ADMINISTRATIVNÍ STYL.  na obálku se adresa příjemce píše vpravo, adresa odes i latele do levého horního rohu  PSČ (pokud není možné do předtištěných.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Příprava dopisu Kvalitu a vzhled předtisku dopisních papírů pro obchodní a úřední písemný styk stanovuje norma ČSN Dopisní papíry pro obchodní.
Advertisements

Dopisy fyzických osob právnickým osobám
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
PSANÍ ÚŘEDNÍHO DOPISU KROK ZA KROKEM
Výuková centra Projekt č. CZ.1.07/1.1.03/
Normalizovaná úprava obchodního dopisu
© Letohradské soukromé gymnázium o.p.s. Projekt č. CZ.1.07/1.1.03/ Výuková centra © Letohradské soukromé gymnázium o.p.s.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.18 Anotace: Prezentace je zaměřena na žádost, její hlavní znaky a funkci. V závěru je návod, podle kterého si žáci mohou zkusit.
Administrativní styl a jeho Charakteristika
VY_32_INOVACE_08_PEK_421_Kop
VY_32_INOVACE_08_PEK_441_Mus
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Životopis shrnutí poznatků.
Struktura obchodního dopisu a obchodní smlouvy
STRUKTURA OBCHODNÍHO DOPISU
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Osobní dopisy Jsou písemnosti, které zasílá významná osobnost nebo vedoucí pracovník svým spolupracovníkům, podřízeným nebo jiným známým osobnostem při.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK248.
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Hromadná korespondence
PROSTĚ SDĚLOVACÍ STYL Psané útvary.
Záhlaví obchodního dopisu
Struktura obchodního dopisu
Struktura obchodního dopisu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK256.
Tělo obchodního dopisu Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školy Střední odborná škola stavební a Střední odborné učiliště stavební, Kolín II, Pražská.
Obchodní písemnosti Obchodní písemnosti Ing. Ludmila FRIDRICHOVÁ, Ph.D. Materiály vznikly za podpory grantu FRVŠ 3102/2006.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Motivační dopis přikládá se k životopisu cílem je zaujmout budoucího
Osobní dopisy – úprava Střední odborná škola Otrokovice
Typy dopisů korespondence
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Personální písemnosti I
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK224.
Psaní adres Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dana Haviarová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Úprava adres Pro úpravu adres platí tyto zásady všechny údaje se píšou v 1. pádě všechny řádky začínají od jednotné levé svislice používá se jednoduché.
Obchodní korespondence
Zvláštní úpravy a obsah obchodního dopisu Odstavce Podle obsahu se text člení do odstavců. Mezi odstavci se vynechává jeden řádek Ivana Francová, SOU Liběchov.
Žádost Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Struktura obchodní smlouvy a obchodního dopisu
Příprava šablon obchodní korespondence
Obchodní dopisy.
Ivana Francová, SOU Liběchov
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing
TEORIE.  důležitá součást při žádosti o práci či stáž, jedna z prvních informací o vás – pokud se bude líbit, můžete na jeho základě postoupit k pohovoru.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Jana Drtinová Číslo VY_62_INOVACE_6018 NázevPsaní adres v dopise Téma hodinyPsaní adres PředmětZáklady.
Anotace Prezentace v PowerPointu seznamuje žáky s formální a věcnou stránkou žádosti. Na praktických úkolech si žáci osvojí nejenom formu žádosti jako.
Motivační dopis cíl dopisu: zapůsobit získat pozvání na rozhovor obsah dopisu: vysvětlení zájmu o práci forma dopisu: krátký text zásady při psaní: stručnost,
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Jana Drtinová Číslo VY_62_INOVACE_6017 NázevPsaní adres na obálku Téma hodinyPsaní adres PředmětZáklady.
OSOBNÍ DOPISY OSOBNÍ DOPISY - CHARAKTERISTIKA  NEFORMÁLNÍ, NEOFICIÁLNÍ  CITOVĚ ZABARVENÉ  VYJADŘOVÁNÍ V NÁZNACÍCH  STYL MLUVENÝCH PROJEVŮ – i nespisovné.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastJazykové vzdělávání PředmětČeský jazyk a literatura.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Marie Havránková Název prezentace (DUMu): Prostě sdělovací styl - psané útvary Název sady:Funkční styly pro 2. ročník,
OSOBNÍ DOPIS OBČANA INSTITUCÍM
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
PSANÍ ÚŘEDNÍHO DOPISU KROK ZA KROKEM
DOPIS Mgr. Michal Oblouk.
NÁLEŽITOSTI OBCHODNÍHO DOPISU 2
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Jméno Příjmení, další jména Ústav konstruování
ŽÁDOST Mgr. Michal Oblouk.
ÚŘEDNÍ DOPIS (formální dopis)
Funkční styl administrativní
PSANÍ ÚŘEDNÍHO DOPISU KROK ZA KROKEM
DOPISY DRUHY A TYPY DOPISŮ. DOPISY DRUHY A TYPY DOPISŮ.
Transkript prezentace:

ADMINISTRATIVNÍ STYL

 na obálku se adresa příjemce píše vpravo, adresa odes i latele do levého horního rohu  PSČ (pokud není možné do předtištěných kolonek) se píše před jméno cílové obce  píše se na papír formátu A4  vyžaduje se jednotná úprava – pokud začínáme vždy od levého okraje, vynecháváme mezi odstavci jeden řádek; pokud odsazujeme začátek řádku, píšeme bez mezer

NA LEVÝ OKRAJ STRÁNKY SE PÍŠE:  adresa odesilatele  Adresa příjemce  místo a datum – na zvláštní řádek (o jeden až dva níž než adresa) – mezi městem a datem se NEPÍŠE čárka  Praha 7. prosince 2003 / V Praze dne 7. prosince 2003  věc (dnes se již slovo VĚC nepíše) – shrnutí, o co v dopise půjde; zvýrazní se buď tučným písmem, nebo podtržením (ne oboje zároveň)

 oslovení – umisťuje se o dva níž od věci  neznáme-li přesného adresáta, uvádíme: Vážená paní/pane; Vážení přátelé; Vážení  za oslovením píšeme čárku  závěrečná fráze – (nejčastěji S pozdravem) se umisťuje k počáteční svislici; odsazuje-li se odstavce, odsadí se i závěrečná fráze  podpis – vždy se předepíše v tištěné podobě, pokud možno podepíše se vlastnoručně; případné razítko se otiskne za podpis  přílohy – sepíší se o 3- 4 řádky níže, než je podpis  Přílohy: Nákres studny Vyjádření souseda Souhlas se stavbou

Ministerstvo Práce – Praha U hřbitova14 Praha V Praze dne Věc: Žádost o místo sekretářky. Žádám o přijetí na místo Sekretářky, které jste vypsaly v inzertní části lidových novin 30.června t. r. V letošním roce jsem ukončila maturitou studium Gymnázia. Absolvovala jsem rovněž kurs psaní strojem, těsnopisu a základů práce s počítačem. Mluvím anglicky a německy. Jsem členkou Svazu sekretářek a v současné době se zdokonaluji v práci s počítačem. Všechny mé skušenosti a vzdělání, můžete nalézt v přiloženém životopisu. Buduli na vypsané místo přijata, mohu nastoupit ihned. Všechny pracovní povinosti budu vykonávat svědomitě. Děkuji předem za kladné vyřízení žádosti. Růžena Bílá

Díky za odpověď. / Děkujeme za včasné vyřízení žádosti. Napište odpověď okamžitě. / Prosíme o brzkou odpověď. Těšíme se na další spolupráci. / Už se nemůžeme dočkat, jak budeme spolupracovat. Píšeme vám kvůli tomu, abyste nám sponzorovali Sportovní den naší školy. / Žádáme vás o sponzorský příspěvek, který by finančně zajistil uskutečnění Sportovního dne v naší škole.

1) Napište stížnost na obecní úřad. V bezprostřední blízkosti vašeho domu jste vystaveni již několik týdnů hluku a prachu z prací na kanalizaci, které přitom nespějí k závěru 2) Napište stížnost redakci časopisu, který překroutil vaše slova při interview, popř. vytrhl váš výrok z kontextu, takže jste utrpěli újmu na cti. 1) Napište stížnost pojišťovně, která bezdůvodně protahuje likvidaci pojistné události a zadržuje vám výplatu pojistného. Zopakujte, kdy a jak k pojistné události došlo a jaké kroky jste již při komunikaci s pojišťovnou podnikli. 1) Napište stížnost řediteli/ředitelce vaší školy, týkající se pololetní klasifikace z určitého předmětu, jež podle vašeho názoru nebyla adekvátní vašim výkonům. Dopis musí obsahovat všechny náležitosti, samotný text (od oslovení po pozdrav) musí obsahovat minimálně 100 slov. Zaslat na: