Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hospodaření se zaměstnanci 41.hodina. Hospodaření se zaměstnanci Výpočty jednotlivých forem mezd 1.mzda časová = mzdový tarif x počet odpracovaných hodin.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hospodaření se zaměstnanci 41.hodina. Hospodaření se zaměstnanci Výpočty jednotlivých forem mezd 1.mzda časová = mzdový tarif x počet odpracovaných hodin."— Transkript prezentace:

1 Hospodaření se zaměstnanci 41.hodina

2 Hospodaření se zaměstnanci Výpočty jednotlivých forem mezd 1.mzda časová = mzdový tarif x počet odpracovaných hodin 2.mzda úkolová = úkolová sazba x počet vyrobených výrobků či provedených výkonů úkolová sazba = nebo 3.mzda podílová = % z tržeb, obratu apod. 4.pevný měsíční plat – je uveden celý 5.smíšená mzda – kombinace prvních tří forem mezd

3 Hospodaření se zaměstnanci Příklad: –Pracovník za měsíc vyrobil 5 600 ks výrobků, pracuje v 7. TS – 58,60 Kč /hod., THN výkonová času je 2 min. na 1 výrobek. –Vypočítejte jeho základní mzdu úkolovou.

4 Hospodaření se zaměstnanci Řešení: Nejprve je nutné vypočítat úkolovou sazbu:

5 Hospodaření se zaměstnanci Příklad: –Pracovník vyrobil za měsíc 880 ks výrobků, THN výkonová množství je 5 výrobků /hod. Pracuje v 6. TS – Kč 55,60/hod. –Vypočítejte jeho základní úkolovou mzdu.

6 Hospodaření se zaměstnanci Řešení:


Stáhnout ppt "Hospodaření se zaměstnanci 41.hodina. Hospodaření se zaměstnanci Výpočty jednotlivých forem mezd 1.mzda časová = mzdový tarif x počet odpracovaných hodin."

Podobné prezentace


Reklamy Google