Veřejně prospěšné stavby a opatření vymezená v ZÚR LK a jejich promítnutí do ÚPD obcí Krajský úřad Libereckého kraje Odbor územního plánování a stavebního.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
Advertisements

Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
Šance pro krajinné plánování a jeho alarmující absence v ÚPD Nadějkov Ing. arch. Martin Jirovský, Ph. D.
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů Vyhláška č. 500/2006 Sb., o územně analytických.
Kurs v rámci projektu SFŽP Agentura Koniklec o.s. 2008
Význam strategie EU pro Podunají v klíčových oblastech ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Eva Kubešová Odbor Evropské unie a politiky životního prostředí 21. října 2011.
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
ÚSES v Zásadách územního rozvoje JMK
Veřejné projednávání PÚR ČR září  Byl zpracován na základě § 32 zákona č.183/2006 Sb. V souladu s tímto ustanovením: ◦ stanoví republikové.
Životní prostředí v konceptu ÚP hl. m. Prahy Ing. arch. Martin Říha.
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
Politika územního rozvoje ČR 2008 Hodnocení vlivů na evropsky významné lokality a ptačí oblasti Ondřej Volf, 2008.
Novela stavebního zákona
ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ Ostrava Ing. Jiří Krist.
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví Název předmětu:Pozemní stavby Název a ID tématu:Vhodné a méně vhodné staveniště (STA20) Zpracoval: Ing.
Plány pro zvládání povodňových rizik
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Územní plánování a územní plán města
Správní právo 3 Přednáška č. 6 JUDr. Veronika Vlčková
RNDr. Jiří Kocián, RNDr. Josef Glos AGERIS s. r. o. Jeřábkova 5, Brno
SUCHÁ NÁDRŽ DUBNICE – JEŠTĚDSKÝ POTOK PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Páteřní trasy v Ústeckém kraji - propojování a diferenciace nabídek Ústí nad Labem.
1 ÚZEMNÍ PLÁN RYCHVALD AKTUÁLNÍ STAV POŘIZOVÁNÍ ZASTUPITELSTVO MĚSTA
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Klára Dostálová, náměstkyně pro řízení sekce regionálního rozvoje Ing. Tomáš Sklenář, ředitel odboru územního plánování.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní inženýrství a ÚPD a doprava Podklady ke cvičení Převzato a upraveno dle Zákonů.
Územní systém ekologické stability (ÚSES) (aneb nové metodické materiály MŽP připravené ve spolupráci s MMR) Informace odboru obecné ochrany přírody a.
NOVELA ZÁKONA Č. 334/1992 SB., O OCHRANĚ ZEMĚDĚLSKÉHO PŮDNÍHO FONDU
Příklad k metodickému pokynu porada ÚÚP
Vodní režim krajiny v územním plánování Petr Birklen AOPK ČR.
Národní plány povodí Aktuální stav přípravy a souhrn programu opatření.
Pozemkové úpravy nástroj pro obnovu a ochranu krajiny.
1 Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP Pelhřimov Jihlava.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAP ORP HUMPOLEC Krajský úřad Vysočina.
Koordinace územních plánů a pozemkových úprav Ing. Jan Kaiser – Státní pozemkový úřad – Pobočka Domažlice.
Adaptace v krajině, jejich potenciál a význam David Pithart, Beleco z.s., Koalice pro řeky z.s.
PORADA OÚPSŘ S ÚÚP 13. června 2014 AKTUALIZACE ZÚR LK VYMEZOVÁNÍ KORIDORŮ DI A TI V ÚP Mgr. Tomáš Vaško Krajský úřad Libereckého kraje Odbor územního plánování.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP Náměšť nad Oslavou Krajský úřad kraje Vysočina Příloha č. 3.
OÚPSŘ NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo (na příkladu 1. úplné aktualizace ÚAPo) ORP Chotěboř Krajský úřad Kraje.
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY 3. ÚPLNÁ AKTUALIZACE ODBOR ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ A STAVEBNÍHO ŘÁDU KÚ ÚK.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP JIHLAVA Jihlava.
Opatření vázaná na vodu v SC 4.3
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele ( dotazy )
Protipovodňová opatření na Frýdlantsku -
Vybrané metodické pokyny k územním studiím
Stavby v nezastavěném území
Lhůta pro pořízení územní studie
Odbor životního prostředí MHMP
Územní studie silnice II/416 Žatčany – Slavkov u Brna
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
ZÚR JMK zásady pro aplikaci Krajský úřad Jihomoravského kraje seminář
Ing. Roman Vodný, Ph.D. ředitel odboru územního plánování MMR
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele
Pořizovatelská praxe Poznámky k pořizování územně plánovací dokumentace: Problematika zastavěnosti pozemku, indexu zastavěnosti Územní studie – konzultace,
Územní systém ekologické stability (ÚSES) (aneb nové metodické materiály MŽP připravené ve spolupráci s MMR) Informace odboru obecné ochrany přírody.
Quo vadis, územní studie krajiny?
Evidence závazných stanovisek – webová aplikace
Vybrané aktuální metodiky MMR a ÚÚR
Informace o závazných částech „Národního plánu povodí Dunaje“– problematika DČOV v ÚPD Informace o závazných částech „Plánu pro zvládání povodňových rizik“
Územně analytické podklady
Střední Morava - křižovatka dopravních a ekonomických zájmů
Transkript prezentace:

Veřejně prospěšné stavby a opatření vymezená v ZÚR LK a jejich promítnutí do ÚPD obcí Krajský úřad Libereckého kraje Odbor územního plánování a stavebního řádu

VPS a VPO v ZÚR LK Kapitola G) ZÚR LK Část G.1: VYMEZENÍ KORIDORŮ A PLOCH VEŘEJNĚ PROSPĚŠNÝCH STAVEB DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA Část G.2: VYMEZENÍ KORIDORŮ A PLOCH VEŘEJNĚ PROSPĚŠNÝCH STAVEB (VPS) A VEŘEJNĚ PROSPĚŠNÝCH OPATŘENÍ (VPO) KORIDORY PRO UMÍSTĚNÍ VPS A VPO - TURISTICKÁ DOPRAVA KORIDORY PRO UMÍSTĚNÍ VPS A VPO PRO SNIŽOVÁNÍ OHROŽENÍ ÚZEMÍ POVODNĚMI VPO PRO ÚZEMNÍ SYSTÉM EKOLOGICKÉ STABILITY

Výřez ZÚR LK

Požadavky pro ÚPD obcí Stabilizovat, zpřesňovat a koordinovat vymezené koridory pro stavby a opatření pro turistickou dopravu. Stabilizovat, zpřesňovat a koordinovat vymezené koridory pro protipovodňové stavby a opatření na tocích. Stabilizovat, zpřesňovat a koordinovat vymezené VPO – plochy a koridory ÚSES. Z principu hierarchie nástrojů územního plánování vyplývá, že ÚPD obcí musí respektovat status jednotlivých záměrů vymezený v ZÚR LK. Tedy vymezovat je také jako VPS či VPO.

Multifunkční turistické koridory v ZÚR LK a) V rámci koridorů vyhledat konkrétní vedení turistických, cyklistických, lyžařských a vodních tras, na území se zvláštní ochranou přírody vést trasy v maximální možné míře po stávající dopravní síti. b) Koordinovat vedení tras mezi obcemi Libereckého kraje a ve vazbách na sousední kraje a sousední státy Polsko a Německo. c) Koordinovat vazby jednotlivých druhů dopravy, preferovat segregaci tras dle jednotlivých aktivit pro zmenšení kumulace negativních vlivů na chráněná území. d) Vytvářet podmínky pro rozvojové aktivity cestovního ruchu, upřesňovat rozsah a náplň multifunkčních koridorů.

Multifunkční turistické koridory v praxi Projektant v rámci vymezeného koridoru vyhledá konkrétní trasy: Pro pěší a cykloturisty vždy. Pro vodní turistiku a běžky dle povahy území. Kdo má data? Koridor Nová Hřebenovka kompletně dopracován, data máme k dispozici na KÚ LK, OÚPSŘ, popř. na oddělení cestovního ruchu. U koridoru Lužická Nisa dopracováno vedení cyklotras. Informace k cyklistickým trasám u koridorů Jizera a Ploučnice shromažďuje odbor dopravy KÚ LK. U koridoru Jizera se vytvořilo mnoho materiálů v rámci projektu Greenway Jizera. Ostatní informace k vedení koridorů je nutné dohledat přímo v území.

Příklad: ODRA - NISA Detailně nalezena pouze cyklotrasa, zbytek musí řešit projektant ÚP.

Koridory pro umístění staveb a opatření pro snižování ohrožení území povodněmi v ZÚR LK I. a) Zabránit další urbanizaci inundačnich uzemí a maximálně tyto prostory údolních niv uvolňovat a ve zdůvodněných případech posoudit ekonomické a sociální dopady redislokace riskantně umístěných objektů, přehodnotit urbanistické záměry v těchto územích. Vymezovat zastavitelné plochy v záplavových územích a umísťovat do nich veřejnou infrastrukturu jen ve zcela výjimečných a zvlášť odůvodněných případech. Vymezovat a chránit zastavitelné plochy pro přemístění zástavby z území s vysokou mírou rizika vzniku povodňových škod. b) Vytvářet územní podmínky pro navyšování retenční schopnosti krajiny a to především formou revitalizací toků a mokřadních biotopů v nivách a v pramenných oblastech, návrhem vhodných krajinných a technických úprav území zabraňovat vzniku povrchového odtoku vod, erozních a transportních procesů z povodí. Podporovat revitalizaci nevhodně upravených toků jako součást protipovodňové ochrany.

Koridory pro umístění staveb a opatření pro snižování ohrožení území povodněmi v ZÚR LK II. c) V místech, kde je to vhodné, vytvářet územní podmínky pro neškodný přirozený rozliv povodňových toků ve volné krajině. d) Obce a významné provozy chránit adekvátní protipovodňovou ochranou. Protipovodňová opatření na tocích ve zvláště chráněných územích a územích EVL řešit přírodě blízkými způsoby, vyloučit zásahy měnící charakter úseků s dochovaným přírodním korytem. e) Prioritně řešit protipovodňovou ochranu zejména v nejkritičtějších částech inundaci vodních toků: Ploučnice, Svitávky, Smědé, Lužické Nisy, Jizery. f) Koordinovat, územně zpřesňovat a územně chránit koridory protipovodňových opatření ve vzájemných návaznostech, nepovolovat taková opatření, která by mohla zhoršit průtok povodňové vlny v jiné obci.

Koridory pro umístění staveb a opatření pro snižování ohrožení území povodněmi v praxi I. 1)Řešení koncepce krajiny – krajinné revitalizační opatření směřující ke zvýšení záchytu vody v krajině. Návrhy zalesnění svažitých ploch, protierozních pásů zeleně. 2)Koncepce zástavby – mimo záplavová území, mimo svažitá území, tam, kde by mohla způsobit zrychlení odtoku vody. 3)Posouzení ekonomických a sociálních dopadů „redislokace“ riskantně umístěných objektů. V případě kladného rozhodnutí vymezit přiměřené náhradní zastavitelné plochy. 4)Vymezit plochy pro samotné protipovodňové stavby a opatření, zahrnout je mezi VPS a VPO. (Rozlivové louky, plochy pro vybudování polderů, zdi či násepy.)

Koridory pro umístění staveb a opatření pro snižování ohrožení území povodněmi v praxi II. Kdo má data? Správa příslušného povodí disponuje plány povodí, které obsahují záměry na budování protipovodňových opatření. Kde opatření vymezena nejsou, je nutné, aby projektant ve spolupráci s odborníky plochy pro taková opatření v území identifikoval.