Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/14.0193.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Druhy piva, skladování piva
Advertisements

Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
DRUHY PIV – OBECNÉ DĚLENÍ
Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Výroba lihovin Ročník / obor studia:2. a 3.. ročník.
VAR. - je způsob vypařování, při kterém se kapalina přeměňuje na plyn v celém objemu (nevypařuje se jen na povrchu) - nastává při teplotě varu t v – v.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_541 Spotřeba potravin a výroba mouky 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
KAKAO A ČOKOLÁDA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: kakao, čokoláda, výroba, výrobky, dělení čokolády Autor:
E K O N O M I K A Spotřební daně Daň z vína. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV53 Název školy.
E K O N O M I K A Spotřební daně Daň z piva. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_552_ Výroba piva 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
 Objemový zlomek  vyjadřuje poměr objemu rozpuštěné látky V (A) a objemu celého roztoku V . Pokuste se formulovat definici objemového zlomku: Napište.
Prohlídka pivovaru Jílovice. Varna Pivovar je rozdělen izolovanou přepážkou na dvě části. V první teplé části se nachází varna s příslušenstvím, ve druhé.
P ŘÍPRAVA POKRMŮ Hlavní živiny Vypracoval: Lukáš Karlík.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Energetická hodnota potravin (EH)
Spotřební a energetické daně
Náležitosti nápojových lístků
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Alkoholické nápoje - víno
Pekařské a cukrářské výrobky a těsta
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
názvosloví, příprava, vlastnosti, užití
VY_32_INOVACE_O3_20_Výpočet hmotnostního zlomku
Pojem přeměna obchodní společnosti
Potravinářské zbožíznalství
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Co je to NATURA 2000? NATURA 2000 je soustavou chráněných území evropského významu. Jejím prostřednictvím se chrání nejvzácnější a nejvíce ohrožené druhy.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
Název školy Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu.
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_567_ Výroba sýrů a jogurtů 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
ZAHUŠTĚNÉ, SUŠENÉ MLÉKO
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo CZ.1.07/1.1.26/
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Sacharóza – výroba cukru
Ing. Sylvie kršková, Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Procvičení vzorců a funkcí v rámci jednoho i více listů
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
VY_32_INOVACE_ , upravené tuky Ing. Blanka Kožíšková
Kypřící prostředky P. Pechová, 2012.
Škola: Základní škola Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín,
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice – Spořilov
Technické prostředky v požární ochraně
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
VLEČENÍ MOTOROVÝCH VOZIDEL
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
názvosloví, příprava, vlastnosti, užití
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Suroviny pro výrobu piva
Kompozice, zlatý obdélník a zlatý řez
Potravinářské zbožíznalství
názvosloví, příprava, vlastnosti, užití
Výroba velikonočního košíčku
VY_52_INOVACE_ZBP1_5564VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Transkript prezentace:

Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/

Slide 1 Modul č.3 Technologie – výroba piva  Rozdělení piva

Slide 2…atd Rozdělení piva  Pivo rozdělujeme podle barvy do čtyř skupin a dále je děleno dle vyhlášky na jednotlivé podskupiny.  skupiny piv: světlá – piva vyrobená převážně ze světlých sladů polotmavá – piva vyrobená z tmavých sladů, sladů karamelových, případně barevných sladů ve směsi se světlými slady tmavá – piva vyrobená z tmavých sladů, sladů karamelových, případně barevných sladů ve směsi se světlými slady řezaná – piva vyrobená při stáčení smíšením světlých a tmavých piv stejné skupiny

Slide 2…atd Rozdělení piva  podskupiny piv: lehká – piva vyrobená převážně z ječných sladů, do 7 % hm. EPM (extrakt původní mladiny výčepní – piva vyrobená převážně z ječných sladů, 8 až 10 % hm. EPM ležáky – piva vyrobená převážně z ječných sladů, 11 až 12 % hm. EPM speciální – piva vyrobená převážně z ječných sladů, 13 a více % hm. EPM portery – tmavá piva vyrobené převážně z ječných sladů, 18 a více % hm. EPM

Slide 2…atd Rozdělení piva  podskupiny piv: se sníženým obsahem cukrů – hluboce prokvašená piva s obsahem alkoholu do 0,75 g / 100 ml a bílkovin do 0,4 g / 100 ml se sníženým obsahem alkoholu – piva s obsahem alkoholu nejvýše 1,2 % obj. (1 % hm.) pšeničná – piva vyrobená s podílem extraktu z použitého pšeničného sladu vyšším než jedna třetina hmotnosti celkově dodaného extraktu kvasnicová – piva vyrobená dodatečným přídavkem podílu rozkvašené mladiny do hotového piva v průběhu stáčení (tím se liší od tzv. nefiltrovaných piv, do kterých žádné kvasnice přidávány nejsou. Kvasnice jsou v nich přítomny pouze ve formě neodfiltrovaného zbytku po kvašení.)

Slide 2…atd Rozdělení piva  podskupiny piv: nealkoholická – piva s obsahem alkoholu nejvýše 0,5 % obj. (0,4 % hm.) ochucená – s přídavkem látek určených k aromatizaci (bylin nebo bylinných výluhů, ovocného koncentrátu, přírodního aroma, medu aj.), potravních doplňků popř. lihovin nebo jiných alkoholických nápojů (s obsahem alkoholu od 1,2 do 15 % obj. alkoholu, kromě vína a burčáku). Podíl lihovin a jiných alkoholických nápojů nesmí překročit 10 % obj.

Slide 1 Modul č.3 Technologie – výroba piva  Označování piva

Slide 2…atd  Označování piva se řídí vyhláškou č. 324/1997 Sb. a vyhláškou č. 335/1997 Sb. Dle těchto vyhlášek musíme pivo označit: názvem druhu a skupiny (např. pivo ležák) obsahem alkoholu v objemových procentech způsob kvašení údaj "nefiltrované", pokud nebyla provedena filtrace údaj zda se jedná o pivo světlé, tmavé, polotmavé nebo řezané údaj o použití přírodní minerální vody, pokud byla k výrobě použita. k označení skupiny piva se výhradně používá EPM (extrakt původní mladiny) Lehké pivo a pivo se sníženým obsahem cukru musí být označeno podle zvláštního právního předpisu