluzivní a kvalitní vzdělávání v územích se sociálně vyloučenými lokalitami„ č. CZ /0.0/0.0/15_001/

2 Lokální partnerství – PS vzdělávání
Setkání PS: (od dubna) 7x 2017 (do června) 5x Místní plán inkluze (ZML ) Výzva č. 02_15_007 – Inkluzivní vzdělávání Výzva č. 02_16_021 – Inkluzivní vzdělávání pro KPSVL projekt Statutárního města Liberec Výzva č. 02_16_039 – Inkluzivní vzdělávání pro KPSVL II. projekty NNO ( ) Diskuse o tématech pro veřejná setkání v Liberci

3 PS VZDĚLÁVÁNÍ – termíny 2017
MML, místnost č. 11: Út 31. ledna Čt 9. března Čt 13. dubna Út 16. května Čt 22. června vždy od 13,00 hodin

4 Místní plán inkluze Postup tvorby a implementace: Příprava MPI
Konzultace MPI s MŠMT – Schválení SPSZ včetně MPI LP Schválení v orgánech obce – Realizace MPI - průběžně Kontrola plnění, evaluace opatření a cílů MPI (na podzim) Případná revize

5 Strategická vize Na území statutárního města Liberec jsou uplatňovány vzdělávací metody, přístupy a organizační postupy, které za spolupráce všech aktérů účinně podporují rovný přístup ke vzdělávání dětí, žáků a studentů, zvláště dětí a žáků z odlišného kulturního prostředí a dětí a žáků s odlišnými životními podmínkami.

6 Strategické cíle Maximální počet dětí se za spolupráce všech aktérů účastní předškolního vzdělávání a široké škály volnočasových a zájmových aktivit. Žáci absolvují povinnou školní docházku za spolupráce všech aktérů přednostně v hlavním vzdělávacím proudu podporováni v úspěchu v adekvátně dimenzovaných (personálně, finančně, odborně, metodicky vedených) školách (zvláště základních).

7 Strategické cíle Žáci od 6 do 15 let věku mají k dispozici širokou škálu volnočasových a zájmových aktivit. Maximální počet žáků středních škol za spolupráce všech aktérů úspěšně ukončí střední stupeň vzdělání.

8 Projekty SML z OP VVV Vzdělávejme společně děti předškolního věku v Liberci ,50 Kč Férové školy v Liberci žádost podána ,37 Kč

9 Projekty NNO Připravují se projektové žádosti
Termín podání do 11. prosince 2017 Předpokládaná částka dotace v Kč: ,50 Kč

10 Veřejné setkání 28. 3. 2017 Pod záštitou PhDr. Mgr. Ivana Langra,
náměstka pro školství, sociální věci a kulturu Statutárního města Liberec, pořádá Úřad vlády ČR - Odbor pro sociální začleňování Místo: velký sál Krajské vědecké knihovny Čas: od do 18,30 hodin Téma: JAK NA INKLUZIVNÍ VZDĚLÁVÁNÍ?

11 PS vzdělávání 31. 1. 2017 Objasnění problematiky INKLUZIVNÍ VZDĚLÁVÁNÍ
9 skupin Diskuse a zpětná vazba 4 skupiny Příklady dobré praxe 3 skupiny

12 Veřejné setkání Cíl: vysvětlení problematiky inkluzivní vzdělávání legislativní podmínky v praxi od Pro koho: všem zájemcům o téma Vstup zdarma Přednášející: náměstek SML PhDr. Mgr. Ivan Langr náměstek NIDV PaedDr. Josef Rydlo odborníci na IKV PhDr. Ladislav Zilcher, Ph.D. Mgr. Zdeněk Svoboda, Ph.D.

13 Konzultant inkluzivního vzdělávání
Ing. Markéta Nešporová Konzultant inkluzivního vzdělávání Úřad vlády - Odbor pro sociální začleňování (Agentura) Mobil:


Stáhnout ppt "Vzdělávání Lokální partnerství Liberec Magistrát města Liberec, 1. březen 2017 Prezentace / akce se koná v rámci projektu "Inkluzivní a kvalitní vzdělávání."

Podobné prezentace


Reklamy Google