Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

1 Program jednání 1) Úvodní slovo předsedy RSK Pk 2) Informace o schvalování Regionálního akčního plánu Pardubického kraje per rollam 3) Schválení územního.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "1 Program jednání 1) Úvodní slovo předsedy RSK Pk 2) Informace o schvalování Regionálního akčního plánu Pardubického kraje per rollam 3) Schválení územního."— Transkript prezentace:

1 1 Program jednání 1) Úvodní slovo předsedy RSK Pk 2) Informace o schvalování Regionálního akčního plánu Pardubického kraje per rollam 3) Schválení územního rozdělení a žadatelů MAP 4) Prezentace strategie ITI 5) Různé

2 2 2) Informace o schvalování Regionálního akčního plánu Pardubického kraje per rollam Schválený RAP Pk na minulém jednání RSK Pk dne 29. 5. 2015 byl na základě požadavků MMR aktualizován k datu 16. 9. 2015 K aktualizaci došlo v oblasti silničních projektů financovaných z IROP Předmětem aktualizace RAP Pk bylo: –Příloha RAP Pk: Seznam projektů financovaných z IROP –Aktualizovaná část finančního plánu RAP Pk v položce SC 1.1. IROP –Objem finančních prostředků z ESI fondů pro projekty silnic po aktualizaci činí 1,85 mld. Kč Per rollam bylo ze strany RSK odsouhlaseno následující stanovisko: RSK Pk schvaluje aktualizaci RAP Pk v oblasti silničních projektů dle zaslaných materiálů.

3 3 3) Schválení územního rozdělení a žadatelů MAP MŠMT vyhlásilo výzvu na předkládání žádostí o zpracování místních akčních plánů vzdělávání (MAP) MAP bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání dětí a žáků do 15 let. Zahrnuje oblasti včasné péče, předškolního a základního vzdělávání, zájmového a neformálního vzdělávání. MAPy musí být zpracovány pro území správního obvodu obce s rozšířenou působností, se zohledněním spádovosti škol, případně spojené území 2 ORP Dle výzvy MŠMT musí RSK schválit –Územní rozdělení MAP, tak aby nedocházelo k překryvu nebo naopak „bílým“ místům –Konkrétního žadatele projektu MAP

4 4 3) Schválení územního rozdělení a žadatelů MAP V průběhu 09-10/2015 proběhla jednání s ORP v území Pardubického kraje a dalšími subjekty, které se budou podílet na tvorbě MAP. Z uvedených jednání vzešel návrh územního rozdělení a specifikace žadatelů Dne 27. 10. 2015 proběhlo jednání PS Vzdělávání, která projednala územní rozdělení MAP v Pardubickém kraji a doporučuje: PS Vzdělávání doporučuje RSK Pk schválit návrh územního členění Pardubického kraje pro projekty MAP včetně stanovení příslušných žadatelů.

5 5 3) Schválení územního rozdělení a žadatelů MAP Obec s rozšířenou působností Území dopadu MAP – výčet jednotlivých obcí na území správního obvodu obce s rozšířenou působností, popř. při uplatnění výjimky dle Postupů MAP. Žadatel Česká Třebová a Ústí nad Orlicí Celá ORP MAS ORLICKO, z.s. Celá ORP HlinskoCelá ORPMAS Hlinecko, z.s. HoliceCelá ORPMAS Holicko o.p.s. ChrudimCelá ORP + obec ŘepníkyMěsto Luže Králíky a Žamberk Celá ORP MAS ORLICKO, z.s. Celá ORP LanškrounCelá ORPMěsto Lanškroun LitomyšlCelá ORPMěsto Litomyšl Moravská TřebováCelá ORPMAS Moravskotřebovsko a Jevíčsko o.p.s. PardubiceCelá ORPStatutární město Pardubice PoličkaCelá ORP + obec RohoznáMAS POLIČSKO z.s. PřeloučCelá ORPMAS Železnohorský region, z.s. SvitavyCelá ORP bez obce RohoznáMAS Svitava, z.s. Vysoké MýtoCelá ORP bez obce ŘepníkyMAS NAD ORLICÍ o.p.s.

6 6 5) Různé Databáze www.rozvoj-pk.czwww.rozvoj-pk.cz –Nyní probíhá automatizované rozesílání výzev k aktualizaci, neboť v tomto období docházelo k hlavnímu zadávání projektů ze strany obcí a dalších subjektů. V průběhu prosince 2015 bude podána žádost o financování projektu Regionální stálé konference Pardubického kraje Dne 13. 11. 2015 proběhne jednání NSK Další jednání RSK proběhne podle potřeby v první polovině roku 2016

7 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "1 Program jednání 1) Úvodní slovo předsedy RSK Pk 2) Informace o schvalování Regionálního akčního plánu Pardubického kraje per rollam 3) Schválení územního."

Podobné prezentace


Reklamy Google