Sociální sítě Aneb „Co nám sociální sítě dávájí, co berou a jak nás mění“.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
Advertisements

V RODINĚ, V RODINNÉM ŽIVOTĚ jsou uspokojovány psychické potřeby dítěte (ale také rodičů): 1. přísun podnětů 2. smysluplný svět 3. životní jistota 4. vlastní.
Alžběta Trtková ČJ – SV  Projekt, který varuje zejména děti a dospívající před nástrahami internetu.  Projekt je pod záštitou Ministerstva školství,
Výběr úkolů pro rozbor divadelní hry po obsahové, literární a jazykové stránce. Prezentace je doplněna ukázkou z internetu a pracovním listem.
Vytvořila:Monika Hradilová. NA ÚVOD… NA ÚVOD… Přátelství a internet…Tohle téma je hodně otevřené. Na celém světě existují milióny sociálních stránek.
Média a jejich role I. OB21-VVP-HUM-OBN-BUJ-U
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Znáš všechny odpovědi?. 1. OTÁZKA Co nám zajišťuje pohyb celého těla?
K OMUNIKACE VERBÁLNÍ A NEVERBÁLNÍ Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Seznámit žáky s vývojovými fázemi člověka. Vysvětlit změny ve vývojových fázích mladšího školního věku a především změny v dospívání. Výukový materiál.
Desatero on-line bezpečnosti Vypracoval: Mgr. Rostislav Jančar ZŠ Na Planině 1393, Praha 4.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany - Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
Senioři a sociální sítě. Kolik je ale na sociální síti vlastně českých seniorů? Je to asi 5% z 3,5 mil.
Rodina Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Veronika Mikšíková E-(NE)BEZPEČÍ. SOCIÁLNÍ SÍTĚ Nyní rozšířená forma zábavy a komunikace mezi mladými i staršími, nejvíce však nebezpečí hrozí u mladších.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název:VY_62_IVOVACE_3402_PaN POJIŠTĚNÍ Téma: Pojem F. G._ POVINNÉ A NEPOVINNÉ POJIŠTĚNÍ.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Vztahy a pravidla soužití - škola. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport,
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_3001_LICHVA Téma: Pojem _ LICHVÁŘSKÉ PRAKTIKY Číslo projektu:
,, O.S. ZA KRÁSNÉ A VESELÉ OTICE,, Tak šelll čas … a rok 2014.
Voda dává život Tereza Štěpařová ZŠ Chrastava. Voda – živí nás, šatí nás, dává život i zabíjí. Je to základní položka pro život, i přesto jí je přebytek.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
Dobrovolnické centrum 1. Základní údaje Dobrovolnické centrum Oblastní nemocnice Příbram, a.s., vzniklo 1. prosince V centru máme v průměru kolem.
Celistvost lidského organismu. Šablona : V/2 Sada: 2/36 Ověření ve výuce: Třída: 5 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Doprovázení jako základní postoj služby ve věznici
Návod na tvorbu prezentace diplomové / bakalářské práce
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_04_DÝCHACÍ SOUSTAVA
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Příslovce Mgr. Michal Oblouk.
Bylo nebylo ... Před dlouhou, dlouhou dobou existoval ostrov, na kterém žily všechny pocity člověka: dobrá nálada, smutek, vědění … a kromě ostatních různých.
Užitečné závaží.
Když slova nestačí Prezentace.
Zlaté pravidlo.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Vyjmenovaná slova po M - homonyma
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_12_INOVACE_19_Mezilidské vztahy TÉMA: Všude.
Úvodní a seznamovací hry
Inf Princip fungování elektronické pošty
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_CERTOVSKE_RYMOVANI Název materiálu:
Děti odsouzených rodičů
Psychologie test.
Digitální gramotnost Informatické myšlení
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
TIBETSKÝ TEST OSOBNOSTI
Obědy ve Školní jídelně 5.A 2016/2017
Citáty . Změň, co změnit můžeš, ostatní nech být.
Moudra s květinou.
ABY NEBYLO POZDĚ.
Malé povzbuzení pro chvíle volna
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Vymyšlený příběh Běželová
Mgr. Jitka Vlková VY_32_INOVACE_17_12_vyjmenovaná slova
Naučil jsem se....
Dobrá nálada nevyřeší všechny Tvoje problémy, ale nasere tolik lidí,
Prezentace pro předmět 3MA381
Beseda se s paní spisovatelkou Světlanou Glaserovou
Humor je koření života.
Projekt Karmelka: Školní kiosek
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
Když vás potká vyhoření
TIBETSKÝ TEST OSOBNOSTI
Technika kolem nás Svět, ve kterém žijeme, se skládá z živé a neživé přírody, ale také techniky. Dokázali byste říct příklad živé a neživé přírody? Do.
Modelová oblast PR Příhrazské skály
Každý den jsme trochu starší…
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

Sociální sítě Aneb „Co nám sociální sítě dávájí, co berou a jak nás mění“.

 Tato prezentace se zabývá sociálními sítěmi a jejich následky na našem chování  Vypracovali jsme grafy na naši anketu na kterou odpovědělo téměř 500 korespondentů, posléze uvidíte naši anketu zpracovanou ve videu.  Na závěr vás čeká pročtení mnoho zajímavých myšlenek na téma Sociální sítě- Jak nás mění a co nám dávájí/berou Úvod

1.otázka

2. otázka

3. otázka

4. otázka

5. otázka

6. otázka

7. otázka

8. otázka

9. otázka

10. otázka

11. otázka

12. otázka

13. otázka

14. otázka

 Nevím, nikdy jsem ve svém okolí nic takového nezaznamenala, to ale neznamená, že se to neděje  Myslím, že se tento pojem trochu přeceňuje (neříkám úplně), hodně lidí spadne do problémů právě díky komunikaci s cizími. videa na You-Tube o této tématice jsou celkem výstižná Ostatní odpovědi:

15. otázka

 Nejraději em - protože si mohu v klidu rozmyslet co chci říct a vše je zaznamenáno, popř. se dá snadněji dohledat  Většinou jsou lidé, se kterýma to řeším daleko a lépe se mi vyjadřuje názor Ostatní odpovědi

16. otázka

 Jak vás Facebook změnil? Trápíte se často, kvůli tomu co vám tam kdo řekne? Přemýšleli jste někdy o sebevraždě kvůli vztahu na Facebooku? (nepovinná) 17. otázka

 Dostává mě do špatné nálady. Jako milovnice zvířat jsem dost špatná z fotografií týraných zvířat, které tam přátelé dávají s peticemi.  Okrádá mě o čas, který těžko doháním. Sedím na něm v noci, potom málo spím. Mám nápad. Vykašlu se na FB.  Jak vás Facebook změnil? Za tu krátkou dobu (od ledna do září) jsem zapomněla na osobní kontakt. Když jsem dotyčné viděla osobně, řekla jsem, že je znám i když oni neznali mě! Jen jsem prostě sledovala jejich stránky a vsugerovala jsem si, že je znám dobře. Je to divný pocit....a taky ty přezdívky na FB - místo normálních jmen.....jak jim pak mám říkat? Trápíte se často, kvůli tomu co vám tam kdo řekne? ne Přemýšleli jste někdy o sebevraždě kvůli vztahu na Facebooku? ne

18. otázka

 Z hlediska komunikace čas spíše šetří, možná pouze nárazově věnuji sociálním sítím čas, který bych mohla věnovat jiným činnostem (stejně nedůležitým)  Usnadňuje mi komunikaci. Sice je to taková forma stalkingu, že o všech přátelích vím spoustu věcí, které bych jinak nevěděla. Ostatní odpovědi

 Váš vlastní názor na sociální sítě (povinná) 19. otázka

 Částečně usnadňují komunikaci, na druhou stranu jsou zahlceny tunami zbytečných tzv. "informací," které je třeba odfiltrovat a vůbec nevnímat. A taky reklamou, pochopitelně.  Dobrá věc, protože se můžeme seznámit s novými lidmi, ale někdy zapomínáme na naše přátele mimo Facebook. Odpovědi

20. otázka

21. otázka

22. otázka

 Na naši internetovou anketu reagoval jeden muž em jeho jméno je Honza a popsal nám jeho postoj k sociálnímu světu a jeho v podstatě životní příběh  Tento příběh má 2513 slov, ale my vám ho podstatně zkrátili  Honza poznal chat už v roce 2000 a hlavně o 8 roků později začal hodně chatovat v počítačové hrách.  Myslí si, že mu přátelé na FB můžou pomoci z deprese, když němá nikoho u sebe  Myslí si, že člověk nechce být sám a je ochoten za to i platit. Na druhou stranu je člověk ochotný za strašně málo být pro druhého a i o tom jsou sociální sítě  Často, ale dochází ke kyber šikaně a dochází ve své podstatě na slova z filmu Tenká červená linie : „Stačí, když se na mě podíváš a tvůj život bude můj“  Sociální sítě mají velkou výhodu a to tu, že jsou zdarma  U párů má Facebook občas výhodu „nové komunikace“- Chatují z daleko větším odstupem a mají kontrolu nad svými slovy oproti komunikaci Face to Face  Velkou část sociálních sítí tvoří Debaty a Komentáře, ze kterých člověk dokáže vyčíst názory, nálady argumenty atd. – Učí to člověka číst mezi řádky a studovat právě nejrůznější diskuze Honzův příběh

Anketa mezi lidmi pD8&feature=youtu.be

 Když jsme se chtěli zeptat s kamerou žen, tak neměly problém, ale když jsme se chtěli zeptat mužů na pár otázek okamžitě odešli nebo se nám obloukem vyhýbali. Proč?  Asi kvůli jejich egu : Protože by někdo zjistil a rovnou nahrál, že nejsou hvězdy v našem Vesmíru. Setkání se svou nedokonalostí, to je asi hodně velké téma, kterému se Češi, hlavně chlapi u nás vyhýbají :)  Když jsme vložili anketu na internet ihned nám o sobě toho prozradilo větší procento mužů. Nejspíš to bude tím, že se můžou skrýt za obrazovkou a nikdo na ně nevidí. Stud mužů na internetu/reálu

 Z našich výzkumů můžeme usoudit, že se díky sociálním sítím snižuje schopnost vyjadřovat se z očí do očí a také jsme zjistili, že lidé jsou na sociálních sítích otevřenější než v reálném životě  Stud v reálu a na internetu u mužů.. Je možné, že na internetu stud moc není, že tam ožívají. Proč? Asi, že je tam nikdo nevidí, tak si jsou jistější, což psychologicky znamená jedno: Nejsou si jistí, jak se kde chovat, a než by tu jistotu ukázali, radši jdou s kamennou maskou dál, na internetu tohle odkrytí nehrozí.  Možná by snáz a rádi odpovídali ženě-dívce, než chlapovi, i tím to může být. K čemu jsme dospěli?

 Jaromír Horký, David Bočán, Ladislav Kotrla, Michal Hýnar  Využit server vyplňto.cz Děkujeme za pozornost…