Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 3 Návrh nové struktury specifických strategických cílů 12. 9. 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Regionální dimenze sítě TEN-T
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Evropa 2020 Integrované směry
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Aktualizace Strategie rozvoje kraje, priority jeho rozvoje do roku 2020 Ostrava,
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
Význam infrastruktury pro konkurenceschopnost v kontextu kohezní politiky a budoucí priority ČR Ing. Lukáš Hampl 1. náměstek ministra dopravy.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
Energetická bezpečnost regionu Workshop v rámci projektu Energetický Inovační Portál CZ-PL.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
... ve vztahu k životnímu prostředí. dobrovolné začleňování ekonomických, sociálních a environmentálních aspektů do činnosti člověka obec nebo město,
Příprava nové dopravní politiky ČR
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
Národní strategický plán LEADER
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
FONDY EU Programové období
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
ITI Ústecko-chomutovské aglomerace
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ JIHLAVSKÉ SÍDELNÍ AGLOMERACE Mgr. Tereza Chloupková, oddělení strategického rozvoje města Jihlavy Mgr. Tomáš Koukal, vedoucí.
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) a Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje (RIS) Jednání pracovní skupiny č. 1.
© Berman Group. Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 Komise pro strategický rozvoj Vyhodnocení nadřazených koncepčních.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Aktualizace základních strategických dokumentů Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Informační setkání k přípravě Olomouckého kraje na kohezní politiku EU , Jeseník.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 2 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
2. setkání pracovní skupiny „Životní prostředí“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Zvyšování podílu separovaného.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Fondy EU programové období 2014 – 2020 Fakulta sportovních studií Projektový management ve sportu Mgr. Pavel Mrnuštík 1.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 „Kraj, kde je radost žít“
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Aktualizace SUR ČR – Analýza podkladových dokumentů
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
EU Moravskoslezský kraj a příležitosti budoucí kohezní politiky
Výsledky projednávání
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 3 Návrh nové struktury specifických strategických cílů Mgr. Jiří Štěpán

Metodika Je navržena nová struktura specifických strategických cílů (SSC) pro globální strategický cíl 4 SRK: Kvalitní a kulturní prostředí, služby a infrastruktura pro život, práci a návštěvu (vize a globální strategické cíle SRK zůstávají zachovány)

Metodika Výchozí dokumenty pro aktualizaci SSC SRK: Národní rozvojové priority pro čerpání fondů EU po roce 2013 (navazuje na Integrované hlavní směry a Národní program reforem) Strategie Evropa 2020 a její stěžejní iniciativy: Evropa méně náročná na zdroje (klima, energie a mobilita) Evropská platforma pro boj proti chudobě (boj proti chudobě)

Srovnání nové a dosavadní struktury SSC v GSC4 SRK Návrh nového SSCStávající SSC 4.1 Stát se krajem špičkových „služeb pro 5 milionů“ – rozšířit nabídku volnočasové infrastruktury a služeb pro obyvatele kraje a návštěvníky ze sousedních regionů 4.1 Stát se krajem špičkových „služeb pro 5 milionů“ – rozšířit nabídku volnočasové infrastruktury a služeb pro obyvatele kraje a návštěvníky ze sousedících regionů Česka, Polska a Slovenska 4.2 Posílit kulturu aktivního trávení volného času obyvatel a prevence kriminality mládeže prostřednictvím systémového rozvoje kulturních a sportovních aktivit na rekreační, výkonnostní i vrcholové úrovni 4.1 Stát se krajem špičkových „služeb pro 5 milionů“ – rozšířit nabídku volnočasové infrastruktury a služeb pro obyvatele kraje a návštěvníky ze sousedících regionů Česka, Polska a Slovenska 4.3 Mít kvalitní vnitřní i vnější dopravní propojení kraje včetně napojení na Transevropské sítě (TEN-T) 4.5 Mít kvalitní vnitřní i vnější dopravní propojení kraje.

Srovnání nové a dosavadní struktury SSC v GSC4 SRK Návrh nového SSCStávající SSC 4.4 Podstatně zlepšit kvalitu ovzduší v kraji 4.7 Podstatně zlepšit kvalitu životního prostředí v centrální průmyslové aglomeraci kraje. 4.5 Dobře hospodařit s vodou včetně účinného čištění odpadních vod 4.7 Podstatně zlepšit kvalitu životního prostředí v centrální průmyslové aglomeraci kraje. 4.6 Racionálně nakládat s odpady a snižovat jejich produkci 4.7 Podstatně zlepšit kvalitu životního prostředí v centrální průmyslové aglomeraci kraje. 4.7 Účinně chránit přírodu a krajinu 4.7 Podstatně zlepšit kvalitu životního prostředí v centrální průmyslové aglomeraci kraje. 4.8 Rozvinout kulturu odpovědnosti a ohleduplnosti k životnímu prostředí 4.3 Rozvinout kulturu odpovědnosti a ohleduplnosti k životnímu prostředí 4.9 Chránit území kraje proti přírodním a antropogenním rizikům 4.8 Zlepšit bezpečnost, ochranu zdraví a majetku obyvatel kraje

Srovnání nové a dosavadní struktury SSC v GSC4 SRK Návrh nového SSCStávající SSC 4.10 Rozšířit a modernizovat energetické sítě a lépe využívat dostupné zdroje 4.6 Zajistit více energie a lepší využití místně dostupných energetických zdrojů Rozvíjet krizovou a bezpečnostní komunikační infrastrukturu 4.8 Zlepšit bezpečnost, ochranu zdraví a majetku obyvatel kraje Zajistit obyvatelům kraje kvalitní zdravotní a sociální služby 4.4 Zajistit obyvatelům kraje kvalitní zdravotní a sociální služby 4.13 Vrátit lidem k užívání brownfieldy a jiná nevyužitá území 4.9 Vrátit lidem k užívání brownfieldy a jiná nevyužitá území Návrh řešit v Globálním cíli 3 (Pracovní skupina č. 2) 4.2 Být evropským lídrem v systémovém rozvoji měkkých kompetencí u všech skupin obyvatel

Popis navrhovaných nových SSC SRK GSC4 SSC 4.1 Stát se krajem špičkových „služeb pro 5 milionů“ – rozšířit nabídku volnočasové infrastruktury a služeb pro obyvatele kraje a návštěvníky ze sousedních regionů Zdroj: NRP – priorita Integrovaný rozvoj území – téma Podpora územní soudržnosti

Popis navrhovaných nových SSC SRK GSC4 SSC 4.2 Posílit kulturu aktivního trávení volného času obyvatel a prevence kriminality mládeže prostřednictvím systémového rozvoje kulturních a sportovních aktivit na rekreační, výkonnostní i vrcholové úrovni Zdroj: NRP – priorita Integrovaný rozvoj území – téma Podpora územní soudržnosti, priorita Podpora sociálního začleňování, boje s chudobou a systému péče o zdraví – téma Podpora sociálního začleňování a boje s chudobou

Popis navrhovaných nových SSC SRK GSC4 SSC 4.3 Mít kvalitní vnitřní i vnější dopravní propojení kraje včetně napojení na Transevropské sítě (TEN-T) Zdroj: NRP – priorita Rozvoj páteřní infrastruktury - téma Podpora konkurenceschopnosti zlepšením dopravní infrastruktury Evropa iniciativa Evropa méně náročná na zdroje (klima, energie a mobilita)

Popis navrhovaných nových SSC SRK GSC4 SSC 4.4 Podstatně zlepšit kvalitu ovzduší v kraji Zdroj: NRP – priorita Rozvoj páteřní infrastruktury - téma Rozvoj environmentální infrastruktury priorita Integrovaný rozvoj území – téma Zlepšování kvality životního prostředí Evropa iniciativa Evropa méně náročná na zdroje (klima, energie a mobilita)

Popis navrhovaných nových SSC SRK GSC4 SSC 4.5 Dobře hospodařit s vodou včetně účinného čištění odpadních vod Zdroj: NRP – priorita Rozvoj páteřní infrastruktury - téma Rozvoj environmentální infrastruktury priorita Integrovaný rozvoj území – téma Zlepšování kvality životního prostředí Evropa iniciativa Evropa méně náročná na zdroje (klima, energie a mobilita)

Popis navrhovaných nových SSC SRK GSC4 SSC 4.6 Racionálně nakládat s odpady a snižovat jejich produkci Zdroj: NRP – priorita Rozvoj páteřní infrastruktury - téma Rozvoj environmentální infrastruktury priorita Integrovaný rozvoj území – téma Zlepšování kvality životního prostředí Evropa iniciativa Evropa méně náročná na zdroje (klima, energie a mobilita)

Popis navrhovaných nových SSC SRK GSC4 SSC 4.7 Účinně chránit přírodu a krajinu Zdroj: NRP – priorita Rozvoj páteřní infrastruktury - téma Rozvoj environmentální infrastruktury priorita Integrovaný rozvoj území – téma Zlepšování kvality životního prostředí Evropa iniciativa Evropa méně náročná na zdroje (klima, energie a mobilita)

Popis navrhovaných nových SSC SRK GSC4 SSC 4.8 Rozvinout kulturu odpovědnosti a ohleduplnosti k životnímu prostředí Zdroj: NRP – priorita Integrovaný rozvoj území – téma Zlepšování kvality životního prostředí Evropa iniciativa Evropa méně náročná na zdroje (klima, energie a mobilita)

Popis navrhovaných nových SSC SRK GSC4 SSC 4.9 Chránit území kraje proti přírodním a antropogenním rizikům Zdroj: NRP – priorita Integrovaný rozvoj území – téma Zlepšování kvality životního prostředí Evropa iniciativa Evropa méně náročná na zdroje (klima, energie a mobilita)

Popis navrhovaných nových SSC SRK GSC4 SSC 4.10 Rozšířit a modernizovat energetické sítě a lépe využívat dostupné zdroje Zdroj: NRP – priorita Rozvoj páteřní infrastruktury - téma Zkvalitňování energetických sítí Evropa iniciativa Evropa méně náročná na zdroje (klima, energie a mobilita)

Popis navrhovaných nových SSC SRK GSC4 SSC 4.11 Rozvíjet krizovou a bezpečnostní komunikační infrastrukturu Zdroj: NRP – priorita Rozvoj páteřní infrastruktury - téma Rozvoj infrastruktury elektronických komunikací

Popis navrhovaných nových SSC SRK GSC4 SSC 4.12 Zajistit obyvatelům kraje kvalitní zdravotní a sociální služby Zdroj: NRP – priorita Podpora sociálního začleňování, boje s chudobou a systému péče o zdraví – téma Podpora systému péče o zdraví Evropa iniciativa Evropská platforma pro boj proti chudobě boj proti chudobě)

Popis navrhovaných nových SSC SRK GSC4 SSC 4.13 Vrátit lidem k užívání brownfieldy a jiná nevyužitá území Zdroj: NRP – priorita Integrovaný rozvoj území – téma Podpora územní soudržnosti priorita Integrovaný rozvoj území – téma Zlepšování kvality životního prostředí

Mgr. Jiří Štěpán ,