Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evropské politické strany - zárodek politické Evropy? Pavel Šaradín Praha,
Advertisements

Konstantin a Metoděj Jazykový přínos – písmo Seminární práce do předmětu Společensko – vědního semináře Eva Vítková Gymnázium Boskovice 2012.
Družstvo, státní podnik, konsorcium. Obsah výkladu 1.Družstvo 2.Státní podnik 3.Otázky a úkoly.
Na výroční členské schůzi jsme zhodnotili, že situace v naší společnosti, v Evropě a ve světě není dobrá. Svět je v nebezpečí nové světové války.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Česká republika a její sousedé N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2.
ZÁVĚR 2.SVĚTOVÉ VÁLKY. V roce 1943 již bylo zřejmé, že spojenci dříve nebo později válku vyhrají Vojska bojující za Hitlera a jeho spojence postupně ztrácela.
Pojem a význam práva Souhrn norem, stanovených uznaných státem k dosažení určitých společenských účelů, jejichž zachování je vynucováno státní mocí Objektivní.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Právní řád ČR a právní ochrana občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky.
Základní znaky NO Účelová funkce a důvody založení: není založena za účelem zisku důvody založení: - dobročinná nebo charitativní činnost - podpora skupiny.
Občanská společnost, participace občanů na politickém životě Demokratický právní stát.
Učení ducha v praktickém životě. Učení ducha je praxe vlastních myšlenek, citů a činů Učení ducha znamená učit se správně utvářet své myšlenky a city.
Neziskové organizace Motto: „Abychom zbohatli materiálně, musíme nejprve zbohatnout v mysli.“
Konference RUV FA ČVUT – Metodika certifikace Ing. Stanislav Kodýtek.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_10_ Lidská práva Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Komunitní plánování – sociální služby dle nás všech Projekt Podpora rozvoje komunitního plánování a vytváření místních partnerství v Jihomoravském kraji.
DŮSLEDKY 1. SVĚTOVÉ VÁLKY: o V průběhu 4 let : zahynulo 10 milionů vojáků, 20 milionů zraněno o trvalá invalidita: 10-ky tisíc vojáků o ekonomika a hospodářství.
VY_32_INOVACE_Roz_III_17 Práva a povinnosti členů rodiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
MINISTERSTVO OBRANY ČR MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY Příprava občanů k obraně státu Ing. Daniela Hölzelová Odbor komunikace – Oddělení Public Relations.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_7_12_ Státní vyznamenání Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Výsledky, důsledky, možnosti vývoje
Pojem přeměna obchodní společnosti
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Pirátská strana.
VY_32_INOVACE_220_20. léta – čsl. mírové smlouvy
Průběžná informační povinnost emitenta kotovaných cenných papírů
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
MOC VÝKONNÁ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Vybrané problémy mezinárodních organizací
Ústavní pořádek ČR a jeho základní ustanovení
VY_32_INOVACE_219_Pařížská mírová konference
Náměty pro činnost Národního fóra
Lidská práva VY_32_INOVACE_3-50 Ročník: 7. Vzdělávací oblast:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Stimulace tvořivosti – tvůrčí řízení a vedení lidí,
ANOTACE POLOŽIT ŽÁKŮM NĚKTERÉ OTÁZKY Z OBLASTI PRÁVNÍHO VĚDOMÍ
OBČANSKÉ A OBCHODNÍ PRÁVO
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá
Výchova k vlastenectví
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Ernest Seifert Název materiálu:
Název projektu: Moderní škola
Název projektu: Moderní škola
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 9_09
13. Růst lidské populace, demografie
Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých států
Česká tělesná kultura v období 2. světové války
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Digitální gramotnost Informatické myšlení
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
VY_32_INOVACE_VO.9.A Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_VO.9.A.01_PRÁVNÍ ZÁKLADY STÁTU-ZNAKY.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Práva a povinnosti členů rodiny
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠTĚTÍ, OSTROVNÍ 300 AUTOR: MGR
Koncepce rozvoje činnosti AV ČR
Název: Základní lidská práva Autor: Mgr. Jiřina Kadlecová
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
Estetika pracovního prostředí 4. S
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Zkušenosti z inspekcí kvality sociálních služeb
1. světová válka.
PRÁVA A POVINNOSTI RODIČŮ
Pěstounská péče na přechodnou dobu (PPPD)
Transkript prezentace:

Naše zastoupení bylo po Praze druhé nejpočetnější ze všech jednot. Na sněmu byli významní hosté – předseda senátu ČR Milan ŠTĚCH, náčelník Generálního štábu Československé armády Generálporučík Ing. Josef Bečvář, Ředitel odboru pro válečné veterány plukovník Eduard Stehlík, Starostka České obce sokolské sestra Hana Moučková, ředitel ochranné služby plukovník JUDr. Jiří Komorous, zahraniční hosté a další… Z nových stanov bych vybral zásadní stať, kterou se budeme řídit:  Usilovat svou činností o zachování míru a bezpečnosti v souladu s Chartou Spojených národů a dodržování lidských práv a svobod ve smyslu Všeobecné deklarace lidských práv a svobod, přijatých Valným shromážděním Spojených národů dne 10. prosince  Přispívat k obnovení národní hrdosti a uchování demokratických a bojových tradic v armádě a u občanů České republiky. Z programového prohlášení chci zdůraznit úkoly:  Upevnit postavení ČsOL ve společnosti jako nejdůležitější nestranické organizace zabývající se výchovou národa v duchu tradic převzatých z odkazu legionářů 1. světové války, příslušníků 2. odboje, účastníků současných válečných konfliktů a mírových operací a vycházejících z principů české státnosti, nezávislosti, svobody a demokracie.  Aktivně vstupovat do společenského dění ve snaze prosazovat ve vtahu k státu a národu původní ideály zakladatelů ČsOL.

Na Výroční členské schůzi jsme zhodnotili, že politická situace není dobrá. Vidíme co se děje v naší společnosti, co se děje v Evropě, co se děje ve světě. Svět je v nebezpečí nové světové války. V některých zemích se prosazuje fašismus. Přepisují se dějiny. Mění se minulost. V Evropě probíhá takzvaná „utečenecká krize“. Ale ta je jen důsledkem politických kroků a agresí v nedávné minulosti. Stupňuje se konflikt v Sýrii. Ale příčinou je zase jen touha po ropě, surovinách a politickém vlivu. Tak jako v případě Iráku, Afganistánu, Lybie, Ukrajiny a dalších zemí. Je naší povinností na tyto okolnosti reagovat. Musíme na ně upozorňovat, každý v okruhu své působnosti. Navazujeme na tradice těch, kteří bojovali ve dvou válkách, a nedopusťme, aby se historie opakovala a svět byl zatažen do dalšího konfliktu. Válka je vždy prohrou všech. Je to selhání lidského rozumu, je to ztráta schopnosti nalézt kompromis, je to neschopnost porozumět tomu druhému. To jsou ty hlavní problémy o kterých musíme hovořit.