Legislativa, finanční zajištění a návaznost ústředních orgánů na řešení problematiky dopravy a dopravní infrastruktury v Pardubickém kraji 04.09.2016 –

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Irena Fadrhoncová.  Definice: právní norma je obecně závazné pravidlo chování, které je vyjádřeno zvláštní státem uznanou formou a jehož zachování.
Advertisements

Správa na úseku dopravy JUDr. Alena KLIKOVÁ. Správa na úseku dopravy Lodní doprava (vnitrostátní a námořní) Lodní doprava (vnitrostátní a námořní) Drážní.
Kutná Hora 26. května 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA.
Přechod na nový systém akreditací JIŘÍ SMRČKA TAJEMNÍK AKREDITAČNÍ KOMISE.
FINANCOVÁNÍ CYKLISTICKÝCH STEZEK Z ROZPOČTU STÁTNÍHO FONDU DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Ing. Gustáv Slamečka, MBA - ředitel Státního fondu dopravní infrastruktury.
Plán SFDI na rok 2016 a programovací období Ing. Zbyněk Hořelica ředitel SFDI.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
AKTUÁLNÍ VÝVOJ V ROP SČ 15. října 2015 Výroční konference – Senohraby Ing. Václav Chytil.
1 Umísťování symbolů a jiných uvítacích zařízení územní samosprávy při pozemních komunikacích Porada Ministerstva vnitra Praha.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Sekce státní služby tisková konference RNDr. Josef Postránecký náměstek MV pro státní službu.
1 Program jednání 1) Úvodní slovo předsedy RSK Pk 2) Informace o schvalování Regionálního akčního plánu Pardubického kraje per rollam 3) Schválení územního.
Návrh věcného záměru zákona o stavebních úřadech - co by bylo, kdyby… Ing. Jiří Štochel, VITA software s.r.o. 1.
POVODEŇ Povodeň je přechodné výrazné zvýšení hladiny vodních toků nebo jiných povrchových vod, při kterém voda zaplavuje území mimo koryto vodního toku.
Konec ochrany zemědělské půdy před zástavbou? Legislativní ochrana půdy před záborem 24. května 2016.
Projekty vytvářející příjmy dle článku 55 Nařízení Rady (ES) č. 1083/2006 Praktické zkušenosti ŘSD ČR při přípravě projektů Ing. Tomáš Brázdil.
Jednání pracovní skupiny/regionálního kolegia pro cestovní ruch Možnosti čerpání prostředků na podporu rozvoje CR 12. září 2016.
Činnost služby dopravní policie v roce 2009 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 15. ledna 2010.
Činnost služby dopravní policie v roce 2011 v dohledu nad silničním provozem plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 12. ledna 2012.
Formátový výbor Národní digitální knihovny Zdeněk Vašek, Odbor digitálních fondů.
PROJEKT ISTI INFORMAČNÍ SYSTÉM TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY VEŘEJNÉ SPRÁVY
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Bezpečnost silniční a železniční dopravy
Plány udržitelné městské mobility-aktuální témata
Bezpečnostní systém ČR
model fungování a praxe
Podpora dopravní infrastruktury z fondů EU
Úvod do technologie silniční nákladní dopravy a základní legislativa Předmět: Technologie silniční nákladní dopravy - cvičení Ing. František Lachnit,
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií ŽP 100 mil. Kč na vozidla s alternativním pohonem pro obce a kraje + Memorandum o spolupráci Mgr.
Činnost služby dopravní policie za I. až III. čtvrtletí roku 2010 plk
Financování dopravní infrastruktury v období
Bezpečnost pacientů v EU a ČR
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
ČESKÉ STAVEBNICTVÍ A LEGISLATIVA
MOC VÝKONNÁ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Základní formy prodeje
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
Podpora rozvoje dopravy s využitím ROP Střední Morava
Cena (druhy, změny) Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- Operačního programu.
DĚTskÉ SKUPINy Podpora implementace dětských skupin Reg. č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/ Lenka Pejchalová Olomouc,
Novela zákona ZPF č. 41/2015 Sb. – účinnost od 1. dubna 2015
hejtman Pardubického kraje
Systémy řízení silniční dopravy
Spolek Odpady Olomouckého kraje, z. s. Konference samospráv Olomouc 21
ČINNOST UNO OK V OBDOBÍ 2014+
Rychlá železnice, kvalitní dopravní obslužnost, plány a realita
Pozemkové úpravy.
ÚPDI - Úřad pro přístup k dopraní infrastruktuře
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” – Praha,
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Práce na novelizaci odpadové legislativy v oblasti elektroodpadu
Integrovaný dopravní systém Jihočeského kraje (IDS JK)
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
Financování dopravní infrastruktury v letech 2018 – 2021
Novela vyhlášky MDS č. 108/1997 Sb.
Obecně k legislativě 17. října 2018 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje Projekt Interreg V A č Mobilně a efektivně ve společném příhraničí Spolupráce policie.
Vítáme Vás v Luhačovicích
Priority rozvoje infrastruktury železniční dopravní cesty
dopravní infrastruktury
Odbor dopravy - Bc. Petr Fehér
Transkript prezentace:

Legislativa, finanční zajištění a návaznost ústředních orgánů na řešení problematiky dopravy a dopravní infrastruktury v Pardubickém kraji – Dopravní konference Pardubice MARTIN KOLOVRATNÍK Poslanec Hnutí ANO Místopředseda Hospodářského výboru PSP ČR Místopředseda DR SFDI Ing. Martin Kolovratník – Hospodářský výbor

Návaznost ústředních orgánů Ing. Martin Kolovratník - Hospodářský výbor -Štěstí přeje připraveným (memorandum k R35, multimodální uzel Pce, povodňové škody) -Je nezbytná „personální“ příprava (jednání s Odborem strategie MD, se SFDI, s HV PSP). Nestačí jen poslat žádost a čekat, že se naplní. Nutno osobně podpořit. -Kromě velkých projektů jsou výzvy SFDI pro obce (cyklostezky, bezpečnost) nyní žádostí v bezpečnosti 2.kolo. Za 25,5 M! Nové výzvy do začátku ledna Podávat od října.

Aktuální legislativa v PSP Ing. Martin Kolovratník - Hospodářský výbor -Novela zákona 13/1997, O pozemních komunikacích (vratka ze Senátu) -Novela zákona 361/2000, O provozu na pozemních komunikacích -Novela zákona 104/2000, O Státním fondu dopravní infrastruktury -Novela zákona 416/2009, O urychlení výstavby infrastruktury

Zákon 13/1997, O pozemních komunikacích Ing. Martin Kolovratník - Hospodářský výbor -Vrácen ze Senátu, nutno schválit v senátní verzi -Sjednocuje silnice D a R (ruší R, dálnice „druhé“ třídy) -Na vybraných úsecích I. tříd zvyšuje rychlost na 110 km/h (PCE – HK) -Umožní obcím prodat odtažená vozidla (po půl roce) -Zpětně se vrací k papírovým kupónům (ale za dva roky chceme videotolling) -Senát RUŠÍ 150 km/h na dálnici

Zákon 361/2000, O provozu Ing. Martin Kolovratník - Hospodářský výbor -Včera na HV, další čtení v září -Zavádí „cyklistické zóny“, vydání ŘP na každé obci s rozšířenou působností, stačí digitální fotografie -Zpřísnění provozu autoškol, možnost zkoušky na motocyklu bez komisaře za zády -Zavádí segwaye, zakazuje sníh a led na vozidlech, přikazuje reflexní prvky, umožňuje zadržet okamžitě osvědčení o registraci vozidla

Zákon 104/2000, O SFDI Ing. Martin Kolovratník - Hospodářský výbor -Rozšíří okruh financovatelných činností -metro, tram, trolejbus -pamatuje i na „zařízení služeb“ (žst stanice, čerpací stanice, odstavné koleje) -multimodální překladiště (a jejich napojení na další infrastrukturu) -místní komunikace (v místech, kde kříží jinou infrastrukturu) -Bude znát smlouvy na provozování a provozuschopnost regio a celostátních drah

Zákon 416/2009, O urychlení výstavby Ing. Martin Kolovratník - Hospodářský výbor -Místo flexibilní výše bonusu (8 až 16x) bude jednotná výše. OSMINÁSOBEK -Nebude se navyšovat cena pokud kupuje stát od státu -Při oceňování (cena obvyklá) se NEBUDE přihlížet ke kupním cenám obdobných pozemků a staveb v okolí již zvýšených o bonus -Umožní zřízení věcných břemen pro inženýrské sítě (právnická osoba státu ve prospěch vlastníka sítě) -Jasně definuje a umožňuje trojsměny (stát pro ŘSD, to posléze pro majitele) -POSLANECKÝ NÁVRH NAPŘÍČ POLITICKÝM SPEKTREM

DĚKUJI ZA POZORNOST MARTIN KOLOVRATNÍK Poslanec Hnutí ANO Místopředseda Hospodářského výboru PSP ČR Místopředseda DR SFDI Ing. Martin Kolovratník – Hospodářský výbor