TECHNOLOGICKÝ POSTUP 5. Popis pracovních operací a určení výrobního zařízení, nástrojů a pomůcek v technologickém postupu OB21-OP-STROJ-TE-MAR-U-2-023.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Technická obsluha výroby
Advertisements

Technická dokumentace
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Projektování výrobních procesů
Tato prezentace byla vytvořena
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Strojírenství Technologické postupy (ST6) Ing. Josef Martinák.
Digitální učební materiál
Mzdové formy.
Technická kontrola a evidence.
Strojírenství Strojírenská technologie Upínací přípravky (ST52)
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Příprava výrobního procesu Vypracoval : Ing. Marcela Zlatníková Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Podniková ekonomika Personální činnost.
Tato prezentace byla vytvořena
Frézování tvarových ploch
Hospodaření se zaměstnanci 41.hodina. Hospodaření se zaměstnanci Výpočty jednotlivých forem mezd 1.mzda časová = mzdový tarif x počet odpracovaných hodin.
Název SŠ: VOŠ, SPŠ automobilní a technická
VRTACÍ PŘÍPRAVKY.
Technologie – výrobní proces ve strojírenství
TECHNOLOGICKÁ STRUKTURA, JEJÍ PARAMETRY A ZNÁZORNĚNÍ
Tato prezentace byla vytvořena
Mgr. et Mgr. Pavel Římovský, Bc. Jaroslav Mudrák
Autor: Autor: MSc. Marcela Vojáčková MSc. Marcela Vojáčková Zpracováno: Ročník (obor) 2. ročník (Hotelnictví) M/01, KČ3,C3,SM3.
TRUHLÁŘ I.ročník Výrobní zařízení Střední škola stavební Teplice
Digitální učební materiál
Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Racionalizace montáže Ročník:2. Datum vytvoření:leden.
Zásady navrhování a zapisování polotovarů na strojírenských výkresech
Automobilní a dopravní systémy
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Digitální učební materiál
Nd:YAG Laser FineMarker. popis kovů nebo plastů (změna barvy bez změny na povrchu) jednotlivé kusy nebo série FineMarker Speciální laser na popis kovů.
Pracovní instrukce Stručný výtah z norem, určují základní povinnosti pracovníků. Vyvěšeny na pracovišti. Specifikují povinnosti obsluhy zařízení, které.
Výrobní proces Ing. František Balák Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY.
NAVRTÁVÁNÍ STŘEDÍCÍCH DŮLKŮ
Označení materiálu:VY_32_INOVACE_EKO_1183 Ročník:3. Vzdělávací obor:Ekonomika Tematický okruh:Kalkulace Téma:Kalkulace přirážková Jméno autora:Ing. Miroslava.
EVIDENCE PRACOVÍKŮ.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO_1186 Ročník: 3. Vzdělávací obor:
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tato prezentace byla vytvořena
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada39 AnotaceVýuka.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
TECHNOLOGIE VÝROBY FOREM PRO TLAKOVÉ LITÍ KOVŮ OB21-OP-STROJ-TE-MAR-U
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Jiří Trefilík Název prezentace (DUMu): 3. Pomůcky a zásady kreslení Název sady: Technická dokumentace pro 1.
19. Výroba konkrétního výrobku na CNC soustruhu HURCO č.2
18. Výroba konkrétního výrobku na CNC soustruhu HURCO č.1
TECHNOLOGICKÝ POSTUP 1. Základní pojmy OB21-OP-STROJ-TE-MAR-U
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Ing. Veronika Dostálková MBA
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Dlouhodobá zkouška trvanlivosti
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Mgr. et Mgr. Pavel Římovský, Bc. Jaroslav Mudrák
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Hlavní části CNC strojů 2
6. Zásady pro vypracování tech.postupu
TECHNOLOGICKÝ POSTUP (TP) 12. Příklad vytvoření TP obrobku
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
3. TPV-Tvorba technolog. postupů pro strojírenskou výrobu
Efektivní programování V CAM software
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
2. Určení výchozího polotovaru
3. Určení technologických základen
4. Určení počtu a sledu operací
Poradenství pro řízení marketingu a odbytu
Mgr. et Mgr. Pavel Římovský, Bc. Jaroslav Mudrák
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví 2. téma
Výrobní činnost CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
Frézky rovinné a speciální
Transkript prezentace:

TECHNOLOGICKÝ POSTUP 5. Popis pracovních operací a určení výrobního zařízení, nástrojů a pomůcek v technologickém postupu OB21-OP-STROJ-TE-MAR-U-2-023

Každá operace musí obsahovat : Číslo operace – operace musí být označena číslem, které slouží pro orientaci v technologickém postupu Číslo pracoviště – je pětimístné, určuje na jakém typu stroje nebo pracovišti se bude daná operace provádět Tarif – uvádí třídu v jaké se bude operace provádět, každé třídě náleží hodinová sazba, platí čím přesnější a náročnější práce pracovník provádí, tím je zařazena operace do vyšší třídy a pracovník má vyšší mzdu

Každá operace musí obsahovat : Čas přípravný – je to čas, který je nutný např. na pípravu pracoviště, přípravu nástrojů, pomůcek, přípravu výkresu, technologického postupu, úklid pracoviště, přípravu polotovaru apod. Čas kusový – je to čas za který bude daná operace na daném 1 kusu obrobku zhotovena nebo činnost popsaná v kolence „ text operace “ vykonána Text operace – byl již vysvětleno Určení nástrojů, přípravků a pomůcek – v technologickém postupu se uvádí jen při sériové nebo velkosériové výrobě

Určení výrobního zařízení Technolog musí rozhodnout na jakém výrobním zařízení se bude daný obrobek vyrábět Každá firma má jiné výrobní zařízení Při volbě výrobního zařízení záleží na počtu vyráběných kusů Jiné výrobní zařízení je ve firmě zaměřené na kusovou výrobu, jiné ve firmě zaměřené na sériovou výrobu

Určení nástrojů a pomůcek Nástroje a pomůcky se stanovují podle náročnosti výroby, sériovosti výroby Pokud operace běžnými nástroji a pomůckami nejde vyrobit viz. obrázek musí být objednán tento nástroj nebo pomůcka Při malosériové výrobě se přípravky nepředepisují Při malosériové výrobě se drahé nástroje a pomůcky nepředepisují Při velkosériové výrobě je vhodné předepsat přípravek vrtařský, soustružnický, frézařský apod.

Obrázek V tomto případě je nutné objednat nátroj

Opakování a prohloubení znalostí Co je uvedeno v operaci technologického postupu ? Co uvádí číslo operace ? Co uvádí tarif ? Co je čas přípravný ? Co je čas kusový ? Co uvádí text operace ? Jaké zásady platí při určení výrobního zařízení, nástrojů a pomůcek ?

Použitá literatura : www. consorta.cz