IV. kongres Sítě mateřských center 16.11.2012 Máš se starat o dítě, aneb mají rodiče právo dělat v mateřském centru něco „jenom“ pro sebe?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návraty po mateřské/rodičovské dovolené na trh práce
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
CZ.1.04/3.4.04/ Rodina a práce: PROČ NE?
Analýza Centra ProEquality
Asistentka 5x jinak aneb Čas na změnu
Slučitelnost rodiny a zaměstnání z pohledu rodinné politiky1 Slučitelnost rodiny a zaměstnání v rodinné politice města Brna, aneb v čem se.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 1www.centrumandragogiky.cz Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec.
AGENTURNÍ ZAMĚSTNÁVÁNÍ
Gastouderopvang v Nizozemsku V jakém rozsahu je v Nizozemsku hlídání dětí v domácnostech (childminding) opravdovou alternativou k mateřským školkám? Tijne.
PREZENTACE akcí MC KAŠPÁRKOV o.s., podpořených v roce 2012 městem Rosice Mateřské centrum KAŠPÁRKOV o.s.
Ing. René Kuchár  Zakládající člen od roku 2001  Člen Výboru APA od roku 2011.
Základy návrhu metodiky: Význam – Principy – Přínosy Josef Horňáček, Lenka Klimplová (FSS MU) Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní matching: Strategická.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Opatření v oblasti sladění profesního, rodinného a osobního života
Firemní školky – praktický návod JAK NA TO
Vzdělavatel, zaměstnavatel a uživatel Tomáš Hájek.
Výstupy z Úvodního semináře
Stávající stav Normativní financování (rozpočet na mzdy pedagogů je určován podle počtu dětí, stejně jako počet pedagogů na určité množství dětí) 112.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Implementace systému flexibilních benefitů
Podpora částečných úvazků?
Dětský domov Jesenské – Projekt Česko-slovenská výměna zkušeností v oblasti práce a sociálních věcí CZ.1.04/5.1.01/ Tento projekt.
SETKÁNÍ S ŘEDITELI STŘEDOČESKÉHO KRAJE květen 2011
Zákon o finanční pomoci studentům legislativní komise JUDr. Marek Hodulík a Doc. Jan Staněk Sněm
Kariérové poradenství v Tranzitním programu pro neslyšící APPN, o.s. Projekt Tranzitní program pro neslyšící je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
CENTRUM PRO VZDĚLÁVÁNÍ VENKOVA „ ERUDITO “ Luka nad Jihlavou „ ERUDITO “ Luka nad Jihlavou.
Projekt dětská skupina MOTÝL
Informace o výběrovém řízení FRVŠ 2010 Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs Listopad 2009.
Financování regionálního školství
Konference Net ZP – Síť péče o osoby se zdravotním postižením Včasná pracovní diagnostika pro tělesně postižené CZ.1.04/5.1.01/B Mgr. Martin Korych.
ODMĚŇOVÁNÍ PRACOVNÍKŮ
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
Prosazování rovnosti žen a mužů na ministerstvu vnitra v rámci projektu „Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV“ Eva Ferrarová Ministerstvo.
Konference SLAĎOVÁNÍ PRACOVNÍHO, RODINNÉHO A SOUKROMÉHO ŽIVOTA: VÝZVA SOUČASNOSTI 3. února 2015.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
Podnikáme SPOLU – ženy dvou generací aktivně na trhu práce na Ústecku OBHAJOBA PODNIKATELSKÉHO PLÁNU DĚTSKÁ SKUPINA jako nástroj harmonizace profesního.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
ODMĚŇOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ (základní pojmy) VY_32_INOVACE_11_1_5 ODMĚŇOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ (základní pojmy) Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na.
Odborné sociální poradenství. Konzultační telefonické hodiny: po – st; 9 – 12 hodin. Osobní schůzky musí být předem dohodnuty vzhledem k hygienicko-epidemiologickému.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Tisková konference zahájení školního roku 2008/2009 MŠMT
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Kvalita pracovních sil v cestovním ruchu. Trošku statistiky  Celkový počet pracovních úvazků v cestovním ruchu: *  Celková návštěvnost ubytovacích.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Mgr. Petr Hanuš KOORDINÁTOR ODBORNÝCH SEKCÍ ASOCIACE POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ČR ŘEDITEL SEKCE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB UNIE ZAMĚSTNAVATELSKÝCH SVAZŮ ČR.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Způsoby slaďování rodinného a pracovního života v zahraničí
Platí teze: „Pozitiva a sociální jistoty“
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Seminář pro zaměstnavatele Ing. Jana Váňová, NVF
Reklama aneb letní výprodej
Mgr. Veronika Vaňousová Datum vytvoření: Vyučovací předmět:
Shrnutí výsledků vzdělávacího projektu
Úvěr Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lucie Barillová. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Plánované rodičovství
STROM PROFESÍ NAŠÍ RODINY Volba povolání
Rodina dříve a dnes Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Rodinná politika Sociální politika II.
Soc. událostí….mateřství, rodičovství
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Příprava pěstounů a sociální zabezpečení
Welfare state Sociální zabezpečení Zabezpečení rodin s dětmi
Velká rodina z pohledu rodinné politiky aneb
Transkript prezentace:

IV. kongres Sítě mateřských center Máš se starat o dítě, aneb mají rodiče právo dělat v mateřském centru něco „jenom“ pro sebe?

IV. kongres Sítě mateřských center Popispéče o dítě/děti a rodinuprofese předmět činnosti výchova, péčeplnění úkolu od zaměstnavatele cíl činnosti vztahyvýkony způsob hodnocení splnění úkolu -subjektivní pocit odvíjející se od představ jednotlivců o „správné“ péči a výchově, -požadavky vývojové psychologie, kdy je předmětem diskuse, kdo je pro dítě přínosným vychovatelem -objektivně stanovené normy na vykonávanou práci -jasně definované zadání úkolu kdo stanovuje náplň práce ?????zaměstnavatel odměna za vykonanou práci ?????mzda potřebné dovednosti a znalosti rodičovské a rodinné kompetenceformální vzdělání, praxe

IV. kongres Sítě mateřských center O/hodnocení obou oblastí činností  objem práce žen, a zdaleka nejen těch, které jsou na rodičovské dovolené, zůstává takto nedoceněn: podle studie VÚPSV z roku 2010, Rodina a zaměstnání s ohledem na rodinný cyklus,  celkový objem času, který ženy věnují neplacené práci, je oproti mužům více než dvojnásobný (56 hod. vs. 25 hod.), zatímco v zaměstnání tráví pouze o necelou pětinu méně času než muži (40 hod. vs. 47 hod.).

IV. kongres Sítě mateřských center Nově vytvořená hodnota  nově vytvořená hodnota v domácnostech je v SRN rovna 55% výši HDP.  V rámci vzdělávání žen na rodičovské dovolené jsme spočítali, že měsíční výše této nově vytvořené hodnoty je rovna minimálně 51000Kč.

IV. kongres Sítě mateřských center Různé okruhy činnosti, různá kritéria hodnocení 1. Já  dítě: Kolik mojí péče potřebuje? 2. Já  pracoviště:  Co se ode mne bude na pracovišti vyžadovat?  Co přinese tato práce mně? a/ Jaký plat mohu očekávat? b/ Jaký kariérní postup se nabízí? Potřebujeme na sobě pracovat stále, tedy i tehdy, když to po nás bezprostředně nikdo nevyžaduje.

IV. kongres Sítě mateřských center Usmíření rodiny a zaměstnání matka profesionálka

IV. kongres Sítě mateřských center M_ANIMA – flexibilní vzdělávání pro ženy v aktivní fázi rodičovství Nabídka besed, která se může uskutečnit v různých MC či místech stálého setkávání žen, a školení moderátorek těchto míst setkávání, které na závěr školení obdrží manuál 20 vzdělávacích jednotek, které povedou v místě svého působení. Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

IV. kongres Sítě mateřských center Děkuji Vám za pozornost Kontakt: Marie Oujezdská