Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Spolek Odpady Olomouckého kraje, z. s. Konference samospráv Olomouc 21

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Spolek Odpady Olomouckého kraje, z. s. Konference samospráv Olomouc 21"— Transkript prezentace:

1 Spolek Odpady Olomouckého kraje, z. s. Konference samospráv Olomouc 21

2 Údaje o spolku k dnešnímu dni:
počet členů spolku: nová přihláška ke vstupu do spolku Spolek reprezentuje nyní 440 tis. obyvatel Olomouckého kraje Spolek byl založen za účelem spolupráce obcí a hledání společných řešení k využití zbytkového směsného komunálního odpadu v souladu s legislativou v současnosti obyvatelé členů spolku vyprodukují více než 70% tohoto odpadu v kraji, což je okolo 130 tis. Tun členové i mikroregiony a sdružení měst a obcí (mikroregion Plumlovsko, Uničovsko, SMOJ)

3 Členové Spolku dle počtu obyvatel - obce

4 Současné aktivity spolku
1. Příprava studií a projektů odpadových center a překladišť zbytkového směsného komunálního odpadu Pomoc a spolupráce obcím s povinností zpracovat POH obce – společné zadání POH obcí Spolkem (výhody – synergie zpracovaných POH, finanční příspěvek Spolku, jednotný zpracovatel – jednotný postup zpracování (týká se 22 obcí členů spolku) Studie možností realizace energetické jednotky na území Olomouckého kraje právní a ekonomické předpoklady pro zadání služby.

5 - Ve schváleném POH OK je deklarována podpora vzniku energetické jednotky na využití zbytkového směsného komunálního odpadu o kapacitě 100 tis. tun na území OK - Na POH OK navazují POH obcí – 22 největších producentů SKO

6 Současný stav legislativy.
- Současný stav legislativy. návrh nového zákona o odpadech nebyl posunut legislativní radou vlády do dalšího legislativního procesu platí zákaz skládkování neupraveného SKO od roku 2024 po úpravě SKO nesmí být skladovány výhřevné frakce nad 6,5 MJ/1 kg v sušině ceny za využití SKO ve střední Evropě v současnosti 60 – 104 € návrh kapacitní slevy – pro obce napojené na investici k využití odpadů - přechodné období do 2026 (1100 Kč, 1 200Kč, Kč /t)

7 Poplatky -

8 Děkuji za pozornost.


Stáhnout ppt "Spolek Odpady Olomouckého kraje, z. s. Konference samospráv Olomouc 21"

Podobné prezentace


Reklamy Google