Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3715.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3715."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: Moderní škola Název materiálu: VY_52_INOVACE_S2_PR_17_MH Vzdělávací oblast: Přírodověda Tematický okruh: Období lidského života Téma: Období života člověka, novorozenec, kojenec, batole, předškolák, školák, dospívání, dospělý, stáří Anotace: Žák získá znalosti o jednotlivých obdobích života člověka. Ročník: 4.ročník Datum vytvoření: (zapsat do TK)

2 Období života člověka Člověk se během života mění – roste do výšky, tloustne, učí se chodit a mluvit a celkově poznává svět kolem sebe. Období života člověka můžeme rozdělit do několika stádií Novorozenec Kojenec Batole Předškolák Školák Období dospívání Dospělost Stáří

3 Novorozenec Novorozenecké období trvá od narození dítěte až do 28. dne jeho života. V tomto období je dítě plně závislé na matce. Učí se správně dýchat. Pokud má něco v ústech saje. Sání je spojené i s příjmem potravy, kdy je dítě živeno mateřským mlékem.

4 Kojenec Kojenec je období od 29. dne až do 1 roku dítěte.
Strava kojence je převážně mateřské mléko, ze kterého získává všechny potřebné živiny. Postupně začíná poznávat i další členy rodiny nejen matku. Naučí se otáčet a zvedat hlavičku, samostatně sedět, lézt po čtyřech, žvatlat a pomalu začíná i chodit.

5 Batole Období batolete trvá od 1 až do 3 let věku dítěte.
Batole se začíná velice rychle pohybově rozvíjet. Prořezávají se mu první zuby a začínají růst vlasy. Začíná říkat první slova a věty. Učí se chodit na nočník. Dítě si začíná hrát i s jinými dětmi.

6 Předškolák Předškolák je dítě v rozmezí 3 až 6 let.
Děti v tomhle věku bývají velice zvídaví. Předškoláci se rádi učí, rádi si hrají a pohybují se zcela bez pomoci. V tomto věku můžou navštěvovat mateřskou školu.

7 Školák Období školáka začíná v 6 letech a končí kolem 15. roku života dítěte. Školák absolvuje povinnou školní docházku. V tomto věku se děti učí zdokonalovat své schopnosti, rozvíjet svou paměť. Školáci se také učí respektu a úctě k jiným lidem a také k přírodě.

8 Období dospívání Trvá od 15 let do zhruba 20 let života dítěte.
Většina dětí pokračuje ve studiu a připravuje se na budoucí povolání. V tomto období nastupuje u dětí puberta. Děti se učí samostatnosti, odpovědnosti. Na konci období se zastavuje i růst dětí do výšky.

9 Dospělý Dospělý člověk se osamostatňuje od svých rodičů, zakládá si vlastní rodinu a vychovává děti. Chodí do práce a vydělává peníze. Stáří Stáří nastává po 60. roce života člověka. Snižuje se výška a fyzická odolnost a imunita se zhoršuje, proto jsou tito lidé náchylnější na různé onemocnění. Staří lidé přestávají chodit do práce a jsou v důchodě, kde se mohou věnovat svým zálibám.

10 Vlastní materiál. Zdroj Microsoft PowerPoint, Obrázky – www. office
Vlastní materiál. Zdroj Microsoft PowerPoint, Obrázky –


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3715."

Podobné prezentace


Reklamy Google