Konference projektu NOE Zmocnění a uvolnění vedoucích Seminář 1: Prostředí a výzvy Seminář 2: Tři duchovní hodnoty zdravého vedoucího Seminář 3: Kde získám.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ČR pro Ježíše Termíny ŠVM v Malenovicích pro školní rok 2005/06 ŠVM II. AC/ECM - první víkend druhý víkend druhý.
Advertisements

Občanská výchova ETAPY LIDSKÉHO ŽIVOTA.
Týden modliteb za duchovní povolání, od 8.do 15.května 2011, ukončen 48. světovým dnem modliteb za povolání o 4. neděli velikonoční – neděli Dobrého pastýře.
TRHLINA Špatná zpráva s dobrým koncem
Rozhovor s Bohem.
PRAVDY O MUŽÍCH Varování pro muže:
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
Integrita bezúhonnost
Chceš vidět zázraky - vyzývej lidi k proměně života Dobře položená výzva proměňuje život.
Otče náš Centrum pro katechezi, 2014.
Pekelný advent autor: Jan Sviták.
Zdeněk a Katka Uhlíkovi
DUCH SVATÝ Jan 16:7 Říkám vám však pravdu: Prospěje vám, abych odešel. Když neodejdu, Přímluvce k vám nepřijde. Odejdu-li, pošlu ho k vám.
Každé ráno začíná život....
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
Dosáhni cíle!.
Sumarizační prezentace
Pro ty co mám ráda Lidé přicházejí do našich životů z nějakého DŮVODU, na určité OBDOBÍ anebo na CELÝ ŽIVOT. Když je budeme umět rozlišovat, tak budeme.
Měj pevný vztah s Bohem  Pokud ho nemáme, vzdalujeme se od Boha a neslyšíme Ho když nás volá zpátky.
Kurz: Asistentka v předškolní péči … reflexe aneb jak bylo a co bude Zdravotnické zařízení MČ Praha 4, Kotorská 1590/40, Praha 4, IČO:
Bartoloměj  byl jedním z dvanácti Ježíšových apoštolů  narození: 1. století, Galilea  úmrtí: 1. století, Arménie  svátek: 24. srpen - západ;
Jak vést diskuzi Zásady – rady - nebezpečí Výhody diskuze Společné dopracování se výsledku Společné dopracování se výsledku Odstranění pochybností a.
Události narození Ježíše Krista Více očima Vyškov
Peníze jsou jazykem světa. Boží Slovo je překlad, který vede k Finanční svobodě.
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO… Modlitby na březen 2015.
Kampaň „Česko mluví o vzdělávání“ aneb o co nám jde Silvie Pýchová, EDUin , Olomouc.
Slzy ženy Proč ženy pláčou.
Počátky Základního kamene Konstantin. Konstantin byl pohan. Byl to chytrý vládce a potřeboval upevnit svou moc.
Dopis od Boha.
Slovo života Červenec 2011 „Bděte a modlete se, abyste nepřišli do pokušení. Duch je sice ochotný, ale tělo je slabé.“ (Mt 26,41) „Bděte a modlete se,
Ilustrace: Henry Martin Copyright © 2007 Použití zdarma ke službě. Czech translation © Academia Via Familia o.s. Použito se svolením.
Je zbožnost cool? ZAJÍMAVÁ ZÁBAVNÁ PŘITAŽLIVÁ. Jak lidé kolem nás vidí zbožnost? Je to něco společného s Bohem Je to nuda Nejspíš to nemá žádný praktický.
Milost přijímám od druhého přijímám od druhého můžeme ji druhým předávat můžeme ji druhým předávat spasení je zdarma - vstup dveřmi spasení je zdarma -
Charakteristika Zachea: 1.hříšník 2.malý 3.bohatý.
Buď štědrý a pomáhající… Peníze v církvi a v rodině.
1 Korintským 12:1-7 Pokud jde o duchovní dary, bratři, nechci, abyste zůstali v nevědomosti. 2 Víte, že jste ještě jako pohané chodili k němým modlám,
1 Změna – naše příležitost k úspěchu Obsah: 1.Úvod 2.Srdce změny – změna chování lidí 3.Osm kroků procesu změny podle Kottera 4.Závěr 5.Otázky k zamyšlení.
1. Já jdu tam do Boží země, kde vládne jas, já jdu tam do Boží země, kde vládne jas, kde je na věky mír.
AC Slavkov u Brna, Spolu s Bohem...nejsi sám AC Slavkov u Brna,
Je mentorování biblický koncept ?  Výraz není v Písmu  Výraz pochází z řecké mytologie : Odysseus svěřil výchovu a životní přípravu svého syna Telemacha.
1 Úloha vůdců, úloha vůdcovství -Poznat a dělat správné věci -Definovat vize -Ukazovat cestu, jak vizi realizovat.
KOUČOVACÍ PŘÍSTUP Mgr. Jana Kazíková Mgr. Andrea Baumannová.
Lukáš 23,50-24,12 Josef z Arimatie Ježíšova smrt a vzkříšení 50 Členem židovské rady byl muž jménem Josef, člověk dobrý a spravedlivý, 51 který nesouhlasil.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Já a můj svět PRO ROČNÍK:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_ odchylky od pravidelné stavby věty Název sady: Český jazyk.
Srdečně vás vítáme Kdo jsme a co nabízíme? Jsme křesťanský sbor církve adventistů sedmého dne v Karlových Varech Chceme naplnit potřeby lidí žijících v.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/12 Název materiálu: Jakub Jan Ryba Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
K ŘESŤANSTVÍ. M APA KŘESŤANSTVÍ VE SVĚTĚ Monoteistické náboženství Vznik v 1. – 2. st. n. l. Soustředěno kolem života Ježíše z Nazaretu Vzniklo z židovství.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 1. ročníku střední odborné školy a žáky nástavbového studia. Text zpracovává druhou část většího celku - Bible. Věnuje.
Čím chci být ,až vyrostu.
Jakým chci být mužem, až budu starý ?
Otien o Huru.
Otien o Huru.
Zázrak komunikace s Bohem
Ježíš.
Rozhovor s NÍM.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Rozhovor s Bohem.
Rozhovor s NÍM.
Jirka Pospíšil, KC NADĚJE Bučovice,
Rozhovor s NÍM.
POROVNÁNÍ Otec jedné velmi bohaté rodiny vzal jednou svého syna na venkov aby mu ukázal v jaké bídě někteří lidé žijí.
Rozhovor s NÍM.
Děti jsou DAR... jak je MILOVAT ?!?
POROVNÁNÍ Otec jedné velmi bohaté rodiny vzal jednou svého syna na venkov aby mu ukázal v jaké bídě někteří lidé žijí.
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů Anna Vichrová v Brně 2018.
Bibličtí objevovatelé (Discovery Bible Study)
Transkript prezentace:

Konference projektu NOE Zmocnění a uvolnění vedoucích Seminář 1: Prostředí a výzvy Seminář 2: Tři duchovní hodnoty zdravého vedoucího Seminář 3: Kde získám své vedoucí? Seminář 4: Posiluj a uvolňuj! Seminář 5: Rozšířená rodina na misii září 2015 Oreste Pompetti |

Ježíš vzal 12 mužů, věnoval se jim, a trénoval je, aby dělali všechno, co On mohl udělat, za méně než tři roky. Byl schopný je vést v procesu vývoje, který začali následováním, kde byli posilováni a nakonec uvolněni, aby dělali to samé. Jak to dokázal tak rychle? Ježíš věděl, že v různých okolnostech jejich cesty se jim musí věnovat různě. Nejdřív dělal všechno, potom byl skvělý a soucitný vůdce, když běželi hlavou proti zdi a chtěli to vzdát. Později s nimi více spolupracoval. Nakonec delegoval všechnu svou zodpovědnost na ně. Seminář 4: Posiluj a uvolňuj!

Od narození se děti učí od nás. Dokonce hned po porodu mohou děti sledovat, co děláme a kopírovat to. Tím, že to sledují a opakují, se děti od vás učí každý den. Podívejte se na napodobování, které probíhá mezi otcem a synem. Slova, která patří k následujícímu videu, jsou: Začínají pozorováním Potom opakují Rozvíjejí podobné návyky Najdou své záliby Pozorováním vás Najdou své povolání Seminář 4: Posiluj a uvolňuj!

Ježíš pozval dva bratry aby ho následovali. Šli za Ježíšem a začali pozorovat, co dělá. (Matouš 4:18-20) Během cesty si učedníci začali dělat starosti z tohoto způsobu Ježíšova života. Kdo se o ně postará, kdyby to skončilo? Ježíš je utěšoval v jejich strachu a obavách. (Lukáš 12:22-26; 29-32) Učedníci začali pomáhat Ježíši budovat Království. Zjistili, že je to těžší, než očekávali a jejich nadšení se ztrácelo. Učedníci viděli, že se musí od Mistra Ježíše učit. (Marek 9:14-19; 25-29) 72 učedníků bylo posláno, aby budovali Boží království. Radovali se ze svých úspěchů. Učili se způsobům práce Ježíše postupně prostřednictvím posilovacího a uvolňujícího procesu. (Lukáš 10) Učedníci se naučili všechno, co Ježíš jim chtěl ukázat. Ježíš je nazval svými přáteli. (Jan 15:12-17) Ježíš je připraven k návratu do nebe. Delegoval práci na své apoštoly, kteří byli připraveni pokračovat v činění učedníků podle sebe. (Mat 28:18-20) Seminář 4: Posiluj a uvolňuj!

Já konám Vy sledujte Já konám Vy pomáhejte Vy konejte Já pomáhám Vy konáte Já sleduju Vedoucí a jejich následovníci prožijí různé věci a různé věci se budou po nich vyžadovat, podle toho, ve které ze čtyř fází jsou. Na začátku něčeho nového máme vysokou míru jistoty a nadšení, ale nevíme, do čeho jdeme a často ani nevíme, co nevíme. Kritický je přechod od prvního do druhého stupně, kdy učedník zjistí, že to nedokáže a může to vzdát. Začátky pozorováním Učí se napodo bováním Pokračování v růstu zmocnění Vede ke koneč nému uvolnění Místo toho, aby to učedník vzdal, potřebuje dostat od svého učitele pomoc a povzbuzení. Potom se přesunou do stupně tři, kdy učitel může ustoupit a pomoci, kdy je potřeba. Nakonec přijde stupeň čtvrtý a lidé jsou uvolněni k práci, aniž by byli sledováni. Seminář 4: Posiluj a uvolňuj!

Práce v malých skupinkách – 10 minut (Ve skupinkách jsou čtyři lidé) Odpovězte na následující otázku: Co vás nejvíc ovlivnilo v této lekci? Rozvoj prostřednictvím napodobování! nebo Čtyři etapy posílení a uvolnění! nebo Něco jiného! Ve skupince proberte, co vás každého ovlivnilo během 10 minut. Ujistěte se, že každý měl možnost se vyjádřit. Seminář 4: Posiluj a uvolni!