Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Chráněné bydlení, osobní asistence Lucie Valouchová, FN Plzeň Podzimní setkání, EPI-RODINA Praha, Hotel Globus,
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
ŘÍČANSKÝ DENNÍ STACIONÁŘ. Proč stacionář ? ► Slušnost, úcta ke stáří i nemoci a demografický vývoj společnosti nás nutí přemýšlet a rozšiřovat kapacity.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Azylový dům pro rodiny s dětmi
Zákon o sociálních službách
Možnosti využití Tísňové péče
DENNÍ STACIONÁŘ OLGA.
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Sociální služby města Velké Meziříčí
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
TÍSŇOVÁ PÉČE A JEJÍ VYUŽITÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH Agentura domácí péče LADARA, o.p.s.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
ČINNOST AGENTURY DOMÁCÍ PÉČE LADARA. Agentura domácí péče LADARA poskytuje: pečovatelskou službu (od ) osobní asistenci (od ) tísňovou.
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Mechanismus finanční podpory sociálních služeb formou vyrovnávací platby 1.
Průvodcovské a předčitatelské služby. jsou terénní nebo amb. služby poskytované osobám, jejichž schopnosti jsou sníženy z důvodu věku nebo zdravotního.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Sociální péče o OZP. Krom již zmíněné sociálně právní ochrany OZP spočívá hlavně v poskytnutí: A) sociálních služeb B) Sociálních dávek C) Kompenzačních.
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
Služby pro seniory žijící v rodině nebo vlastní domácnosti.
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Noclehárny. poskytují ambulantní služby osobám bez přístřeší, které mají zájem o využití hygienického zařízení a přenocování.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. poskytují ambulantní, popřípadě terénní služby dětem ve věku od 6 do 26 let ohroženým společensky nežádoucími.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Linka bezpečí a důvěry - komunikace se službami odborné pomoci
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
Telefonická krizová pomoc. terénní služba poskytovaná na přechodnou dobu osobám, které se nacházejí v situaci ohrožení zdraví nebo života nebo v jiné.
KA 05 – Poradenství pro osoby ohrožené recidivou drogové závislosti a osoby blízké Název projektu: Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
MUDr. Marek Slabý předseda AZZS ČR. Zdravotnická záchranná služba je zdravotní službou dle zákona č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách, v jejímž rámci.
Denní stacionáře.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Kontaktní centra.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Pečovatelská služba.
Sociálně terapeutické dílny
Petra Martináková , ČJ+AJ se zaměřením na vzdělávání
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Týdenní stacionáře.
Terénní programy.
Terapeutické komunity
Krizová pomoc.
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Azylový dům pro rodiny s dětmi
Terénní a ambulantní Pečovatelská služba
Potřebnost sociálních služeb ve městě Veltrusy
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Sociálně aktivizační služby
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Transkript prezentace:

Tísňová péče

je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí a umožnit jim žít v jejich vlastním sociálním prostředí

Základní úkony tísňové péče a) poskytnutí nebo zprostředkování neodkladné pomoci při krizové situaci, b) sociální poradenství, c) sociálně terapeutické činnosti, d) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, e) pomoc při prosazování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí

Tísňová péče II. Služba se poskytuje prostřednictvím centrálního dispečinku a elektronického systému instalovaného v bytech uživatelů 24 hodin denně.

Cíle služby  zajištěním nepřetržité a odborné pomoci  snížit riziko poškození zdraví nebo života  předejít zdravotním komplikací  pocit bezpečí pro uživatele i pro rodinu

Cílová skupina osob senioři a zdravotně postižení v nepříznivé životní situaci, ohrožení zdravotními a sociálními riziky rodiny seniorů a zdravotně postižených občanů osoby pečující o seniory a zdravotně postižené občany

Druhy tísňové péče Poskytovatelé nabízí tísňovou péči -Pomocí mobilního operátora -Pomocí pevné telefonní linky o Maximální výše úhrady za poskytování tísňové péče se rovná skutečným nákladům na provoz technických komunikačních prostředků.

Příklad služby přes pevnou telefonní linku Klient má u sebe tísňové tlačítko, jednotka s hlasitým odposlechem Instalace do bytové jednotky 1.000,- Kč Měsíční poplatek 200,- Kč Provolané tel. impulsy dle počtu impulsů (centrum sociální a oše. pomoci Praha 10)

Příklad přes mobilního operátora i pevnou telefonní linku Život 90 (AREÍON) Tísňové tlačítko, hlasitý odposlech, pasivní infačervené čidlo (pohyb dle nastavení – 10 hod, lze přepnout na hlídání objektu) klientům v šesti krajích a v třiceti dvou městech ČR - prostřednictvím 4 dispečinků v Praze, Hradci Králové, Jihlavě a Kutné Hoře

Signál v tísni v Chrudimi Provozuje CSSP Chrudim, Soukenická ul. Spolupracuje Elzo Chrudim (instalace ústředny k telefonu, tísňové tlačítko) Městská policie Klienti od 27 let s chronickým onemocněním

Zdroje Matoušek Oldřich, Slovník sociální práce, Portál, Praha, ov%C3%A1p%C3%A9%C4%8De/tabid/99/Default.as px 88ov%C3%A1p%C3%A9%C4%8De/tabid/99/Default.as px Zákon č. 108/2006 Sb. O sociálních službách (§ 41), vyhláška č. 505/2006 Sb., § pece-areion