Otterwave – nácvik výslovnosti Výuková prezentace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentační manažer Kapitola 2.0 (První prezentace)
Advertisements

Support.ebsco.com Jak se zúčastnit online semináře prostřednictvím WebExu Tutoriál.
Prezentační manažer Kapitola 8.0 (Rozšířené efekty)
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)
Prezentační manažer Kapitola 13.0 (Sestavení z externích zdrojů)
Aplikace DynaMed na zařízeních iPhone, iPod Touch či iPad Tutoriál Last updated 9/28/ února 2013.
X EXEL.
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Tutoriál Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
IES – jak na to *** Základní ovládání U stránek s nadpisy různé úrovně se automaticky vytváří obsah Toto je klíčové tlačítko. Klepněte a můžete ihned.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
WebEx ~ Jak se připojit k online webináři
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
GarageBand_1 Ing . Irena Uluçay.
Tutoriál eKnihy ~ Stahování
Tutoriál DynaMed ~ Jednoduché prohledávání
Tutoriál AtoZ – Tvorba poznámek
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Animace v PowerPoint u Ročník: 7 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: PowerPoint - animace Ověřeno ve výuce: 1.
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE II. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY.
INFORMATIKA 8 Vytváření zástupců III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Sociální síť Sociální síť, zvaná též společenská síť, komunitní síť či komunita, anglicky social network, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem.
WinBase tiskové sestavy Návod Postupy Příklady.
Zeměpisný kvíz ZADÁNÍ: zvolte si stát navrhněte zajímavou grafiku
1. Je potřeba nastavit bootování primárně z vaší DVD mechaniky, jinak by se vám nespustil instalační průvodce z DVD. Jakmile proběhne bootování, stiskněte.
1 Průběh řešení: Postupuje úkol podle časového plánu? Jaké je konečné datum úkolu? Jaké jsou konečné odhady nákladů? Porovnání stavu s jinými způsoby řešení.
Klasifikace FYZIKA 2.pol. - elmg.jevy (výroba elektřiny) - seznámíme se s elmg. vlnami - „projdeme“ se sluneční soustavou Do konce roku budeme ještě několik.
Klasifikace FYZIKA 2.pol. - dokončíme elmg.jevy - seznámíme se s elmg. vlnami - „projdeme“ se sluneční soustavou Do konce roku budeme ještě několik nových.
Vítejte při prezentaci některých zajímavých vlastností slovníků Lingea Lexicon. Mezi stránkami můžete přecházet pomocí kláves, myší nebo počkat na automatické.
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_09.
Tutoriál Nastavení alertů pro časopisy
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Klasifikace FYZIKA 2.pol. - dokončíme elmg.jevy - seznámíme se s elmg. vlnami - „projdeme“ se sluneční soustavou Do konce roku budeme ještě několik nových.
Výpočty tiskových sestav Průvodce problematikou tiskových sestav.
Vítejte v systému SeverSoft Messenger 7.1 Po klepnutí budete navedeni na návod k registraci DALŠÍ >
Rostliny rybníka a jeho okolí
GIMP Využití nástroje Cesty Michal Zerzáň
Zoner Callisto V této prezentaci najdete různé návody a rady jak pracovat s programem Zoner Calisto.
Malá násobilka - procvičování
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.02 Téma: PowerPoint Číslo.
Začínáme s e-knihami Mgr. Jaroslav Čech Městská knihovna Břeclav.
Stručný přehled © 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Lync Web Appu Připojení ke schůzce v Lyncu pomocí zvuku počítače Pokud nemáte Lync.
Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu „Vzdělávání pedagogů středních odborných škol Olomouckého kraje v nových trendech vyučovaných oborů“, který.
Tutoriál Holdings Management Poznámky – Vytváření, editace a propojování se zdroji support.ebsco.com.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Vzdělávací portál eKabinet.cz a digitální obsah pro střední školy Ing. Richard Valenta
Hromadná korespondence 2 Word Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
CorelDRAW – prostředí programu (12). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
PIXLR − ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (1) ANEB NEJLEPŠÍ VĚCI JSOU ZADARMO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslav Zavadil. Dostupné.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 9. ročník III
ČESKÝ JAZYK A LITERATURA Praktická aplikace teoretických poznatků z hláskosloví Online diskuse k virtuální hospitaci – Open Gate, gymnázium.
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Jak se přihlásit do…. Nejprve Vám přijde odkaz na webové stránky.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
Spuštění programu ve windows
Büroprofi s.r.o. – České Budějovice
Klasifikace FYZIKA 2.pol
OKNa/ práce s oknem ve windows
Návod k aplikaci pro vedoucí DoFE Instalace aplikace a kontrola aktivity systém Android Verze aktuální k
DynaMed ~ Jednoduché prohledávání
Přečtěte si o tom vše Příspěvky Microsoft SharePointu
Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik
Malování - uložení a otevření obrázku
Metody výuky počátečního čtení
Účtování akcí Postup při zadávání akcí, na kterou se vybírají fin. Prostředky (srážejí se ze zálohového účtu) je následující:
(ústavní bibliografie ASEP – systém ARL, zkušební provoz)
Transkript prezentace:

Otterwave – nácvik výslovnosti Výuková prezentace

Využití aplikace Tato aplikace nabízí spoustu funkcí potřebných pro zdokonalení výslovnosti: Analýza výslovnosti Srovnání vaší výslovnosti s originálem na úrovni věty, slova, hlásky Procvičování výslovnosti modelových vět z různých oblastí Možnost zadání vlastních vět, případně slov a jejich procvičení Dává žákům i učiteli zpětnou vazbu o chybách ve výslovnosti Příklady použití Doplnění běžných hodin o pravidelný nácvik výslovnosti obecně Procvičení výslovnosti nové slovní zásoby/frází Individuální práce při odstranění chyby ve výslovnosti konkrétního žáka Sebezdokonalování pedagoga

Vyhledání aplikace V AppStore zadejte do vyhledávače Otterwave

Vyhledání aplikace Aplikace je zdarma, klepněte na ZÍSKAT Co znamená možnost OTEVŘÍT? o Správně, na tomto iPadu už je aplikace nainstalovaná

Úvodní obrazovka Po otevření aplikace se dostaneme na úvodní obrazovku Půjdeme popořádku a začneme volbou Speak

Úvodní obrazovka

Speak – připravená témata V nabídce je spousta modelových vět z několika oblastí 1. Zvolte téma 2. Uvidíte první modelovou větu

Speak – připravená témata

Speak – namluvení věty

Speak – srovnání s originálem Po namluvení věty se objeví obrazovka se srovnáním Nejprve se podívejte na celkové srovnání v horní části.

V dolní části vidíte srovnání vět na úrovni rytmu, slov a hlásek. Zkuste střídavě klepat na stejné slovo v originálu a namluvené. Klepnutím na ikonu mikrofonu můžete svou verzi kdykoli nahrát znovu.

Zadání vlastní věty/slova Jak jsme již řekli v úvodu, aplikace umožňuje zadávat vlastní věty i jednotlivá slova 1. Vraťte se na úvodní obrazovku (tlačítko BACK v levém horním rohu) 2. Klepněte na CREATE LESSON (viz další slide)

Zadání vlastní věty/slova

Klepnutím na toto políčko vytvoříte novou větu/slovo

Zadání vlastní věty/slova

Postupujete stejně jako v případě modelových vět Zde vidíte příklad nácviku výslovnosti nového slovíčka

Tipy pro práci ve třídě Pro nejlepší využití je samozřejmě vhodné propojení iPadu s projektorem a zvukovým výstupem, pak můžete pracovat nejen s jednotlivci, ale s celou třídou Nebojte se mít aplikaci připravenou a použít ji v okamžiku, kdy má konkrétní žák/více žáků problémy s výslovností nějakého slovíčka Vždy mějte na paměti, že aplikace není schopna rozlišit rozdíly dané například původem mluvčího (ani rodilí mluvčí zpravidla nedosahují 100% výsledků, výsledek by ovšem neměl být D (zcela chybně vysloveno)

Hodně štěstí