Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

© Interface Wien GmbH 2012 www.interface-wien.at 1 Interface Wien GmbH Vítejte v Interface Wien!

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "© Interface Wien GmbH 2012 www.interface-wien.at 1 Interface Wien GmbH Vítejte v Interface Wien!"— Transkript prezentace:

1 © Interface Wien GmbH 2012 www.interface-wien.at 1 Interface Wien GmbH Vítejte v Interface Wien!

2 © Interface Wien GmbH 2012 www.interface-wien.at 2 Interface Wien GmbH  Veřejně prospěšná společnost Interface Wien GmbH pracuje pro město Vídeň.  Interface Wien podporuje celospolečenskou integraci dětí, mladistvých a dospělých s migračním pozadím.  Interface Wien je certifikovaný jazykový institut a partner programu StartWien.  Vzdělávací opatření „Základní kurzy němčiny jako druhého jazyka“, „Maminka se učí německy“ a „College pro ženy“ jsou akreditovány pomocí iniciativy „Vzdělávání dospělých“ Ministerstva pro vzdělání, umění a kulturu.

3 © Interface Wien GmbH 2012 www.interface-wien.at 3 Interface Wien GmbH Cíle Podpora soužití a dialogu mezi přistěhovalci a Rakušankami a Rakušany Zprostředkování klíčových kompetencí Posílení účasti dětí, mladistvých a dospělých s migračním pozadím na sociálním životě ve Vídni

4 © Interface Wien GmbH 2012 www.interface-wien.at 4 Interface Wien GmbH Důležité ukazatele  V roce 2011 našich nabídek využilo 9345 migrantek a migrantů ve Vídni.  V roce 2011 jsme zorganizovali celkem 439 jazykových kurzů a kurzových skupin.  Interface Wien zaměstnává 54 zaměstnanců (37 s migračním pozadím, 78 % žen) a 130 externích zaměstnanců.

5 © Interface Wien GmbH 2012 www.interface-wien.at 5 Interface Wien GmbH Financování  Jako veřejně prospěšná společnost nesmí mít Interface Wien žádné zisky.  90 % rozpočtu přebírá oddělení magistrátu 17 města Vídně (společník = vlastník Interface Wien).  Nabídky jsou zpravidla zdarma.

6 © Interface Wien GmbH 2012 www.interface-wien.at 6 Oddělení  Dílna pro vzdělávání mladistvých  Rodiče a děti  Počáteční doprovod pro osoby s právem na azyl a osoby se subsidiárním právem na ochranu

7 © Interface Wien GmbH 2012 www.interface-wien.at 7 Dílna pro vzdělávání mladistvých

8 © Interface Wien GmbH 2012 www.interface-wien.at 8 Dílna pro vzdělávání mladistvých Úkoly Počáteční doprovod a doprovod při usazení nově přistěhovalých mladistvých a mladých dospělých ve věku 15 až 21 let Vzdělávací nabídky v oblasti jazyka a základního vzdělání IT školení Sociální, vzdělávací, profesní a kreativní doprovod

9 © Interface Wien GmbH 2012 www.interface-wien.at 9 Dílna pro vzdělávání mladistvých Nabídka Základní vzdělávací kurzy němčiny jako druhého jazyka (do jazykové úrovně A2)* College pro mládež - němčina jako druhý jazyk (do jazykové úrovně B1)** Sociální doprovod Vzdělávací a profesní doprovod Kreativní doprovod IT školení Intenzivní individuální poradenství *Tyto kurzy jsou financovány z prostředků spolkové země Vídeň a spolkového ministerstva pro vzdělání, umění a kulturu. ** Projekt College pro mládež je prováděn v rámci zakázky města Vídeň a Úřadu práce Vídeň a je financován z prostředků města Vídeň a podpory pracovního trhu.

10 © Interface Wien GmbH 2012 www.interface-wien.at 10 Rodiče a děti

11 © Interface Wien GmbH 2012 www.interface-wien.at 11 Rodiče a děti Nabídka Akce pro vzdělávání dospělých Fit do školy College pro ženy* Maminka se učí německy* Pomoc při učení * Tyto kurzy jsou financovány z prostředků spolkové země Vídeň a spolkového ministerstva pro vzdělání, umění a kulturu.

12 © Interface Wien GmbH 2012 www.interface-wien.at 12 Počáteční doprovod pro osoby s právem na azyl a osoby se subsidiárním právem na ochranu

13 © Interface Wien GmbH 2012 www.interface-wien.at 13 Počáteční doprovod pro osoby s právem na azyl a osoby se subsidiárním právem na ochranu Úkoly a nabídka časově omezený integrační doprovod do délky až dvou let v následujících oblastech: zajištění existence, bydlení, práce, jazyk, vzdělání, zdraví, sociální oblast projekt „MoWien – mobilní doprovod při bydlení ve Vídni“* „PŽO pro ženy – poradenství pro životní orientaci pro ženy“** * Tento projekt je spolufinancován z Evropského fondu pro uprchlíky. ** Tento projekt je spolufinancován z programu „Národní podpora integrace“ spolkového ministerstva vnitra.

14 © Interface Wien GmbH 2012 www.interface-wien.at 14 Děkuji Vám za pozornost!


Stáhnout ppt "© Interface Wien GmbH 2012 www.interface-wien.at 1 Interface Wien GmbH Vítejte v Interface Wien!"

Podobné prezentace


Reklamy Google