Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Motivační dopis cíl dopisu: zapůsobit získat pozvání na rozhovor obsah dopisu: vysvětlení zájmu o práci forma dopisu: krátký text zásady při psaní: stručnost,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Motivační dopis cíl dopisu: zapůsobit získat pozvání na rozhovor obsah dopisu: vysvětlení zájmu o práci forma dopisu: krátký text zásady při psaní: stručnost,"— Transkript prezentace:

1 Motivační dopis cíl dopisu: zapůsobit získat pozvání na rozhovor obsah dopisu: vysvětlení zájmu o práci forma dopisu: krátký text zásady při psaní: stručnost, jasnost, výstižnost

2 Struktura dopisu adresa firmy oslovení / pozdrav odkaz na informační zdroj přesný název pozice důvody zájmu, přednosti, povahové rysy žádost o pohovor poděkování, podpis, datum, kontakty

3 Vhodné formulace Domnívám se, že mé znalosti odpovídají požadavkům na uvedenou pozici… Mám o práci zájem, protože budu moci uplatnit své znalosti … Rád bych se dozvěděl podrobnosti osobně, rád přijdu na pohovor. V případě Vašeho zájmu rád přijmu pozvání k osobnímu pohovoru.

4 STYLISTICKÉ NEOBRATNOSTI Hodím se pro tuto práci. Dostudovala jsem školu a mám maturitu. Dobrý den, tímto Vás žádám o pozici … Nabídka mě zaujala z důvodu zajímavosti práce. Dobrý den, hlásím se u Vás na pozici … Zaujala mě nabídka Vaší pozice …

5 Nevhodné formulace Jsem flexibilní osoba. Jsem osoba aktivní a pozitivní. Jsem flexibilní a spolehlivý pracovník. Nejlépe se mi pracuje, pokud mi poskytnete prostor. Ráda bych se věnovala marketingové komunikaci a věcem z její oblasti.

6 Nevhodně užitý rozkazovací způsob Neváhejte mě kontaktovat. Kontaktujte mě. Sdělte mi prosím termín pohovoru. Pozvěte mě prosím na pohovor.

7 Chybné závěrečné formulace Tímto dopisem bych si rád získal místo u pohovoru ve Vaší firmě. Velice mě těšilo a těším se na možnou spolupráci. Tímto Vás žádám o navázání pracovního poměru, který bych rád začal pohovorem. Ráda bych si domluvila termín schůzky.


Stáhnout ppt "Motivační dopis cíl dopisu: zapůsobit získat pozvání na rozhovor obsah dopisu: vysvětlení zájmu o práci forma dopisu: krátký text zásady při psaní: stručnost,"

Podobné prezentace


Reklamy Google