Žádost a přílohy českých žadatelů 21. 1. 2011, Liberec Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

INTERREG IIIA Česká republika – Polská republika Povinné přílohy žádosti Informační semináře pro žadatele Hradec Králové, Ostrava, Olomouc,
Povinné přílohy žádosti pro 3. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Povinné přílohy žádosti Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
ŽÁDOST Program přeshraniční spolupráce ČR-Bavorsko
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc,
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Dotace pro JSDH obcí Krajský úřad Libereckého kraje PŘESHRANIČNÍ PROGRAMY.
Jak začít s… …přeshraničním projektem Mgr. Gabriela Grycová Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc,
1 Program na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko v rámci Cíle „Evropská územní spolupráce“
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
OPPS ČR-PR Rozdíly v programech přeshraniční spolupráce v rámci Cíle 3 realizovaných v MSK a časté chyby Zpracovala: Ing. Markéta Hluchníková.
Program na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko v rámci Cíle „Evropská územní spolupráce“
Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Centrum pro regionální rozvoj Infobod Zlín.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
CÍL 3 OP PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÁ REPUBLIKA - BAVORSKO Cheb Krajský úřad Karlovarského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení přeshraničních.
Příprava žádosti Společný technický sekretariát Drážďany.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Interreg V – A Česká republika - Polsko
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Setkání regionálních výrobců
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Finanční účetnictví RADNICE
Fond malých projektů Interreg V-A SK - CZ Realizace malého projektu Zdeněk Mikel Ostrava
Ověření a udržitelnost malého projektu
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Žádost a přílohy českých žadatelů , Liberec Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko Žádost a přílohy českých žadatelů , Liberec

Konzultace Doporučujeme konzultovat Vaše projektové záměry. Individuální konzultace po telefonické domluvě a zaslání skici Vašeho záměru -Krajské úřady (KÚ) -Společný technický sekretariát v Drážďanech (JTS) Společné konzultace pracovníků KÚ a JTS na Krajském úřadě Konzultační dny 3.pátek v měsíci na KÚ v Liberci

Žádost Předtím než začnete vyplňovat žádost o dotaci: Jsem vhodný příjemce dotace nebo kooperační partner? Je projekt financovatelný z programu, v jakých prioritních osách (zapadá tematicky a územně)? Jak dlouhá má být doba realizace projektu? Existují nějaká omezení týkající se finanční velikosti projektu? Jaké přílohy je třeba předložit zároveň s projektovou žádostí? Odpovědi na tyto a jiné otázky naleznete v Příručce pro české kooperační partnery – podávání žádostí, verze z nutné sledovat aktuální verze – vše na webových stránkách programu

Žádost Internetová aplikace Benefit 7+ Nutno se zaregistrovat. Návod naleznete na webových stránkách programu Žádost se vyplňuje v českém a v německém jazyce. Popis musí být jasný, stručný, pochopitelný a v českém i německém jazyce identický. Žádost lze v Benefitu zpracovávat po částech a průběžně ukládat. Pokud je žádost hotova, je nutné ji finálně uložit. Vygeneruje se číslo verze žádosti. Pokud je nutné něco v žádosti změnit, je nutné ji odfinalizovat, upravit a poté znovu finalizovat. S každým novým finálním uložením je žádost opatřena novým číslem verze, které se stává součástí tištěné verze žádosti.

Vypracování projektové žádosti Součástí formuláře žádosti jsou: Všeobecné údaje o projektu Údaje o žadateli a o projektových partnerech Detailní popis projektu Koncept realizace projektu Plán výdajů a financování projektu Seznam příloh Podpis žádosti (lead partner)

Přílohy Přílohy, které odevzdávají čeští kooperační partneři, jsou uvedeny v kap příručky pro české kooperační partnery – podávání žádostí. Přílohy musí být aktuálně platné a opatřené podpisem oprávněné osoby kooperačního partnera Přílohy, které odevzdávají saští kooperační partneři, jsou uvedeny na internetové adrese včetně uvedení počtu vyhotovení. Informace poskytne také JTS v Drážďanech. Seznam příloh je uveden také ve wordovském dokumentu „seznam příloh“:

Povinné přílohy Přílohy požadované pouze po Lead partnerovi: 1.Smlouva o spolupráci (podepsaná všemi kooperačními partnery) 2. Prohlášení kooperačních partnerů (podepisují všichni kooperační partneři) 3. Ověření identity Lead partnera (úředně ověřené podpisy oprávněných osob)

Povinné přílohy Přílohy vyžadované od každého českého kooperačního partnera: 1.Prohlášení o souhlasu se zpracováním dat kooperačního partnera 2.Doklad o právní subjektivitě 3.Doklad o struktuře vlastnictví (pouze u subjektů, u nichž z dokladu o právní subjektivě není zřejmé, zda je partner veřejnoprávní subjekt) 4.Doklad jednatelského oprávnění osoby, která podepisuje příslušné dokumenty předkládané za kooperačního partnera (pokud to již nevyplývá z dokladu o právní subjektivitě) 5.Čestné prohlášení o bezdlužnosti, beztrestnosti, neziskovosti, využití k veřejným účelům, nepřidělení finančního příspěvku z jiného operačního programu, je v souladu s národní legislativou a ES

Povinné přílohy 6. Podklady pro posouzení finančního zdraví kooperačních partnerů a) nedokládá se Organizační složka státu a kraj ( a jejich organizační složka) Právnické osoby zřízené státem a jeho organizačními složkami, právnické osoby zřízené výlučně krajem Veřejná a státní vysoká škola Česká televize Český rozhlas Správa železniční dopravní cesty, státní organizace.

Povinné přílohy 6. Podklady pro posouzení finančního zdraví kooperačních partnerů b) Vybrané ukazatele ze Soustavy informativních a monitorovacích ukazatelů (SIMU) Obec (a její organizační složka) Městská část statutárního města ( a její organizační složka) Svazek obcí Právnické osoby zřízené výlučně obcemi, městskými částmi a svazky obcí c) Účetnictví (ostatní) Vedení účetnictví v plném nebo zjednodušeném rozsahu – účetní závěrka obsahující rozvahu, výkaz zisku a ztrát za poslední 3 účetně uzavřené roky Vedení daňové evidence – výkaz o majetku a závazcích, výkaz příjmů a výdajů za poslední 3 účetně uzavřené roky

Povinné přílohy 7. Doklad o zabezpečení předfinancování celkových výdajů dvou po sobě následujících kalendářních čtvrtletí, ve kterých má kooperační partner nejvyšší výdaje a spolufinancování ve výši 10% (15%) daného kooperačního partnera Musí být uveden přesný název projektu a výše prostředků, které budou na předfinancování a spolufinancování zajištěny. v případě financování realizace projektu bankovním úvěrem smlouva o poskytnutí úvěru bankou nebo závazný příslib banky, že v případě schválení projektu bude úvěr kooperačnímu partnerovi poskytnut; právní akt statutárního orgánu, kterým je stvrzena skutečnost (schopnost) zabezpečit potřebné finanční prostředky; závazné rozhodnutí zastupitelstva nebo rady kraje o vyčlenění prostředků. Rozhodnutí musí obsahovat název projektu a vyčleněnou částku; závazné rozhodnutí zastupitelstva nebo rady obce o vyčlenění prostředků. Rozhodnutí musí obsahovat název projektu a vyčleněnou částku.

Povinné přílohy 8. Podrobný rozpočet. 9. Popis souladu projektu s regionálními nebo sektorovými rozvojovými strategiemi. (Lze vyžádat na KÚ, Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů, Ing. Libuše Škarpichová,

Přílohy vyžadované pokud jsou pro projekt relevantní -Zajištění udržitelnosti projektu -Projekt nemá negativní vliv na ŽP -Prohlášení o obdržených podporách de minimis

Přílohy vyžadované pro stavební projekty 1.Povolení vydané příslušným stavebním úřadem 2.Projektová dokumentace, která je podkladem pro vydání oprávnění 3.Doklad prokazující vlastnické právo partnera k nemovitostem, na nichž budou stavební práce prováděny Nemovitosti, na kterých budou stavební práce prováděny, musí být ve vlastnictví partnera. Dokládá se platným výpisem z katastru nemovitostí a snímek z katastrální mapy s barevně vyznačenými dotčenými nemovitostmi (ne starší jak 3 měsíce od podání žádosti). Výjimky jsou uvedeny na str příručky pro české kooperační partnery.

Podávání projektových žádostí Žádosti mohou být podávány průběžně. Nejsou vyhlašovány výzvy k podávání žádostí. Žádost odevzdává Lead partner: Osobní doručení Doručení poštou Kurýrní či podobnou službou Další informace – příručka pro české kooperační partnery str. 53 nebo

Podávání projektových žádostí V tištěné podobě je nutné odevzdat: 2 originály projektové žádosti (tištěný výstup finálně uložené žádosti z aplikace Benefit 7+, podepsané statutárním zástupcem Lead partnera nebo jeho oprávněným zástupcem) Přílohy Smlouva o spolupráci, Prohlášení kooperačních partnerů, Ověření identity LP – 2x originál a 1 kopie Ostatní přílohy: 1 originál (příp. ověřenou kopii) a 2 kopie kompletní sady příloh, které se týkají částí projektu českých kooperačních partnerů přílohy, které se týkají částí projektu saských kooperačních partnerů Kde odevzdat žádost? Čeští vedoucí partneři a saští vedoucí partneři na JTS v Drážďanech. Čeští vedoucí partneři také na příslušných krajských úřadech.

Postup při žádosti o dotaci Zpracování a hodnocení žádosti posouzení odborné způsobilosti oficiální registrace projektové žádosti hodnocení odborné a přeshraniční kvality příprava rozhodnutí o projektové žádosti rozhodnutí o projektové žádosti sdělení usnesení

Hodnocení žádosti Probíhá hodnocení žádosti – za české partnery hodnocení provádí příslušný KÚ, za německé JTS a příslušné ministerstvo V případě požadavku hodnotícího subjektu – doplnění žádosti, tj. znovuotevření žádosti, doplnění textu, finální uzavření žádosti, podepsání statutárním zástupcem, odevzdání na JTS nebo KÚ V případě negativního stanoviska – hodnocení končí, informace žadateli o negativním stanovisku V případě pozitivního stanoviska – projekt se dále hodnotí a předkládá se projekt ke schválení Monitorovacímu výboru

Hodnocení žádosti Probíhá ve 3 fázích Fáze 1 – Odborná kvalita – hodnotí se kvalita podaného projektu, jak zapadá do oborových a regionálních rozvojových strategií, zda vynaložené náklady jsou efektivní a přiměřené, zda je projekt zajištěn personálně V této fázi může projekt získat max. 40 bodů

Hodnocení žádosti Fáze 2 – Přeshraniční spolupráce -Hodnotí se zejména podíl partnerů na realizaci projektu, zda je vyvážený, zda je do realizace projektu zapojený společný personál, do jaké míry je projekt společně financován. -Společné plánování, realizace, financování, personál V této fázi může projekt získat až 20 bodů

Hodnocení projektu Fáze 3 – Přeshraniční dopad -V této fázi je hodnoceno, do jaké míry realizace projektu ovlivní životní podmínky lidí na druhé straně hranice – týká se např. vyrovnání životních podmínek, zlepšení identifikace obyvatel se společným územím, odstraňování infrastrukturních, sociokulturních překážek a bariér. V jaké míře budou mít z projektu užitek obě strany hranice? Projekt zde může získat až 40 bodů

Postup při žádosti o dotaci Způsobilé náklady projektu jsou od data registrace projektu na JTS – o registraci dostane LP písemné oznámení, oficiální registraci provádí v datovém systému JTS datem registrace začíná uznatelnost způsobilosti výdajů (před tímto datem jsou způsobilé pouze výdaje na přípravu projektu do max. 5% způsobilých výdajů) poskytnutí dotace pouze po schválení Monitorovacím výborem

Postup při žádosti o dotaci Monitorovací výbor Schválení: Zamítnutí: Odložení : Nabídka k uzavření soukromoprávní smlouvy o poskytnutí dotace Zamítnutí s konečnou platností k pozdějšímu rozhodnutí soukromoprávní smlouva o poskytnutí dotace

Realizace projektu Veškeré náklady je třeba nejdříve uhradit, pak žádat o platbu (průběžné financování) Žádat lze dle Plánu plateb na základě žádosti o platbu, způsobilé výdaje alespoň EUR. Žádá vždy LP za všechny partnery Českým partnerům způsobilost nákladů potvrzuje Centrum pro regionální rozvoj

Kontakty Ing. Eva Hajflerová Telefon: Krajský úřad Libereckého kraje Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů U Jezu 642/2a CZ Liberec Mgr. Magda Podsedníková Telefon: Krajský úřad Libereckého kraje Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů U Jezu 642/2a CZ Liberec

Internetové stránky