Shromáždění delegátů 2015 Jednací řád (úpravy) Jaroslav Majer Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích Hlávkova 23, 334 01 Přeštice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Uzavírání veřejnoprávních smluv
Advertisements

Účast veřejnosti ve veřejné správě Výkon ústavně zaručených práv II. 31. března 2014.
Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
Vedení správního řízení
mimořádná Valná hromada SPŘ Praha 1 Zpráva komise k tvorbě Stanov SPŘ Složení komise: Ing. Jan Doležal Ing. Jaromír Pitaš Ing. Jaroslav Švec.
Novela ZÁKONA č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů PhDr.
Ekonomika neziskových organizací
Dozorčí rady pracovišť AV ČR z pohledu právního setkání předsedů a místopředsedů DR 25. dubna 2007.
Nástroje územního plánování
Volba rektora Statut Čl. 11 Rektor 1.Volbu kandidáta na funkci rektora vyhlašuje senát tak, aby se konala nejméně 90 dní před uplynutím funkčního.
Vznik společenství vlastníků jednotek, práva a povinnosti.
Kontrola zboží dvojího použití - nové aspekty Ing. Svatopluk Leitgeb 10. listopadu 2009 © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Zásah do práva na ochranu osobnosti – domácí násilí Policie a institut vykázání © Vladimír Plecitý, 2011.
Některé problémy orgánů obchodních korporací
k přijímacímu řízení pro školní rok
Právní procesy. Právní řád Předpisy zákonné –Ústava –Ústavní zákony –Zákony –Zákonná opatření Předpisy prováděcí –Vládní nařízení –Vyhlášky –Vyhlášky.
SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ – vybrané aspekty
Žádost rozhodnutí odvolání
SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ – vybrané aspekty
EKONOMIKA Družstvo Ing. Hana Kročová
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část Právnická fakulta MU Brno říjen 2011 zpracoval: Petr Průcha.
Podnikání – obchodní společnosti
Správní dokumenty Rozhodnutí, Odvolání
Základní zásady Fúze sloučením: jmění zanikající společnosti přechází na existující obchodní společnost, původní společnost zaniká, zániku předchází zrušení.
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
CEFIF Založení a změna s. r. o. Obchodní rejstřík I Dana Batelková
= společenství NEUZAVŘENÉHO počtu osob, založené za účelem podnikání nebo i za jiným účelem (vzájemné podpory svých členů nebo třetích osob) - např. družstvo.
Správa místních poplatků
Akciová společnost Právnická osoba, typická kapitálová společnost, anonymita společníků Společnost je podnikatelem, ale může být založena i k nepodnikatelskému.
Právní procesy.
OBCHODNÍ REJSTŘÍK. Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO_1162Ročník:1. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Právní formy podnikání Téma:
Účast veřejnosti ve veřejné správě 12. května 2009.
Jednání podnikatele Fyzická osoba - sama
Obchodní rejstřík je veřejný seznam, do něhož se zapisují zákonem stanovené údaje o podnikatelích.
Obchodní rejstřík je veřejný seznam, do něhož se zapisují
Zvýšení základního kapitálu
Účast veřejnosti ve správních řízeních a v dalších procesech ve veřejné správě.
Orgány právnické osoby Jednání za právnickou osobu.
Shromáždění delegátů 2015 Projednání úvěrů na opravy bytových domů Pavel Hranáč Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích Hlávkova 23,
Proces konstituování korporace Příprava zřizovacích procesů Založení korporace Splnění vkladové povinnosti Získání podnikatelského oprávnění Návrh na zápis.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP a OP LZZ zvláštní část Závazná postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Shromáždění delegátů 2015 Volební řád (úpravy) Jaroslav Majer Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích Hlávkova 23, Přeštice.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2015 Porada ředitelů škol a školských zařízení 24. září 2015 Harrachov Dana Štěpánová.
Přijímací řízení, výjimky z počtu žáků KÚ LK Ing. Eva Kotková.
Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky, zkr. PSP ČR, PS PČR, v Ústavě České republiky označovaná jen jako Poslanecká.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2011 Ing. Dana Štěpánová odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Zpráva o činnosti představenstva, hospodaření družstva za rok 2014 a návrh hospodářsko-finančního plánu na rok 2015 Jaroslav Majer Stavební bytové družstvo.
Bytové družstvo Seminář „Zákon o obchodních korporacích“
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Vypracovala: Mgr. Yveta Opravilová, zástupkyně ředitele.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
Pojem přeměna obchodní společnosti Přeměna obchodní společnosti je obdobou smrti fyzické osoby. Přeměnou dochází k zániku přeměňované společnosti s univerzálním.
Správní řízení ve věci oprávnění k poskytování zdravotních služeb
Veřejnoprávní smlouvy
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018
Shromáždění delegátů 2017 Projednání úvěrů na opravy bytových domů
Jitka Fabianová Garant vzdělávání č. 3 – 1995 Lektor č. 9 –
Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2016
Obchodní rejstřík je veřejný seznam, do něhož se zapisují
Působnost valné hromady
Jednání podnikatele Fyzická osoba - sama
Postup při zřizování obchodní společnosti
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
Zkrácený postup pořizování aktualizace ZÚR
A ZKUŠEBNÍ ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÝ
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Vrchní vodoprávní dozor rok 2016
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

Shromáždění delegátů 2015 Jednací řád (úpravy) Jaroslav Majer Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích Hlávkova 23, Přeštice Shromáždění delegátů , 18:00 hod. Velký sál Kulturního a komunitního centra v Přešticích, Masarykovo náměstí 311

Stavební bytové družstvo Plzeň-jih se sídlem v Přešticích, Hlávkova 23, Přeštice, okres Plzeň – jih IČO: , tel: , fax: , web: Zapsané v obchodním rejstříku u Krajského soudu v Plzni: oddíl Dr. XXV, vložka 31 JEDNACÍ ŘÁD (návrh – pozvánka na SD úpravy) I. Úvodní ustanovení čl. 1 1)Shromáždění delegátů jako nejvyšší orgán Stavebního bytového družstva Plzeň- jih se sídlem v Přešticích (dále jen „družstvo“) na svém jednání konaném dne ve smyslu čl. 66 odst. 2) písm. b) stanov družstva schválilo tento jednací řád. 2)Jednací řád upravuje postup orgánů družstva při jejich jednání a rozhodování. Jeho ustanovení jsou závazná pro všechny orgány družstva. II. Ustavení orgánů družstva čl. 3 3)Členem představenstva nebo členem kontrolní komise může být pouze osoba, splňující podmínky podle odst. 2), jejíž členský vklad v družstvu činí nejméně 1.000,- Kč, která je bezúhonná ve smyslu zákona o živnostenském podnikání a u níž nenastala skutečnost, jež je překážkou provozování živnosti.

čl. 6 - Změny ve složení volených orgánů během funkčního období 1)Člen družstva, který byl do své funkce zvolen, může z funkce odstoupit, nikoli však v době, která je pro družstvo nevhodná. Odstupující člen je povinen oznámit své odstoupení orgánu, který jej zvolil, neurčují-li stanovy jinak. shromáždění delegátů. Toto oznámení činí odstupující člen písemně na adresu družstva nebo případně ústně na jednání příslušného orgánu. shromáždění delegátů. Jeho funkce končí uplynutím jednoho měsíce od doručení nebo sdělení tohoto oznámení, neschválí-li příslušný orgán družstva, jehož je odstupující členem na žádost odstupujícího jiný okamžik zániku funkce. V oznámení o odstoupení odstupující člen uvede, zda žádá, aby jeho funkce skončila jiným okamžikem než uplynutím jednoho měsíce od doručení oznámení o odstoupení z funkce. zákonné doby. Orgán družstva, jehož je odstupující členem, rozhodne o této žádosti do 15-ti dnů ode dne doručení oznámení družstvu o odstoupení případně na jednání, na němž bylo odstoupení oznámeno. Představenstvo zajistí informování příslušných orgánů a členů družstva o skončení funkce člena orgánu v souladu se stanovami družstva.

čl. 10 1)Orgány družstva rozhodují usnesením. Usnesení je přijato, hlasuje-li pro ně potřebná většina přítomných členů orgánu. Při rovnosti hlasů se přihlíží k hlasu předsedajícího postupuje v souladu se stanovami družstva a zákonem, tj. rozhoduje hlas předsedy příslušného kolektivního orgánu. čl. 15 2)Rozhodnutí o vyloučení člena, rozhodnutí členské schůze o zamítnutí námitek a potvrzení rozhodnutí o vyloučení musí být vyhotovena písemně a doručována vylučovanému členovi doporučeným dopisem do vlastních rukou na adresu člena uvedenou v seznamu členů. Nestanoví-li stanovy jinak, předchází rozhodnutí o vyloučení předchází výstraha, která se vyhotovuje písemně a doručuje členu doporučeným dopisem na adresu uvedenou v seznamu členů. nebo do místa, které je družstvu známé jako místo pobytu člena. Výstrahu lze předat členovi i osobně oproti jeho podpisu.

čl. 16 3)Výjimkou z pravidla uvedeného v odst. 2) je zrušení rozhodnutí představenstva o vyloučení z družstva, přičemž toto rozhodnutí o zrušení vyloučení bude účinné pouze v případě, že o něj vylučovaná osoba již dříve písemně požádala nebo s ním vyslovila souhlas do 1 měsíce ode dne, kdy jí bylo doručeno. čl Zápisy z jednání orgánů družstva 3)V zápisech o jednání představenstva kontrolní komise se jmenovitě uvedou členové, kteří hlasovali proti jednotlivým usnesením nebo se zdrželi hlasování; u neuvedených členů příslušného orgánu se má za to, že hlasovali pro přijetí usnesení. 6)Zápis z jednání představenstva obdrží členové představenstva do 10 kalendářních dnů ode dne konání. Zápis obdrží ve lhůtě dle předchozí věty způsobem schváleným představenstvem všichni členové představenstva, předseda kontrolní komise nebo člen kontrolní komise pověřený k účasti na jednání představenstva, dále pak předseda ekonomické komise a předsedové obvodových komisí nebo techničtí pracovníci obvodových komisí, pokud nejsou zároveň členy představenstva.

7)Zápis z jednání představenstva je neveřejný, všichni členové uvedení v předchozím odstavci odpovídají v případě úniku osobních dat za případné škody. Každý člen družstva má právo vyžádat si zápis a jeho přílohy o průběhu jednání všech orgánů družstva k nahlédnutí. žádosti člena družstva bude žadateli umožněno pořídit si na vlastní náklad kopii zápisu. Každý člen daného orgánu má právo na vydání kopie zápisu. Kopie zápisů o průběhu jednání všech orgánů družstva jsou určeny vždy pouze k potřebě daného člena družstva a je zakázáno tyto hromadně zpřístupňovat veřejnosti (např. vyvěšením na domovní vývěsce apod.). 8)Na vyžádání je možné pořídit opis části zápisu (např. pro soudy, OÚ, MěÚ, bankovní ústavy apod.) 9)V případě poskytování kopií zápisů o průběhu jednání všech orgánů družstva zajistí osoba poskytující příslušný zápis tzv. anonymizaci osobních údajů (začernění apod.). III. Shromáždění delegátů družstva (SD) čl Svolávání a jednání SD 5)SD musí být svoláno, požádá-li o to písemně, 10 % členů družstva, kteří mají nejméně 1/5 všech hlasů nebo kontrolní komise.