POVODEŇ Povodeň je přechodné výrazné zvýšení hladiny vodních toků nebo jiných povrchových vod, při kterém voda zaplavuje území mimo koryto vodního toku.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kutná Hora 26. května 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA.
Advertisements

Programy prevence před povodněmi v gesci Ministerstva zemědělství.
Důvod přijetí novely:  1. Přesunutí úpravy odškodňování pracovních úrazů a nemocí z povolání z přechodných ustanovení (§ 364 až § 390) do jedenácté části.
Integrovaný záchranný systém a jeho složky
Úloha zdravotnictví v systému krizového řízení LK Alena Riegerová vedoucí odboru zdravotnictví KÚ LK školení starostů, jaro 2015.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Zdravotnická záchranná služba je zdravotní službou dle zákona č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách, v jejímž rámci je na základě tísňové výzvy, není-li.
Bezpečnostní opatření Policie ČR se Státní plavební správou „VODA 2016“
BEZPEČNOST JEŘÁBOVÉ DOPRAVY Při konstrukci a provozu jeřábů musí být přísně dbáno na zásady bezpečnosti, aby nebyl ohrožen život a zdraví osob a zabránilo.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Prodej sexuálních služeb na ulici v interakci s prací policie a strážníků PhDr. Jiří Frýbert.
Povodňová prognostika Tomáš Vlasák Regionální předpovědní pracoviště ČHMÚ, pobočka České Budějovice Hydroprognózní služba ČHMÚ, Antala Staška 32, České.
ŽIVELNÍ POHROMY A PROVOZNÍ HAVÁRIE Název opory –Ochrana před živelními pohromami ve vztahu k cyklu krizového managementu Operační program Vzdělávání pro.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Budování cyklostezek z pohledu správce vodních toků Mladá Boleslav Ing. Růžena Divecká Povodí Labe, státní podnik.
Horská služba ČR NONSTOP SOS
LEGISLATIVA Mgr. Bohumír MARTÍNEK, Ph. D. Vedoucí Ústřední odborné rady ochrany obyvatelstva SH ČMS 1.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Hlásná předpovědní a povodňová služba a odborné pokyny pro její provádění Mgr. Ondřej Kosík Regionální předpovědní pracoviště ČHMÚ, pobočka Ostrava.
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
Bezpečnostní systém ČR
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
Závěrečný účet kapitoly 335 Ministerstvo zdravotnictví ČR za rok 2016
Typová činnost složek IZS při společném zásahu u mimořádné události s velkým počtem raněných a obětí STČ – 09/IZS.
Zákon č. 263/2016 Sb., atomový zákon
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Hydrologická prognóza povodní
Úřad práce České republiky
Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky
ZEMĚPIS - 6. ročník Povodně
Název opory – Právní předpisy – požární ochrana
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Organizační zabezpečení práva životního prostředí
Bojový řád jednotek požární ochrany Činnost hasičů na místě zásahu
Ing.Lenka Bombera Piskačová
Zákon o lesích (lesní zákon) č. 289/1995 Sb.
NEBEZPEČNÉ LÁTKY A BOZP
CyberCzech a kybernetická bezpečnost v ČR
Seminář s krajskými úřady
Řádné opravné prostředky
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Školení povodňové komise
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Přehled nejdůležitějších novinek
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Zvláštní odborná způsobilost
Ochrana člověka za mimořádných událostí
Krizové řízení školení starostů obcí v Českých Budějovicích
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
PODPORA SPECIFICKÝCH SKUPIN OBČANŮ PŘI MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTECH
Zvládání sucha a stavu nedostatku vody
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Ražba důlních děl pomocí trhací práce
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
Svaz měst a obcí RNDr. Ivo Šanc Stakeholder Meeting, Praha,
Řádné opravné prostředky
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
III. etapa programu Podpora prevence před povodněmi Ministerstva zemědělství RNDr. Pavel Punčochář, CSc., vrchní ředitel sekce vodního hospodářství.
Školení starostů obcí ORP České Budějovice
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
SPRÁVNÍ PRÁVO.
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Pěstounská péče na přechodnou dobu (PPPD)
Výstrahy ČHMÚ DISTRIBUCE
Transkript prezentace:

POVODEŇ Povodeň je přechodné výrazné zvýšení hladiny vodních toků nebo jiných povrchových vod, při kterém voda zaplavuje území mimo koryto vodního toku a může způsobit škody.  přirozená povodeň (tání, srážky, chod ledů)  zvláštní povodeň (porucha nebo havárie vodního díla) Povodeň začíná vyhlášením 2. nebo 3. stupně PA nebo při dosažení směrodatného povodňového stavu v daném profilu toku. Končí odvoláním 3. stupně PA.

Zvláštní povodeň Území ohrožená zvláštními povodněmi: - území, která mohou být při zvláštní povodni zaplavena vodou - vymezují se v krizovém plánu pokud jejich rozsah výrazně přesahuje záplavová území přirozené povodně

Činnost povodňových orgánů obcí Úkoly na úseku ochrany před povodněmi plní plní obecní rada nebo povodňová komise. Úkoly PO obce:  v období povodně  v období mimo povodeň

Činnost povodňových orgánů obcí V období povodně:  organizují a zabezpečují hlásnou povodňovou službu a hlídkovou službu  zabezpečují varování právnických a fyzických osob v územním obvodu obce  vyhlašují a odvolávají stupně povodňové aktivity v rámci územní působnosti  informují o nebezpečí a průběhu povodně povodňové orgány sousedních obcí a obce s rozšířenou působností  zajišťují pracovní síly a věcné prostředky na provádění záchranných prací  vedou záznamy v povodňové knize

Činnost povodňových orgánů obcí Mimo povodeň:  zpracovávají povodňový plán obce  potvrzují soulad povodňových plánů vlastníků staveb s povodňovým plánem obce  provádí povodňové prohlídky  prověřují připravenost účastníků ochrany podle povodňových plánů

Stupně PA  první stupeň (stav bdělosti) - nebezpečí přirozené povodně, dosažení mezních hodnot sledovaných jevů z hlediska bezpečnosti díla  druhý stupeň (stav pohotovosti) - nebezpečí přirozené povodně přerůstá v povodeň, překročení mezních hodnot sledovaných jevů na vodním díle z hlediska jeho bezpečnosti  třetí stupeň (stav ohrožení) - nebezpečí škod většího rozsahu, ohrožení životů, dosažení kritických hodnot sledovaných jevů na vodním díle se zahájením nouzových opatření