Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MAGISTERSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM: HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA A SPRÁVA

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MAGISTERSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM: HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA A SPRÁVA"— Transkript prezentace:

1 MAGISTERSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM: HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA A SPRÁVA
Obor: FINANCE

2 Proč studovat obor Finance?
I work all night, I work all day, to pay the bills I have to pay… Ain´t it sad! And still there never seems to be a single penny left for me… That´s too bad! In me dreams I have a plan, If I got me a wealthy man, I wouldn´t have to work at all, I´d fool around and have a ball… Money, money, money, must be funny in the rich man´s world… Money, money, money, always sunny in the rich man´s world… All the things I could do, if I had a little money – it´s a rich man´s world!

3 Proč studovat obor Finance? (teď už vážně…)
Uplatnění absolventů Vazba získaných poznatků na současnou ekonomickou praxi Využití strategických her při výuce, zajištění uznání vybraných absolvovaných předmětů v rámci Certifikace účetních

4 Jak studovat? V prezenční formě V kombinované formě
Ke stěžejním předmětům jsou v obou formách připraveny a využívány také distanční studijní podpory v podobě e-learningu. Obor navazuje na bakalářský studijní program Ekonomika a management!!!

5 Co studovat? Předměty, které reagují na aktuální situaci a trendy v domácí i světové ekonomice: Finance podniku Oceňování podniku Controlling Veřejné finance Bankovnictví a pojišťovnictví II Peněžní a kapitálové trhy Obchodování na kapitálových trzích Daně a daňová soustava, mezinárodní zdanění Mezinárodní finance Mezinárodní účetní standardy Audit Diplomový projekt (příprava diplomové práce).

6 Co studovat? Povinně volitelné předměty:
Firms and Competitiveness (tento předmět nabízí FaME jako jediná česká vysoká škola ve spolupráci s Harvard Business School), Advanced Economics Analyses, Technická a fundamentální analýza, Moderní metody ekonomických analýz, Plánování a kontrola, Hospodaření nepodnikatelských organizací.

7 S KÝM STUDOVAT? Většinu předmětu zajišťují členové Ústavu financí a účetnictví. Do výuky jsou zváni odborníci z praxe (Barum, Dura-line, PriceWaterhouse, TOMA,…) ÚFÚ spolupracuje s akademiky z Chapman University, Kalifornie, New York University, University of Nebraska at Omaha, USA.

8 Co mi obor nabízí navíc? Spolupráce s praxí (projekty pro praxi, diplomové práce) Zapojení do výzkumu jako vědecká pomocná síla (granty zaměřené na koncepty řízení výkonnosti firem a mezinárodní účetní standardy) Zapojení do projektu ústavu „Daňová a účetní kancelář“

9 JAKÝ JE ABSOLVENT OBORU FINANCE?
Orientuje se v ekonomických situacích. Schopný samostatné, ale i týmové práce. Uplatní se jak v soukromém, tak ve veřejném sektoru. Má praktické znalosti, nikoli jen teoretické. Absolventi oboru Finance jsou informováni o akcích ÚFÚ, zváni do výuky, ke spolupráci a také je zde jeden mezi námi…

10 Potřebujete další informace?
Podívejte se na webové stránky Ústavu financí a účetnictví ( Pro další informace o studiu v oboru Finance kontaktujte ředitelku ÚFÚ, případně další z kolegů na ÚFÚ.

11 Těšíme se na Vás!


Stáhnout ppt "MAGISTERSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM: HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA A SPRÁVA"

Podobné prezentace


Reklamy Google