Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Technika obsluhy – Kavárenský jídelní lístek Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Technika obsluhy – Kavárenský jídelní lístek Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –"— Transkript prezentace:

1 Technika obsluhy – Kavárenský jídelní lístek Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUMuTeO.1206.2F Stupeň a typ vzděláváníOdborné vzdělávání Vzdělávací oblastKavárny Vzdělávací oborTechnika obsluhy Vzdělávací okruhKavárenský jídelní lístek Druh učebního materiáluPrezentace Cílová skupinaŽák, 16 - 19 let AnotacePrezentace komplexně seznamuje žáky, jak sestavit kavárenský jídelní lístek. Vysvětlení pojmů a definic. Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slovaNáležitosti, pořadí pokrmů, DatumDatum vytvoření – 1 3. 2013

2

3  Název a sídlo střediska nebo provozovny  Označení – smluvní ceny  Hmotnost masa v syrovém stavu, upozornění  Označení pokrmů s kostí  Názvy jídel dle platných norem nebo vlastních kalkulací  Ceny  Jméno osoby, která odpovídá za přípravu pokrmů a skladbu JL

4 1) Studené předkrmy a pokrmy 2) Vaječné pokrmy 3) Speciality 4) Jídla na objednávku 5) Přílohy 6) Sýry 7) Moučníky 8) Zmrzliny

5  Masa – ryby, drůbež, zvěřina,  Jídla na objednávku - hovězí, telecí, vepřové  Speciality – šéfa, střediska, krajové  Podle tepelné úpravy – vařené, dušené, zadělávané, pečené, smažené

6 1) Vaječné pokrmy 2) Moučníky 3) Speciality 4) Přílohy 5) Studené předkrmy a pokrmy 6) Sýry 7) Zmrzliny 8) Jídla na objednávku 1) ………………………………… 2) ……………………………….. 3) ………………………………… 4) ……………………………….. 5) ……………………………….. 6) ……………………………….. 7) ………………………………… 8) …………………………………

7 1) Dušení 2) Vaření 3) Pečení 4) Smažení 5) Zadělávání 1) ………………………… 2) ………………………… 3)........................... 4) ………………………… 5) ………………………..

8  Endlicherová,Z., Morávek J., Stolničení jasně, stručně a přehledně. Moravské nakladatelství 1992. ISBN 80-85382-12-1  Salač, G., Stolničení. Praha: Fortuna. 2010 ISBN:8071687529


Stáhnout ppt "Technika obsluhy – Kavárenský jídelní lístek Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –"

Podobné prezentace


Reklamy Google