Obor Podniková ekonomika Ústav podnikové ekonomiky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Advertisements

Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Institut environmentálního inženýrství 546
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Matematické metody v ekonomii (MME)
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Požadavky KOMA-Servis na absolventy pro obor hydrauliky Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ“ Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH.
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Alena Králová.
Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Společné zařízení Centra pro otázky životního prostředí UK, Fakulty humanitních studií UK, Fakulty sociálních.
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR Seminář Inovační potenciál ČR, AIP ČR.
Fakulta zdravotnických studií
Studijní program Ekonomika a management
MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.
Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT. Charakteristika studijního programu „Účetnictví a daně“ Ekonomika a management Studijní obor je nabízen v rámci.
Bakalářský obor STM-ECTS Manažerská informatika. Vidíte své budoucí uplatnění spíše v managementu a řízení, než v čistě inženýrské/technické pozici? Chcete.
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Zkušenosti KOMA-Servis s absolventy pro obor hydrauliky Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM Ů STROJNÍCH OBOR Ů “ Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM.
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání; vysoké školy a inovace Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR INOVACE 2007 Plenární sekce 4.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Navazující magisterský obor STAVEBNÍ MANAGEMENT. Potřeba manažerských dovedností Řídí cca polovina absolventů % (podle doby ukončení studia) Vedoucí.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
„Partnerství pro konkurenceschopnost“ Název projektu: „Partnerství pro konkurenceschopnost“ Zkrácený název projektu:„PARKON“ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
TEZE KOREFERÁTU NA ZÁVĚREČNÉ KONFERENCI PROJEKTU V.I.P. INOVACE – ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Realizátor projektu: BIC Brno,s.r.o. Vedoucí týmu vědecko- pedagogických.
Studium na AF MENDELU Ing. Petr Dostál, Ph.D.
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ
Fakulta zdravotnických studií
Vlastní myšlenkou Vlastní cestou.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
MAGISTERSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM: HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA A SPRÁVA
Ostravská univerzita (1991 → )
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Fakulta zdravotnických studií
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Podpora podnikání z pohledu bankovního sektoru
Facility management jako součást efektivní správy společnosti
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
Studijní program Ošetřovatelství
Krajský metodický kabinet BEZPEČNOSTI A OCHRANY OSOB A MAJETKU
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Kariérové poradenství a podnikavost
Aplikovaná elektronika
Transkript prezentace:

Obor Podniková ekonomika Ústav podnikové ekonomiky

Obor Podniková ekonomika Vychovává podnikové ekonomy pro řídící funkce ve všech typech podniků. Jedná se o univerzální obor s širokými možnostmi uplatnění absolventů.

Obor Podniková ekonomika má široké zaměření (klasická podniková ekonomika, financování, ekologie, služby). Vytváříme nové předměty zaměřené na dosud nesamostatně vyučované oblasti. Připravujeme specializace v dalších oblastech v souladu s celkovým zaměřením fakulty. Obor Podniková ekonomika

Obor Podniková ekonomika vychází ze skutečnosti, že prostředí domácího a mezinárodního podnikání se vyznačuje značnou proměnlivostí. Změnám, které vyplývají z globalizace ekonomiky, je přizpůsobena výchova nových podnikových ekonomů. Ústav podnikové ekonomiky reaguje na tyto změny plynule je aplikuje do výuky. V pedagogické oblasti ústav usiluje o moderní profilaci absolventů tak, aby byli schopni teoreticky i prakticky zvládat problematiku inovačních procesů podnikání a ekonomického řízení firem. Obor Podniková ekonomika

Spolupráce s praxí MAGNETON, a.s. greiner packaging slušovice s. r. o. Tomášek SERVIS s.r.o.

Ideou Ústavu podnikové ekonomiky je trvalá a systematická profilace oboru Podniková ekonomika jakožto teoretické disciplíny s následnou praktickou aplikací pro podniky. Cíl oboru Podniková ekonomika

Absolvent oboru Podniková ekonomika kdykoliv může skloubit své činnosti a odpovědnost ve spolupráci s manažery a podnikateli firem, popřípadě absolvovaný obor (specializaci) si dalším studiem mohou pružně a fundovaně rozšířit a osvojit pro potřeby a fungování moderní, tržně řízené firmy.

Opodstatněnost oboru Opodstatněnost a permanentní potřeba kvalitativního rozvíjení oboru Podniková ekonomika v rámci magisterského studia na FaME souvisí zejména s výrazně se měnícími požadavky podnikové praxe v posledních 2 letech.

Především průmyslový region, ve kterém FaME působí, ale i další regiony, enormně zvyšují poptávku po takových absolventech, kteří v podniku pružně a fundovaně zvládnou jeho vnitřní finančně-ekonomické, výrobně-technické, organizační a řídící problémy s tím, že je dokáží fundovaně provázat s cíli a výkonem prací manažerů a podnikatelů v podmínkách současné a budoucí tržní ekonomiky.

Ústav podnikové ekonomiky Výuku garantovanou ÚPE v současné době zabezpečuje 11 pedagogů z nichž jsou 2 profesoři, 3 docenti, 5 odborných asistentů, kteří mají vědeckou hodnost Ph.D. a 1 asistent. Pracovní tým doplňuje 5 doktorandů a vedoucí sekretariátu.

Kolektiv Ústavu podnikové ekonomiky

Diplomový projekt Ekonomika služeb Firemní inovační politika Manažerská ekonomika Řízení podnikových procesů Podniková ekonomika III Podnikový controlling Povinně volitelný předmět: Ekologické aspekty rozhodování podniků – pro obor MaM, PE ÚPE v rámci 2 letého MSP v oboru Podniková ekonomika garantuje a zabezpečuje výuku těchto stěžejních disciplin:

OBOR PODNIKOVÁ EKONOMIKA = TREFA DO ČERNÉHO

Děkuji za pozornost