GJVJ 2015. Nižší gymnázium Prima - kvarta Hodinová dotace 2 hodiny týdně Seznámení s fyzikou, její uplatnění a význam Úvod do měření veličin, zpracování.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Školní projekt ZŠ Smetanův okruh 4, Krnov
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ PLZEŇ
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Silniční doprava z pohledu studentů.
SYSTÉM POČÍTAČEM PODPOROVANÝCH EXPERIMENTŮ KE ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍCH A STŘEDNÍCH ŠKOL.
Jak získat nadané žáky pro nové technologie Dora Kroisová 1.
Evropský projekt koordinovaného vzdělávání učitelů odborných škol KOORDINOVANÉ VZDĚLÁVÁNÍ ODBORNÝCH UČITELŮ Cílem projektu je zvýšit kvalifikaci pedagogického.
VYUŽITÍ ICT PŘI TVORBĚ DUM
MINIMATURITY
Základní škola a mateřská škola Písek, příspěvková organizace Výuka praktických a pracovních činností a přírodovědných předmětů.
S TIPENDIJNÍ PROGRAMY P D F MU. A SISTENTSKÉ ODBORNÉ ČINNOSTI NA KATEDRÁCH rozvoj odborných kompetencí studenta, které jsou součástí teoretického, ale.
Gymnázium, České Budějovice, Česká 64
Střední škola stavební Jihlava Sociální partnerství zpracoval : PhDr. Pavel Toman únor 2011.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Aerodynamický tunel Střední škola letecká Kunovice,
Fyzikou a chemií k technice
Co nabízí KDF MFF UK (např. vedoucím klubů malých Debrujárů a malým Debrujárům) Zdeněk Drozd.
„Vybudování centra vzdělávání pro nové i stávající technické obory“ MIEZB.
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA Sezimovo Ústí
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Ing. Lubomír Mokráš Jaderná elektrárna Dukovany
Prezentace pro projektovou výuku na DIDI2
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Motivace ve výuce přírodopisu
Spolupráce střední školy se sociálními partnery Ing. Jiří DLAPAL.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Rozvoj technického vzdělávání Strategie a hlavní cíle týmu 81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Brno, 4. dubna 2013 Předkládá: Řídící tým.
1 Mechanika s Inventorem 10. Shrnutí Petr SCHILLING, autor přednášky Ing. Kateřina VLČKOVÁ, obsahová korekce Tomáš MATOVIČ, publikace FEM výpočty Optimalizace.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
Reaktorová fyzika I pro 3. ročník zaměření TTJR, JEŽP a JZ
a střední průmyslová škola dopravní
Výukový software - přehled, komparace Jiří Tesař.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/

Miroslav Nečas Tomáš Vybíhal
Fakulta informatiky Masarykova univerzita Brno. Fakulta informatiky MU Brno Brno – univerzitní město Masarykova univerzita – druhá největší univerzita.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
NOVINKA BOMBA PRO ABSOLVENTY STROJNÍCH A ELEKTROTECHNICKÝCH PRŮMYSLOVÝCH ŠKOL studijní obor „Inteligentní systémy s roboty“
OBČANSKÁ NAUKA ZÁKLADY SPOLEČENSKÝCH VĚD. Základní informace předmět se vyučuje na nižším i vyšším gymnáziu na vyšším gymnáziu možnost volby semináře.
Projekt Tvůrčí psaní ve výuce humanitních předmětů reg. č. CZ.1.07/1.3.48/ Centrum pro kulturní a sociální studie, spolek.
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
V rámci projektu OPVK „Centrum pro podporu přírodovědných a technických věd: Technická a přírodovědná laboratoř pro děti a mládež Zlínského kraje“ zveme.
FIKTIVNÍ FIRMY SE PŘEDSTAVUJÍ.  Systematické procvičení všech problémů  Žák řeší úlohy individuálně  Tradiční vztah učitel – žák  Praxe je jen zprostředkována.
Informatika a výpočetní technika. Výuka výpočetní techniky v nižším gymnáziu.
DĚJEPIS. Základní informace předmět se vyučuje na nižším i vyšším stupni na vyšším gymnáziu možnost volby semináře Kapitoly z dějepisu - dvouletý - jednoletý.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO z Evropského sociálního.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
elektrotechnických měření
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Rozvoj výuky cizích jazyků
Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava vyhlašuje v rámci rozvojového projektu „Analýza studia.
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Polytechnické vzdělávání v praxi
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Statutární město Ostrava
Název projektu Cesta k vědě poznáním všemi smysly II
Science talent Ostrava
Při technické univerzitě v Liberci
Informace o projektu IKAP
Aplikovaná elektronika
Aerodynamický tunel Střední škola letecká Kunovice,
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

GJVJ 2015

Nižší gymnázium Prima - kvarta Hodinová dotace 2 hodiny týdně Seznámení s fyzikou, její uplatnění a význam Úvod do měření veličin, zpracování výsledků měření a vyhodnocení výsledků Aktivní zapojení studentů, důraz na pochopení učiva a samostatné myšlení Používáme knihy od nakladatelství fraus

Vyšší gymnázium Ročník 2 hodiny týdně + laboratorní práce Základní poznatky fyziky, prohlubování učiva pro zájemce v semináři z fyziky Propojení teoretických poznatků s praktickými v laboratorních úlohách Důraz na pochopení a aplikaci učiva Motivace k dalšímu studiu fyziky a technických oborů

Laboratorní práce Špičkové moderní vybavení Studenti sami pracují s ICT, dataloggery a senzory, ale i s tradičními pomůckami Prohloubení dovedností s ICT Cílem je naučit studenty pracovat s měřícími přístroji, měřit vybrané veličiny, zpracovat výsledky a dokázat je správně interpretovat. Studenti získají základy vědecké práce Tyto dovednosti a vybavení využijí při tvorbě maturitních prací.

Vybavení fyziky Měřící systémy PASCO senzory, dataloggery Počítače využití při laboratorních pracích 3D tiskárna tisk různých předmětů, plánujeme otevřít kroužek 3D modelování Hvězdářský dalekohled Velké investice do experimentálního vybavení Stavebnice Merkur a Boffin

Seminář z fyziky Volitelný předmět Pro zájemce o fyziku dvouletý - 3. a 4. ročník (2+3 hodiny) příprava na VŠ, prohloubení učiva a propojení učiva jednoletý - 4. ročník (3 hodiny) zejména příprava na studium na VŠ nejen technického směru Spolupráce s vysokými školami

Aktivity Civilisace Fyzikální víkendová hra pro studenty 1. a 2. ročníků. Účastníci plní jednoduché úkoly, při jejichž řešení využijí své znalosti nejen z fyziky.

Aktivity Popularizace fyziky Spolupráce se spolkem VěTeV Popularizační akce Fyzika u Samsona, Fyzika na Míru a Fyzika v Táboře Vystoupení se společností EON na “Dobrodružství s technikou”.

Aktivity Nepovinný kroužek elektronika Práce se stavebnicemi Boffin, seznámení s elektrotechnickými součástkami Měření rychlosti proudu Vltavy. Cílem bylo změřit, jakou rychlostí teče Vltava. Vím proč Účastníme se aktivně soutěže Vím proč, ve které se hodnotí fyzikální videa.

Předmětové soutěže Účastníme se předmětových olympiád a dalších soutěží, pravidelně obsazujeme nejvyšší příčky. Astronomická olympiáda Středoškolská odborná činnost Fyzikální olympiáda Náboj Junior Jaderná maturita Temelínský kvíz

Předmětové soutěže Každoročně se naši studenti účastní Fyzikální olympiády a dalších předmětových soutěží. Pravidelně obsazujeme medailová umístění, obrovským úspěchem byla účast Václava Rozhoně na Mezinárodní fyzikální olympiádě a jeho umístění ve stříbrném pásmu.

Spolupráce s firmami v okolí Studenti semináře se v rámci spolupráce s institucemi z našeho kraje mohou docházet na seznamovací stáže Cílem je přiblížit studentům možnosti jejich uplatnění a motivovat je ke studiu technických VŠ. Spolupracujeme s: EON ČEZ, JE Temelín R. BOSCH Jihostroj Velešín Teplárna České Budějovice Jihočeská univerzita

Úspěchy Účast Václava Rozhoně na Mezinárodní fyzikální olympiádě, kde získal stříbrnou medaili 2. místo v soutěži “Co víš o energetice” 3. místo v soutěži Vím proč 1. místo Hany Šáchové v krajském kole SOČ Stabilní výsledky ve Fyzikálních olympiádách všech kategorií – výsledky za rok 2015: 1. místo v kategorii A – Václav Rozhoň 1. místo v kategorii B – Tomáš Konečný 3. místo v kategorii C – Martin Rameš 4. místo v kategorii E – Martin Picek 3. místo v kategorii F – Matěj Žáček 3. místo v kategorii G – Tomáš Valtr