CJD Chemnitz/ pobočka Freiberg Vícegenerační dům „Barevný dům“ („Buntes Haus“) Tschaikowskistraße 57a 09599 Freiberg.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Rodinné centrum Kamarád Nenuda o.s.: Enkaustika pro rozvoj osobnosti Mgr. Ivana Scharfová
Speciálně pedagogické centrum při MŠ a ZŠ Kyjov, Za Humny 3304,
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SOCIÁLNÍ U MATKY BOŽÍ JIHLAVA
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
© Interface Wien GmbH Interface Wien GmbH Vítejte v Interface Wien!
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Finanční možností svépomocných skupin
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
30. září – ZÁJEZD zástupců neziskových organizací do Prahy na pořad Vzpomínky nám zůstanou (Hron, Cibulka, Simonová, Fousek) 1. října – VÝSTAVA Šťastné.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Pobytové středisko Zastávka
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Implementace systému flexibilních benefitů
Pracovní právo ES a změny v pracovně právních předpisech v ČR.
Rozvoj praktické výuky studentů psychologie sociální pedagogiky a poradenství: Shrnutí činnosti dvouletého působení Akademického centra poradenství a supervize.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Tandem Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem Koordinační centrum česko-německých.
Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno.
NIPOS – Lenka Lázňovská.  Velký okruh subjektů poskytujících veřejné služby v kultuře, a to zejména v oblasti veřejné osvěty a edukace. Jsou naplněním.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
KONFERENCE Program obnovy rodiny MALENOVICE
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
Veřejné setkání – informace o komunitním plánování sociálních služeb ve Zlíně
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
YMCA Young Men´s Christian Association Křesťanské sdružení mladých mužů.
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Freibergské sdružení pro přátelský vztah k rodině Vyhodnocení ankety rodičů a podniků k přátelskému vztahu města Freiberg k rodině červen 2008.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Jan Lontschar, Iva Tesařová Diskusní.
Koncepce Sociálního bydlení „ZKUŠENOSTI Z PRAXE“ Praha
FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.
Diakonie Církve bratrské KONTAKT: Michaela Veselá Koněvova 151/24, Praha 3 – Žižkov tel.: ,
Rodinná politika na úrovni měst a obcí na příkladu města Třebíče Ing. Marie Černá1.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
LUŽÁNKY – STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU BRNO, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Evropská dobrovolná služba (European Voluntary Service)
Koordinační skupina OZP Vít Kaška. Seznam členů Agentura Naděje Agentura Osmý den, o. p. s. Agentura osobní asistenční služby o. s. Asociace vozíčkářů.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Meath Local Sports Partnership - Committed to the development of sport in Meath Místní sportovní partnerství Meath.
Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/ Liberec 5
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
Denní stacionáře.
MUDr. František Schneiberg
Lenka Herčíková,
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Způsoby slaďování rodinného a pracovního života v zahraničí
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
CENTRUM PRO TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU VE FRYMBURKU
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
Poznámky z pohledu rodiny Ing. arch. Jan Florian
Š A B L O N Y II.
Metodický a supervizní seminář k praxi III.
KOMUNITNÍ PLÁN PÉČE Benešov nad Ploučnicí
Metodický a supervizní seminář k praxi III.
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Transkript prezentace:

CJD Chemnitz/ pobočka Freiberg Vícegenerační dům „Barevný dům“ („Buntes Haus“) Tschaikowskistraße 57a Freiberg

Vícegenerační domy odpovídají potřebám mladých i starších lidí. Podporují soužití několika generací a působí proti izolaci a anonymitě. Senioři předávají své zkušenosti a znalosti, mladé rodiny získávají pomoc a podporu – posiluje se sociální soudržnost.

Nositel - CJD Chemnitz CJD Chemnitz je zařízení registrovaného sdružení Křesťanské vesničky mládeže (Christliches Jugenddorfwerk Deutschlands e.V. (CJD)), veřejně prospěšného sdružení, které funguje v rámci diakonie a které působí jako mládežnický, vzdělávací a sociální spolek ve spolupráci s evropskými partnery. CJD je uznávaným nositelem nezávislé podpory dětí a mládeže. CJD Chemnitz se od roku 1991 rozvinulo v jednoho z největších vzdělávacích a sociálních nositelů Saska. Spektrum našich nabídek sahá od podpory mládeže při výběru povolání, zaměstnávání, kvalifikace a zprostředkování, přeshraniční projekty až po zařízení denní péče pro děti a mládež.

„Barevný dům“ („Buntes Haus“) Majitelem domu a příslušného pozemku je město Freiberg. Nájmy a náklady na provoz jsou hrazeny městem. V letech 2009 / 2010 došlo ke zlepšení technického stavu protipožárního systému za více jak Euro a částečná renovace.

Denní nabídky pracovní dny 7 – 18 hodin flexibilní péče o děti - pro rodiny, které nezískali místo v zařízení denní péče pracovní dny hodin volné setkávání dětí a mládeže pracovní dny 9 – 18 hodin internetová kavárna / kurzy práce na PC pro seniory pracovní dny 8 – 15 hodin poradenství pro nezaměstnané / podpora při hledání práce a vyplňování žádosti o místo jednou týdně čtenářská kavárna – posezení při kávě a koláči kurzy pro matky s dětmi (matky s miminky) nabídky péče o osoby s -demencí -mentálním postižením -duševním onemocněním

Umělecké/ hudební nabídky sbor seniorů „Hinkelsingers“ výuka hry na kytaru pro mladé i seniory hudební raná péče keramika malba akrylovými barvami patchwork paličkování kurzy šití 2 taneční skupiny (předškolní děti / mládež)

Sportovní vyžití 3 kurzy rehabilitace zad sportovní tanec pohyb dle hudby gymnastika s miminky stolní tenis místnost pro fitness - individuální využití

Aktivity cyklojízdy 18 osob napříč Německem každý rok mezigenerační vlak program k slavnosti horského města účast na slavnostech městských částí den otevřených dveří vánoční koncert turnaje pokémonů

Síť spolupráce Patronka domu: zmocněnkyně Spolkového sněmu paní Veronika Bellmann Člen rady Spolku Freiberského rodinného sboru Spolupráce s dalšími nositeli a sdruženími města Freiberg, např. Deutscher Kinderschutzbund e.V. (registrované sdružení Německý svaz pro ochranu dětí), Hoffnung Nadeshda e.V. (registrované sdružení Naděje Naděžda), diakonie a její poradenská místa, Behindertenverband e.V. (registrované sdružení Svaz postižených), Lichtpunkt e.V. (registrované sdružení Světelný bod) Spolupráce s městským bytovým sdružením Freiberg/Sa.mbH a bytovým družstvem Spolupráce v rámci provozovatele (dílna, vlastní vozidla, praktikanti s mentálním/psychickým omezením, aj.) Spolupráce MGH v rámci setkávání moderačních kruhů, partnerský dům Chemnitz

Financování / podpora Spolkové ministerstvo pro rodinu, seniory, ženy a mládež: Euro / z toho Euro mzdové a Euro věcné náklady Zemská rada Střední Sasko: 36 hodin týdně pro sociální pracovnici nebo sociálního pracovníka Městská správa Freiberg: nájemné a provozní náklady, věcné náklady Agentura práce: 12 spolupracovníků v různých zařízeních (např. kombinovaná mzda, pracovní příležitost s náhradou osobních výdajů, varianta odměn) zpravidla vázaní lhůtou na ½ roku Posílení na místě – program podpory EU až do Euro pro speciální program, např. školení babysitterů Malé podniky a řemeslníci (věcné a peněžní dary)