S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Návrh komunitního plánu na rok
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
Ing. Stanislava Správková
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
 schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor Úřadu vlády  zmocněnec vlády pro lidská práva  monitorovací výbor Vznik AGENTURY.
1 Sociální integrace v Libereckém kraji grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Vyjednávání potřebnosti sociálních služeb
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Portál územního plánování v praxi
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Dotační řízení MPSV Mgr. Petr Studenovský. Dotační řízení MPSV Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory ve Zlínském kraji Konference „Plánování a financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji“
Datum: Zpracoval: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Krajská síť sociálních služeb Dan Vrána.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Datum: Zpracoval: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Krajská síť sociálních služeb Moravskoslezského kraje D. Vrána.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Konference Transformace a deinstitucionalizace soc. služeb – od 9.00 do hodin druhého dne Hradec Králové Individuální projekt odboru.
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Srpen 2013 Společné setkání  zahájení plánování v Děčíně 2006–2008  projekt „Komunitní plánování sociálních služeb města Děčína“ 2013–2015  projekt.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Rámec procesu komunitního plánování v obcích z pohledu Zlínského kraje.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Semináře pro poskytovatele sociálních služeb v rámci projektu „Podpora procesu střednědobého plánování rozvoje sociálních služeb v Karlovarském kraji“
Kvalita v sociálních službách jako proces
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Podání žádosti o dotaci na rok 2017
Katalog sociálních služeb Ústeckého kraje
Komunitní plánování sociálních služeb Děčín
Program rozvoje Ústeckého kraje
Individuální projekt IP 3 „Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji“ Závěrečná konference k projektu.
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Zkušenosti poskytovatele sociálních služeb s vyrovnávací platbou Ing
Ing. Stanislava Správková
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Klíčové aktivity projektu
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Dokončení DŘ 2012 a Podmínky DŘ 2013
Setkání starostů obcí správního obvodu ORP Brandýs nad Labem-Stará Boleslav PROGRAM dne 31. ledna 2018.
Transkript prezentace:

S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016

Střednědobé plánování 3. plán – SPRSS v ÚK na období 2016–2018 – Akční plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na rok 2016 – Věcné vyhodnocení plnění cílů a změny kapacit na rok Základní síť sociálních služeb ÚK 2016–2018  strategické dokumenty kraje v oblasti sociálních služeb ( § 95 písm. g) a h) z. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách)  výsledek procesu zjišťování potřeb osob na území kraje a hledání způsobu jejich uspokojování s využitím dostupných zdrojů  příloha žádosti o poskytnutí účelové dotace ze státního rozpočtu na financování sociálních služeb (§ 101a z. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách)

WEBOVÉ ODKAZY

kód regionuregionoblast služebjméno vedoucího 1 Děčínsko péče Bc. Roman Horn prevence a poradenství Mgr. Lenka Plicková 2 Chomutovsko péče Mgr. Eva Šulcová prevence a poradenství Mgr. Filip Ráža 3 Litoměřicko péče Ing. Jindřich Vinkler prevence a poradenství Mgr. Petra Smetanová 4 Lounsko péče Mgr. Petr Antoni prevence a poradenství Venuše Firstlová 5 Mostecko péče Ing. Lenka Mauleová prevence a poradenství Bc. Eva Kasalová 6 Šluknovský výběžek péče Bc. Marcela Postlerová prevence a poradenství Mgr. Jiřina Kafková 7 Teplicko péče PhDr. Jaroslav Zeman prevence a poradenství Mgr. Karel Klášterka 8 Ústecko péče Bc. Ditta Hromádková prevence a poradenství Mgr. Nikol Aková Přehled vedoucích pracovních skupin v regionech

Struktura dokumentů SPRSS  legislativní rámec, socio-demografická analýza  modely optimálních rozpočtů sociálních služeb  strategické cíle kraje – společné cíle a opatření  popis regionů, územní a správní členění Akční plán  konkrétní informace o kapacitách sociálních služeb dle 8 regionů kraje podle míst poskytování za oblast služeb sociální péče, sociální prevence a odborného sociálního poradenství  Informace o kapacitách služeb s působností dle specifikace (nadregionální)  rozdělení kapacit - stávající individuální okamžité kapacity - optimální individuální okamžité kapacity  každoroční evaluace cílů  příloha – základní síť sociálních služeb ÚK

Struktura dokumentu Věcné vyhodnocení plnění cílů AP 2016  popis sociální situace v regionu za danou oblast  evaluace cílů k  Celkem 101 cílů (36 oblast sociální péče, 65 oblast sociální prevence a OSP) Změny kapacit  1. kolo aktualizace základní sítě – březen zapracování nahlášených změn kapacit sociálních služeb s účinností od návrhy potřebných kapacit na rok 2017  2. kolo aktualizace základní sítě – srpen zapracování nahlášených změn kapacit sociálních služeb s účinností od podklad pro dotační řízení na rok 2017  příloha – Základní síť sociálních služeb ÚK na období 2016–2018 (schválená usnesením ZÚK č. 122/30Z/2016 ze dne )

PRIORITAZajištění pobytových služeb pro seniory, osoby s handicapem a osoby s mentálním Cíl 1 Navýšení kapacity osobní asistence na Mostecku Cíl 2Navýšení stávající kapacity pečovatelské služby v Mostě Cíl 3Navýšení kapacit domovů seniorů v ORP Litvínov Cíl 4Zřízení nové pobytové služby chráněné bydlení v Litvínově § 39 - Osobní asistence Počet stávajících služeb Stávající individuální okamžitá kapacita Optimální individuální okamžitá kapacita 2016 Most31118 § 40 - Pečovatelská služba Počet stávajících služeb Stávající individuální okamžitá kapacita Optimální individuální okamžitá kapacita 2016 Most33637 § 49 – Domovy pro seniory Počet stávajících služeb Stávající individuální okamžitá kapacita Optimální individuální okamžitá kapacita 2016 Litvínov Meziboří § 51 – Chráněné bydlení Počet stávajících služeb Stávající individuální okamžitá kapacita Optimální individuální okamžitá kapacita 2016 Litvínov006 Akční plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2016

Cíl 4Zřízení nové pobytové služby chráněné bydlení v LitvínověSplněno V souladu se stanoveným cílem č. 4 vznikla tato pobytová služba v Litvínově s kapacitou 6 lůžek. Tato služba do této doby v Litvínově zcela chyběla. Předpokladem je další navýšení kapacity služby při finančním zajištění. O službu je ze strany žadatelů zájem. Vyhodnocení plnění cílů k § 51 - Chráněné bydlení 2016 Počet stávajících služeb Stávající individuální okamžitá kapacita Optimální individuální okamžitá kapacita 2016 Most000 Litvínov006 § 51 - Chráněné bydlení 2017 Počet stávajících služeb Stávající individuální okamžitá kapacita Optimální individuální okamžitá kapacita 2017 Most005 Litvínov1613 Optimální individuální okamžité kapacity pro rok 2017 PRIORITA Zajištění pobytových služeb pro seniory, osoby s handicapem a osoby s mentálním postižením

§ 39 - Osobní asistence 2016 Počet stávajících služeb Stávající individuální okamžitá kapacita Optimální individuální okamžitá kapacita 2016 Chomutov1911 Jirkov155 Místo poskytování neurčeno (ORP Chomutov)002 Račetice110 § 39 - Osobní asistence 2017 Počet stávajících služeb Stávající individuální okamžitá kapacita Optimální individuální okamžitá kapacita 2017 Chomutov199 Jirkov145 Místo poskytování neurčeno (ORP Chomutov)002 Račetice000 Optimální individuální okamžité kapacity pro rok 2017

Tvorba AP kolo aktualizace základní sítě – 03/2016 -zahájení prací, stanoviska z regionů – 04/2016 -monitoring u poskytovatelů -zapracování změn kapacit na rok SWOT analýzy v regionech -evaluace cílů – 05/2016 -definování kapacit na rok zpracování dokumentu „Věcné vyhodnocení plnění cílů a změny kapacit na rok 2017“ -schválení dokumentu orgány kraje – 06/201 6

2. kolo aktualizace základní sítě – 08/2016 -stanoviska z regionů, monitoring u poskytovatelů 09-10/2016 -zapracování nových kapacit 9-10/2016 -definování priorit a cílů na rok zpracování dokumentu 10/2016 -proces připomínkování 10-11/2016 -schválení dokumentu orgány kraje 11-12/2016 Tvorba AP 2017

Za pozornost děkuje… Ing. Dagmar Vávrová KRAJSKÝ ÚŘAD ÚSTECKÉHO KRAJE odbor sociálních věcí oddělení plánování a rozvoje služeb tel.: