Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_06_Prvouka_19_3. ročník_Nebezpečný odpad

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_06_Prvouka_19_3. ročník_Nebezpečný odpad"— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_06_Prvouka_19_3. ročník_Nebezpečný odpad
nadpis Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_06_Prvouka_19_3. ročník_Nebezpečný odpad Autor: Mgr. Jana Burdzová Použití: určeno k prezentaci na interaktivní tabuli Anotace: Jedná se o výukovou prezentaci části učiva „Třídění odpadů a jejich likvidace“. Materiál je určen pro výuku žáků s lehkým mentálním postižením.

2 Co je to nebezpečný odpad?
V každé domácnosti se občas potřebujeme zbavit některých odpadů, které se nedají třídit. To znamená, že nepatří mezi plasty, papír ani sklo. Jsou to například zbytky barev, ředidel, hnojiv, čisticích prostředků, baterie, zářivky, úsporné žárovky a další.

3 Kam s tím? Tento odpad obsahuje látky, které jsou pro člověka, zvířata i rostliny jedovaté. Proto nepatří do běžné popelnice se směsným odpadem! Sem ne!

4 Sběrné dvory Ve městech a větších obcích najdeme sběrné dvory. Tam nebezpečný odpad patří. Odevzdat tam můžeme i staré elektrospotřebiče. Do menších obcí pravidelně přijíždí pojízdný kontejner, kam mohou lidé nebezpečný odpad odevzdat.

5 Jak je to v naší obci? Kdy a jak probíhá sběr nebezpečného odpadu v naší obci se dozvím na obecním úřadě. Informace si mohu také najít na internetových stránkách obce.

6 Kam s nimi?

7 Prodejny I v prodejnách se smíšeným zbožím na vesnicích najdeš malé sběrné nádoby nebo krabice, do kterých můžeš vhodit vybité baterie a úsporné žárovky. V prodejnách elektro mají zákazníci při nákupu nového spotřebiče možnost odevzdat starý.

8 Citace ilustrace: www. office. microsoft
Citace ilustrace: použité fotografie: archiv autora


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_06_Prvouka_19_3. ročník_Nebezpečný odpad"

Podobné prezentace


Reklamy Google