TĚSTO PIŠKOTOVÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, piškotové, příprava, omelety, noky Autor:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
Advertisements

MINUTKY Z DRŮBEŽE Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: minutky, drůbež, drůbeží maso, před příprava,
VÝROBKY Z OBILOVIN Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: výrobky, obiloviny, mlýnské, mouka, kroupy, vločky.
MINUTKY Z VNITŘNOSTÍ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, vnitřnosti, játra,
MINUTKY Z VEPŘOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: vepřové maso, před příprava,
KLOKANÍ MASO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: klokaní, maso, charakteristika, příprava,
ZMRZLINY A POHÁRY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: zmrzlina, poháry, mléčná, ovocná, smetanová.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název.
KAKAO A ČOKOLÁDA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: kakao, čokoláda, výroba, výrobky, dělení čokolády Autor:
KUTILK (Alan) 02/09/15 | Recept | SýrieSýrie
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 28 Název.
TĚSTO LINECKÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, linecké, příprava, čajové pečivo Autor:
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyIVY_32_INOVACE.
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
MINUTKY ZE SKOPOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, skopová kýta,
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
BRAMBOROVÉ TĚSTO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, bramborové, příprava, šišky, knedlíky.
Блюдо 3. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací, upevňovací učivo Autor: Mgr. Lenka Kajabová Jazyk: Ruština Očekávaný výstup: rozšíření.
Trvanlivé pečivo  Sušenky  Oplatky  Perníky  Trvanlivé pečivo ze šlehaných hmot  Suchary, preclíky, tyčinky.
PŠTROSÍ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: pštrosí, maso, charakteristika, vejce, peří, složení Autor:
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE.
Přepočty surovinových norem
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
SVÍČKOVÉ ŘEZY TOURNEDOS Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: svíčkové řezy, tournedos,
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název.
MINUTKY Z MOŘSKÝCH RYB Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, mořské ryby, před.
Sada číslo 13 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
DUM - Digitální Učební Materiál
Peckové ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Třené, jádrové a smetanové výrobky
TRŽNÍ ČÁSTI TELECÍ MASO TELECÍ DROBY
Příprava drůbeže pečením
Pekařské a cukrářské výrobky a těsta
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Sójové a kokosové cukrovinky 1
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
Suroviny pro cukráře I. ročník
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
TĚSTOVINY Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: těstoviny, charakteristika, význam, výroba, druhy Autor:
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Výroba plundrového těsta
VY_32_INOVACE_15_PRAKTICKÉ ČINNOSTI
NÁKYPY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: nákypy, tvarohové, příprava, žemlovka, knedlíky Autor:
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Přílohy z brambor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová.
DUM - Digitální Učební Materiál
PUDINKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: pudink Autor: Bc. Jana Tvrdíková.
VY_32_INOVACE_Salamonova_ Cukrové Polevy
Lité těsto.
TEPLÉ SLADKÉ OMÁČKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: teplé, sladké, omáčky Autor:
VY_32_INOVACE_ Ostravan
DARY MOŘE Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: dary moře, mušle, chobotnice, langusta Autor:
KRÁLIČÍ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: králičí, maso, tržní, části, charakteristika Autor:
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova:nízký, roštěnec, charakteristika, rumpsteak,
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Technika obsluhy – příprava míchaných nápojů
JÁDROVÉ OVOCE Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: jádrové, ovoce, hrušky, jablka, mišpule, kdoule, jeřabiny.
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měření objemu pevných látek
Šlehání a tření vháníme do potraviny vzduch
Výroba dezertních hmot 2
VY_32_INOVACE_11_GAS_606_Per
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Cave ktke (Alan) 26/01/15 | Recept | Sýrie
Transkript prezentace:

TĚSTO PIŠKOTOVÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, piškotové, příprava, omelety, noky Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb, Dlouhá 6, Litoměřice Anotace: Výukový materiál k technologii přípravy pokrmů pro III.ročník oboru kuchař - číšník Dum: 48 6 Vypracováno: II.pololetí 2012/2013

PŘÍPRAVA  Piškotové těsto se připravuje z přesně odměřených a odvážených surovin (vajec, krupicového cukru a mouky) a různých chuťových přísad (citrónové nebo pomerančové kůry, vanilkového cukru, kakaového prášku, ořechu, mandlí atd.). Postup: žloutky oddělíme od bílků, vyšleháme s poloviční dávkou cukru a citrónové kůry na hustou pěnu. Bílky vyšleháme samostatně s cukrem na tuhý sníh, obě hmoty spojíme zlehka vmícháme prosetou mouku. Takto připravené těsto pečeme podle druhu moučníku rozetřené na vhodném papíru, pánvi, ve formách, ve středně rozehřáté troubě dozlatova

ww w.slovanskepecivo.cz/slehane-hmot y

POUŽITÍ TĚSTA  různé moučníky, piškotové omelety, slané těsto jako vložky do polévek – různé svitky  speciální moučníky – bomba malakov, hrušky s vanilkovým krémem  v cukrářské výrobě – dortové a roládové korpusy

SOLNOHRADSKÉ NOKY  Piškotové těsto připravíme výše popsaným způsobem, určené množství mléka nalijeme do pekáče a převaříme (je třeba, aby vrstva mléka byla nízká).  Připravenou piškotovou hmotu vložíme do pekáče s vroucím mlékem, zlehka rozetřeme na rovnoměrnou vrstvu a pečeme dozlatova.  Hmota je na povrchu upečená a odspodu vláčná po použitém mléce.  Z pečené hmoty lžící vykrajujeme menší noky a sypeme práškovým cukrem. 4. wwww.kluci-v-akci.com wwww.kluci-v-akci.com

OMELETA MONAKO  pečenou omeletu potřeme meruňkovým džemem a přeložíme na polovinu.  Povrch omelety ozdobíme sladkou šlehačkou a okapaným kompotovým ovocem, nakonec omeletu pokropíme Apricot brandy a podáváme 5. jilliancupcake.wordpress.com jilliancupcake.wordpress.com

ŠTĚPÁNSKÁ OMELETA  připravenou hmotu nalijeme na pánev vymaštěnou máslem a vysypanou moukou a upečeme.  pečenou omeletu potřeme džemem, přeložíme na polovinu, vyklopíme na talíř, posypeme práškovým cukrem a ozdobíme kompotovým ovocem.  Připravujeme na objednávku

ZDROJ Vlastní zkušenosti znalosti a poznatky z praxe Sedláčková, H. Technologie přípravy pokrmů 2, Fortuna, ISNB s