Role obcí v procesu transformace Radka Soukupová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26. 4. 2012, Praha.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Zákon o sociálních službách
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Zákon o sociálních službách zákon o sociálním bydlení??? databáze MPSV a MV… metodická nejednotnost plán na úrovni kraje (obecné), v ORP pouze komunitní.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Plánovaný rozvoj služeb
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Transformace systému práce s ohroženými dětmi a rodinami Tisková konference MPSV a MŠMT 30. dubna 2009.
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Proč „komunitní knihovna“ Knihovnická dílna Zlata Houšková.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Komunitní a otevřená škola
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Transformuje Kraj nebo kraj ?
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
1 VI. NO a jejich role ve společnosti Servisní funkce Servisní funkce Kontrolní funkce Kontrolní funkce Výchovná funkce Výchovná funkce Informační funkce.
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
Ekonomické otázky funkčního komunitního systému sociálních a zdravotních služeb v obcích PRAHA 17. dubna 2015.
Monitorovací systém sociálních služeb města Plzně k podpoře dotační politiky Mgr. Karolína Vodičková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Zkušenosti s transformací sociálních služeb v Maďarsku Miklós Szentkatolnay Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Deinstitucionalizace ústavní péče očima ochránce 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora.
Z AJIŠŤOVÁNÍ VEŘEJNÝCH SLUŽEB Kontrahování služeb se soukromým a neziskovým sektorem.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb - konference MPSV Radka Soukupová Transformace a deinstitucionalizace prizmatem sociálních reforem.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Aktuálně vyhlášené a připravované výzvy operačních programů
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
RASC Financování Smart City
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociální práce, MPSV
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Subjekty a objekty veřejných politik
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Znaky a vodítka deinstitucionalizace a Kritéria komunitních služeb
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Podpora obcím, které se potýkají se sociálním vyloučením
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
SmoČR a senioři v obcích
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Transkript prezentace:

Role obcí v procesu transformace Radka Soukupová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha

Svaz měst a obcí (SMO) - dobrovolná, nepolitická a nevládní organizace - založená jako zájmové sdružení právnických osob - členy Svazu jsou obce a měs ta

Svaz měst a obcí - je partnerem pro vládní i parlamentní politickou reprezentaci - podílí se na přípravě a tvorbě návrhů legislativních opatření v oblastech týkajících se kompetencí obcí - činnost Svazu je založena především na aktivitě starostů, primátorů a zastupitelů, kteří se nad rámec svých povinností věnují i obecným problémům samosprávy

Svaz měst a obcí - k bylo členem Svazu měst a obcí celkem obcí – 40 % z celkového počtu obcí tato města a obce reprezentovaly obyvatel – cca 75 % z celkového počtu osob - komise SMO – poradní orgány (mj. bytová komise, sociální komise)

Obce - základní subjekty veřejné správy Základní úloha subjektů veřejné správy: zajišťování veřejných statků, které souvisejí - s kvalitou života - se soudržností společnosti - s tvorbou lidského kapitálu - se správou infrastruktury (viz Strategie realizace Smart administration v období )

K zajišťování veřejných statků slouží převážně veřejné služby - bezpečnostní - zdravotní - sociální - vzdělávací - kulturní - dopravní - ochrana životního prostředí

Role obcí v procesu péče o osoby ohrožené sociálním vyloučením Základní snahou obce je zajištění soudržnosti komunity – zajištění příznivého klimatu ve společenství lidí, které obec spravuje. K tomuto cíli jí slouží různé veřejné služby, hrazené z peněz daňových poplatníků. Klíčová veřejná služba - sociální služby = základní nástroj pro pomoc osobám, které nejsou s to přežívat v komunitě bez cizí pomoci.

Terminologie – problémy služby veřejně dostupné (dostupné všem občanům – holič, restaurace, banka) služby veřejné (hrazené z veřejných zdrojů– MHD, knihovny, školy) služby komunitní (sdílí je obyvatelé komunity, podporují život člověka v komunitě – bydlení, donáška obědů, poradenství)

Terminologie - problémy služby komunitní sociální (napomáhají setrvání člověka v komunitě - pečovatelská služba, služba osobní asistence, chráněné bydlení) komunita (nejbližší okolí – byt, obchody, restaurace, kostel; nejbližší lidé – rodina, sousedé, přátelé, známí) obec – samosprávná jednotka dle zákona

Obec má napomáhat začlenění osob se specifickými potřebami do komunity - koordinovat poskytování komunitních služeb - zajišťovat poskytování komunitních služeb - iniciovat poskytování komunitních služeb - monitorovat poskytování komunitních služeb - podpora směrem k veřejnosti

Komunitní služby na úrovni obce Sociální (např. centra denních služeb, chráněné bydlení, nízkoprahová denní centra, sociální poradny,osobní asistence, pečovatelská služba, průvodcovská služba, sociálně aktivizační služby, sociálně terapeutické dílny, apod.) Ostatní (např. stravování pro cizí strávníky ve školách, volnočasové aktivity, veřejné rituály, zaměstnávání lidí se specifickými potřebami u obce)

Role obcí v procesu transformace - zřizovatel pobytové sociální služby - místo, odkud lidé s postižením odcházejí či do nějž přicházejí, nositel veřejných zájmů obyvatel obce

Obec v roli zřizovatele ústavního zařízení - vůle k transformaci - podpora klientů a jejich blízkých - řízený a koordinovaný proces - předcházení další institucionalizaci - vytváření nových komunitních služeb - uzavírání ústavů - komunikace s veřejností - součást celostátního systému

Obec v roli nositele veřejných zájmů ve vztahu k osobám se zdravotním postižením - preventivní působení (informace směrem k potenciálním klientům ústavní péče o nabídce komunitních služeb) - koordinace služeb (informace o komunitních službách směrem ke klientům v komunitě, monitoring potřeb osob se specifickými potřebami, aktivní zájem o život lidí s postižením, podpora komunitních služeb jiných poskytovatelů, iniciování služeb v případě, že neexistují, zajištění služeb (není-li jiný poskytovatel))

Obec v roli nositele veřejných zájmů ve vztahu k osobám se zdravotním postižením - komunitní plánování (komunikace s ústavním zařízením, vazba na střednědobý plán kraje, vazba na obecní rozpočet) - komunikace s veřejností (podpora začleňování, šíření příkladů dobré praxe) - obec v roli opatrovníka

Obec v roli nositele veřejných zájmů ve vztahu k běžným obyvatelům obce - nové komunitní služby (mohou využívat i běžní obyvatelé) - potenciální zaměstnanost (nová pracovní místa) - možnost soužití s lidmi s postižením (étos komunity jako opory, přirozeného místa k životu, koncept normality)

Kdo to všechno zaplatí???!

Rizika - neudržitelný režim financování - zátěž pro obecní rozpočet - jiné politické priority - negativní reakce voličů - nepřijetí komunitou - odmítnutí začlenění osob do komunity jako obecné hodnoty - strach ze soužití s „jinými“ lidmi - problémy s veřejným opatrovnictvím

Podmínky dobré veřejné správy v obci ve vztahu k transformaci - zodpovědnost obce za vlastní obyvatele - úzká spolupráce poskytovatele/provozovatele a obce - intenzivní komunikace s běžnými obyvateli - vazba mezi komunitním plánem a rozpočtem obce - finanční udržitelnost služeb – dostatečné zdroje - obec jako součást celostátního systému

Přínosy pobytových komunitních služeb pro obce - působí preventivně proti sociálnímu vyloučení - zvyšují míru sociálního kapitálu v obci - přispívají k sociální soudržnosti - zvyšují zaměstnanost v obci

Obec/komunita - nejpřirozenější pomocník - prostředník mezi člověkem s postižením a poskytovatelem sociální služby - koordinátor veřejných služeb Je přirozenou rolí obcí pomáhat svým postiženým občanům v sociálním začlenění, v této roli však obce nesmí zůstat osamoceny.

Děkuji Vám za pozornost. Radka Soukupová :-) Národní centrum podpory transformace sociálních služeb 3P Consulting, s. r. o. Římská 12, Praha 2 Součást individuálního projektu MPSV Podpora transformace sociálních služeb.