Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Technika obsluhy – příprava míchaných nápojů

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Technika obsluhy – příprava míchaných nápojů"— Transkript prezentace:

1 Technika obsluhy – příprava míchaných nápojů
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablony III/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUMu TeO F Stupeň a typ vzdělávání Odborné vzdělávání Vzdělávací oblast Bary Vzdělávací obor Technika obsluhy Vzdělávací okruh Příprava míchaných nápojů ve sklenici hosta, míchací sklenici Druh učebního materiálu Prezentace Cílová skupina Žák, let Anotace Prezentace komplexně seznamuje žáky postupem přípravy míchaných nápojů v míchací sklenici a sklenici hosta. Vysvětlení pojmů a definic. Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova Sklenice hosta, vrstvení, promíchání, míchací sklenice Datum Datum vytvoření –

2 Příprava míchaných nápojů
Ve sklenici hosta Míchací sklenice

3 Ve sklenici hosta Používáme lehce mísitelné suroviny
Používáme dva způsoby: 1) promícháním 2) vrstvením

4 Promícháním Sklenici vyfrapujeme.
Sklenici můžeme naplnit vložkovým ledem. Nadávkujeme suroviny, promícháme a servírujeme. Např. Mojito, Cuba Libre, Champagne Coctail

5 Vrstvením Pousse-cafés – suroviny se nalévají do sklenice podle hustoty.

6 V míchací sklenici Barové sítko strainer Barová lžička
Míchací sklenice

7 Příprava míchaných nápojů v míchací sklenici
Obsah míchací sklenice je 0,50 L Suroviny, které se používají pro přípravu nápojů v míchací sklenici by měly být lehce mísitelné, např. lihoviny, likéry, neměly by se používat např. sirupy, smetana.

8 Práce s míchací sklenicí
Sklenici vyfrapujeme, scedíme přebytečnou vodu. Nadávkujeme suroviny. Promícháme barovou lžičkou.

9 Sklenici držíme v levé ruce podloženou malíčkem, v prvé ruce máme barovou lžičku a mícháme nahoru a dolů. Hotový nápoj za pomocí straineru naléváme do připravené sklenice. V míchací sklenici se připravují krátké nápoje, většinou aperitivy.

10 Práce s míchací sklenicí

11 Práce s míchací sklenicí

12 Práce s míchací sklenicí

13 Úkoly Jakými způsoby můžeme připravovat míchané nápoje ve sklenici hosta? Jaké jsou vhodné suroviny pro přípravu? Pokud připravujeme nápoje v míchací sklenici používáme ještě …………………. a …………………. . Obsah míchací sklenice je …………. . Jaké druhy nápojů se připravují v míchací sklenici?

14 Zdroje Míškovic, A., Bar. Praha: CONSOFF,S.R.O.,2009.
ISBN - fotografie- vlastní archiv


Stáhnout ppt "Technika obsluhy – příprava míchaných nápojů"

Podobné prezentace


Reklamy Google