Co je to Teagasc? Teagasc - Úřad pro rozvoj zemědělství a potravinářství - je státní orgán poskytující integrované služby pro výzkum, poradenství a vzdělávání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Advertisements

Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Úloha ÚZPI v programu rozvoje venkova Ústav zemědělských a potravinářských informací.
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. Praha Uhříněves.
Podnikatelské prostředí: Makroprostředí
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
Trvale udržitelné systémy
Institut zemědělské ekonomiky a informací Praha 2 – Slezská 7 Postaven jako Dům zemědělské osvěty v roce 1926.
Technologické platformy podpora ve výzkumných programech MZe Ing. Blanka Černá, CSc. Národní agentura pro zemědělský výzkum
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Společenská odpovědnost organizací
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ProPIG Specifické strategie pro snížení environmentálních dopadů zemědělské činnosti zlepšením zdraví, welfare a výživy prasat chovaných v ekologickém.
Stanovení vazebních hypotéz Cvičení Stanovte pořadí hypotéz: a) Zvýšen hektarový výnos b) Příjmy v zemědělství zvýšeny c) Farmáři instruováni v.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Úvod do problematiky Evropské unie. Historie Společenství průmyslová revoluce II. světová válka Schumanův plán Evropské společenství uhlí a oceli (ESUO)
Upřednostňujete vlastní podnikání? Ing. Petr Mareš Trh pracovních příležitostí 2011 pro studenty AF Mendelu v Brně 20. dubna 2011.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY A INFORMACÍ V Praze 6. května 2015.
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i.
Návrh reformy SZP Evropská komise předložila návrh reformy SZP pro období po roce Účelem tohoto návrhu je posílit konkurenceschopnost, udržitelnost.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Globální akční plán WHO pro zdraví pracovníků na období Pavel Urban Státní zdravotní ústav WHO spolupracující centrum pro pracovní lékařství.
JUDr. Ing. Robert Szurman ředitel odboru předseda Rady kvality ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě, Praha Národní konference.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
JEDNOTA SÍLA ÚSPĚCH. Co je to IFA? (Organizace irských farmářů) Organizace byla založena v lednu 1955 Aby promlouvala jasným hlasem za všechny irské farmáře.
N á zev š kolyS Š HS Kroměř í ž Č í slo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Eva Zme š kalov á N á zev š ablony VY_32_INOVACE EKO N á zev DUMu EKO
Centrum Veronica Hostětín Potravinová soběstačnost
Regionální politika EU v období
Regionální politika Mgr. Oldřich Hájek.
3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020
Priority Poslaneckého klubu ELS-ED na období
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Technologické platformy podpora ve výzkumných programech MZe
Kdo jsme ? Největší odborná zemědělská knihovna v ČR
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

Co je to Teagasc? Teagasc - Úřad pro rozvoj zemědělství a potravinářství - je státní orgán poskytující integrované služby pro výzkum, poradenství a vzdělávání v oblasti zemědělství a potravinářského průmyslu, a dále služby venkovu.

Poslání Teagasc Poskytovat nezávislou a směrodatnou výzkumnou vědomostní základnu a zajišťovat transfer technologií a vzdělávací služby pro dlouhodobě udržitelný rozvoj zemědělství a potravinářského zpracovatelského průmyslu, aby tak umožnil užitečně reagovat na nároky a požadavky spotřebitelů a přispívat k dynamickému rozvoji ekonomiky venkova a společnosti.

Teagasc Založen v září 1998 v rámci Zákona o zemědělství (výzkum, výuka a poradenství) z roku 1998 Zaměstnává více než 1500 výzkumných vědeckých pracovníků, poradců, učitelů a administrativních a pomocných pracovníků

Hlavní cíle Inovace, kvalita a bezpečnost potravinářských výrobků Ekologicky udržitelná farmářská výroba schopná mezinárodní konkurence Zhodnotit a využít rozvoj biotechnologie Předpověď dopadů změn politiky na zemědělsko-potravinářské odvětví a venkovské oblasti

Teagasc VýzkumPoradenstvíVzdělávání 200 vědeckých pracovníků 300 laborantů 100 postgraduálních pracovníků 550 místních poradců a regionálních specialistů 200 učitelů 8 středisek80 kanceláří 8 škol plus místní školicí střediska

Výzkum 9 výzkumných středisek >Mlékárenství, chov skotu, ovcí, prasat, obdělávání půdy, zahradnictví >Zpracování potravin >Ochrana životního prostředí >Ekonomická analýza >Rozvoj venkova 200 výzkumných vědeckých pracovníků, 300 laborantů, 100 postgraduálních pracovníků

Živočišný výzkum Koncepce pro systémy chovu krav a ovcí založené na volné pastvě skotu a produkce mléka od těchto zvířat Nutriční režimy pro dosažení stálé kvality Zlepšení fertility Identifikace genetických znaků pro zkvalitnění chovu, růstu a kvality

Výzkum obdělávání půdy Koncepce pro vysokoproduktivní, trvale udržitelné systémy Využití biotechnologie v rámci šlechtění chovu, odolnosti vůči nemocem a pro dosažení vyšší kvality Posoudit a poradit ohledně minimální kultivace (eko-orba)

Ekologický výzkum Rozvoj ekonomicky a ekologicky udržitelných systémů Koncepce pro prevenci zemědělského znečištění Informace o cenově výhodném využití živin

Ekonomika a rozvoj venkova Dopady změn politiky na konkurenceschopnost zemědělsko- potravinářského odvětví a na venkovské oblasti Analýza produktivity v rámci produkce farem a výroby potravin Strategická znalostní základna na podporu konkurenceschopnosti venkova

Dvě poradenské služby Technologická a podnikatelská služba – profesionálních farmářů na plný úvazek Služba pro podporu konkurenceschopnosti venkova – méně intenzivních a menších farmářů –jak na částečný, tak na plný úvazek

Prioritní programy Lepší konkurenceschopnost Příležitosti pro farmářské rodiny, rozmanitost Trvale udržitelné zemědělství Kvalita a bezpečnost potravin

Poskytování služeb Návštěvy farem Konzultace v kanceláři nebo po telefonu Pravidelný odborný bulletin Semináře a prohlídky farem Klientské internetové stránky Today’s Farm – dvouměsíčník Diskusní skupiny Monitorování farem

Výuka 200 učitelů 8 škol a školicích středisek Státní akreditace Osvědčení HETAC a FETAC Postupně až k titulu E-studium/dálkové studium Vzdělávání dospělých

Kurzy třetí vzdělávací úrovně 11 kurzů třetí úrovně Zajišťovány ve spolupráci Teagasc a Institute of Technology (Institut technologie) –Státní vysvědčení v oboru zemědělství –Státní diplom v oboru zahradnictví

Vysvědčení o odborném vzdělání 10 vysvědčení o odborném vzdělání Možnost získání na 12 zemědělských a zahradnických školách –Vysvědčení o odborném vzdělání v zemědělství –Vysvědčení o řízení farem pro pokročilé –Vysvědčení o odborném vzdělání v lesnictví