Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.02 Téma: PowerPoint Číslo.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.02 Téma: PowerPoint Číslo."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.02 Téma: PowerPoint Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1826 Klíčová slova: prezentace, snímek, rozvržení snímku Anotace: Tato prezentace slouží jako úvod do programu PowerPoint. Slouží jak pro žáky 6. a 7. tříd, ale v rámci opakování také pro žáky 8. a 9 tříd. Jde o stručný popis základních pojmů programu PowerPoint, kterou by měli žáci znát.

2 Z ÁKLADNÍ POJMY program PowerPoint VY_32_INOVACE_ICT36.02

3 OBSAH Co je prezentace? Co je snímek? Co je rozvržení snímku?

4 P REZENTACE = soubor, ve kterém jsou uloženy jednotlivé snímky Přípona:.ppt Prezentace je sled snímků, které v souhrnu popisují nějakou skutečnost ( prezentace výrobků, postupů, firmy)

5 S NÍMEK PREZENTACE Každá prezentace se skládá ze snímků, které mohou obsahovat: a) texty b) tabulky, c) obrázky d) grafy e) zvuky f) videa apod. Snímek= je obvykle jedna obrazovka, nebo folie pro zpětný projektor.

6 R OZVRŽENÍ SNÍMKU Každý snímek má určité rozložení prvků (text, tabulka, graf atd.) Rozvržení snímku můžete libovolně měnit. Po vytvoření obsahuje prezentace jeden úvodní snímek. Další snímky můžete libovolně přidávat případně mazat.

7 J AK SE ORIENTOVAT ? 1. Titulní lišta s ikonou a názvem programu 2. Hlavní menu (obsahuje všechny funkce) 3. Panely nástrojů s nejčastěji používanými tlačítky 4. Podokno osnovy-levá část okna prezentace 5. Podokno snímku-součást prezentace 6. Podokno poznámky 7. Příčka-dělící čára mezi podokny 8. Tlačítka na výběr zobrazení (spustit prezentaci, řazení snímků…)

8 D IDAKTICKÉ POZNÁMKY : Tato prezentace slouží jako úvod do programu powerpoint. Slouží jak pro žáky 6. a 7. tříd, ale v rámci opakování také pro žáky 8. a 9 tříd. Jde o stručný popis základních pojmů programu powerpoint, kterou by měli žáci znát. Vytvořila: Mgr. Ilona Sadílková, červen/ 2012 Informační a komunikační technologie, seminář z INF, MS Powerpoint

9 P OUŽITÉ ZDROJE : http://www.gymkrom.cz/kurzy/skripta/SIPVZ_P0 _PowerPoint.pdf Obrázky: http://rajprogramu.cz/program.php?i=19&t=micro soft-powerpoint-2010-download-zdarma-ke- stazeni-plna-verze-demo http://rajprogramu.cz/program.php?i=19&t=micro soft-powerpoint-2010-download-zdarma-ke- stazeni-plna-verze-demo http://www.konsens.cz/index_cz.php?go=akademi ep&sub=on http://skola.amoskadan.cz/s_pp/s_pp_pg/pg16.ht m http://www.openoffice.cz/recenze/openoffice-org-3- 3-a-3-4-revoluce-v-impressu


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.02 Téma: PowerPoint Číslo."

Podobné prezentace


Reklamy Google