Vojta Tolar VÝLET DO HO Ř OVIC A DO P Ř ÍBRAMI. Tohle je kartonový papír. Ze kterého se vyrábí měchy. Tady paní dělá basy, které nutně musí být na milimetry!!!

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_ZAPADNI_CECHY_LAZNE.
Advertisements

AnotacePracovní listy jako příprava pro práci v terénu. Seznamují žáky se základními pojmy a regionální tematikou. Vycházka do přírody, fotodokumentace,
Vypracoval: Adam Búřil Téma: 31. Baťův kanál, centrum turistického ruchu ve Veselí n. Mor. Rok: 2015/2016Konzultant: Mgr. Jitka Štípská.
SPALOVACÝ MOTORY – DIESELOVÉ. OBSAH Úvod Vynález dieselového motoru
Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011 Číslo šablony: VY _32_INOVACE_ENV_13.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Využití v praxi Pythagorova věta Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu
Č ISTI Č KA ODPADNÍCH VOD. ÚVOD : Kam odtéká odpadní voda z domácnosti? Co je to mechanické čistění vody? Co se děje s odpadky, které se odstraní z odpadní.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_12_INOVACE_34_ČS TEMA: Manufaktury a první.
Potenciál, napětí, náboj, proud Základy elektrotechniky 1 Potenciál, napětí, náboj, proud Ing. Jaroslav Bernkopf.
Rozhledna Bolfánek a šlépějová kaple Arboretum Americká zahrada Zámek Lázeň s anglickým parkem Kvapilova jezírka Kuchyňka Kaple sv. Anny LESNÍ KOMPLEX.
18. března 2006 se konal maškarní ples naší Unie rodičů. Moc se povedl, i díky sponzorům a rodičům je výtěžek velmi pěkný. A naše zážitky ještě lepší.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Kateřina Palečková NÁZEV: VY_32_INOVACE_5C_19 TÉMA: ČESKÝ JAZYK.
Železniční muzeum Mulhouse 1994 Foto Zdeněk Kačena Ruční posun obrázků.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jičín, 17. listopadu 109 Název materiálu VY_32_INOVACE_XI_Vl2_13 AutorMgr.
PETR BEZRUČ SELFIE ZPRACOVALY: RENÁTA FIALOVÁ A VERONIKA DAMKOVÁ.
Brigáda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Řecko-perské války Nejslavnější hodina Řecka. Perská říše Peršané v 5. stol. př.n.l. vytvořili obrovskou veleříši. Šáh-in-šáh Dareios I. Chtěl dobýt i.
Život Karla IV. Jeho život a kdo to byl Karel se narodil v Praze 14.května roku 1316 Byl to první český král Karel IV byl synem Přemyslovců Elišky a českého.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_07_Pyrenejský_poloostrov_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_1502_BURZA Téma: Pojem F. G._ Obchodování s cennými papíry Číslo.
Gabriela Divišová Název školy: Svobodná základní škola, o.p.s. Autor: Gabriela Divišová Název materiálu: VY_32_INOVACE_14_ČR-naše vlast Rozhledny Název:
ŽIVOT KARLA IV. Vypracoval: Jiří Vilášek. K AREL IV. Narodil se v Praze Narozen pod jménem Václav V sedmi letech byl poslán za svým kmotrem.
Budapešť. Parlament Budapešťský parlament je jedna z největších dominant Budapeště. Budapešťský parlament je jedna z největších dominant Budapeště. Z.
JAK PROPAST MACOCHA DOSTALA SVÉ JMÉNO
KARLŮV MOST A PRAŽSKÝ ORLOJ
Pohádka Autor: David Tomíška
Vzpomínkový akt u obelisku Karla Filipa Schwarzenberga
KALENDÁŘ.
Přírodověda pro 4. a 5. ročník
Kateřina Pivoňková Eliška Vitíková
Výlet do Prahy V říjnu jsme jeli na výlet do Prahy.
DUM:VY_32_INOVACE_IX_1_18 Energie Šablona číslo: IX Sada číslo: I
Antonín Dvořák Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_25_Kultura_a_umění_ _romantismus_ib1 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/
Název školy ZŠ J. E. Purkyně Libochovice a ZUŠ Autor Bc. Jiří Grüner
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Když slova nestačí Prezentace.
Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor: PaedDr. Jan Havlík Název:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
OLOMOUCKÝ KRAJ. OLOMOUCKÝ KRAJ Krajské město OLOMOUC okresní města JESENÍK ŠUMPERK PROSTĚJOV PŘEROV.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
KVÍZ S NOTIČKAMI DO PÍSNIČKY
Vodníci vs. Vetřelci zábava u vody.
Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor: PaedDr. Jan Havlík Název:
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_35_Přímá řeč
Autor: Mgr. Vladimíra Dvořáková
Když jsi úplně na dně, Bůh vždy s něčím přijde...
NEW YORK CITY WASHINGTON, D.C.
Stromy Borovice lesní - stálezelený jehličnatý strom - má kulovitý hluboký kořen - šišky jsou malé a dřevnaté - jehlice dlouhé, vyrůstají po dvou.
Manufaktury a první stroje
Do Finska, Číny a zase zpátky do Ostravy Stipendista města Ostravy
Jilemnický Krakonoš
Železniční muzeum Zlonice
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Když jsi úplně na dně, Bůh vždy s něčím přijde...
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Slovní úlohy o společné práci
Příroda kolem nás. V únoru 2018 prvňáčci navštívili se školní družinou Východočeské muzeum. Čekala tam na ně milá paní průvodkyně, která je provedla.
Zkuste říct Hudba:Michal Tučný Chtěl bych být medvídkem.
KDY SE NARODIL KAREL IV. ? A) 1216 B) 1316 C) 1416.
Zuzka poznává Mariánské Lázně
ZA VLÁDY PŘEMYSLOVSKÝCH KRÁLŮ
OASIS DE HUACACHINA PERU Ligue o som
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Třetí návštěva „Domečku“
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Když jsi úplně na dně, Bůh vždy s něčím přijde...
Transkript prezentace:

Vojta Tolar VÝLET DO HO Ř OVIC A DO P Ř ÍBRAMI

Tohle je kartonový papír. Ze kterého se vyrábí měchy. Tady paní dělá basy, které nutně musí být na milimetry!!! Jinak by nástroj měl jiný zvuk. HO Ř OVICE VÝROBA AKORDEON Ů DELICIA

Takhle vypadá celuloid, který se lepí na dřevěné kusy nástroje.(z levé strany vyleštěný a z pravé ne). Do akordeonu se potom nalepí klapky a basy. Hurá!!!!!!!!!! Akordeon je na světě!

P Ř ÍBRAM D Ů L SVATÉ ANNY Po výpravě v Hořovicích jsme přejeli autobusem do dolu Svaté Anny v Příbrami, kde se těžila ruda, ze které se získávalo hlavně stříbro a také zlato. Může se jet i vláčkem (260 metrovou štolou k jámě Prokop z roku 1832, hluboké 1600 metrů).

A PAK HURÁ NA DRKOLNOV Všichni jsme dostali pochopitelně přilby. Drkolnov měří jenom 500 m. Nejspíš proto, že se v něm nenatěžilo tolik jako třeba v dolu Svaté Anny a těžba byla ukončena. Mohli jsme si vyzkoušet, jak jezdili horníci do dolů před sto lety. (zábavnou klouzačku)

DRKOLNOVDRKOLNOV Bylo tam také vodní kolo, které zajišťovalo pohon k odčerpávání spodní vody.

A TO NEJLEPŠÍ Z VÝLETU V Příbrami jsme si mohli jít koupit, co jsme chtěli. Napřed jsme šli s mamkou na náměstí a pak rychle něco jíst, protože měl asi každý hlad.

PAMÁTNÍK ANTONÍNA DVO Ř ÁKA VE VYSOKÉ U P Ř ÍBRAMI Z náměstí jsme přejeli do vesničky kousek u Příbrami, do Vysoké u Příbrami, kde se našim zrakům předvedl památník Antonína Dvořáka.

F Toto letní sídlo Antonín Dvořák navštěvoval velmi rád. Nechal ho postavit jeho švagr hrabě Kounic. Mohli jsme se jít podívat do tří komnat, v jedné z nich je nádherný klavír Antonína Dvořáka. Na jeho památku tam postavili památník s opsanými notami z opery Rusalka.

RUSAL Č INO JEZÍRKO Je kousek od památníku, zde sbíral Antonín fantazii na operu Rusalku.

TAK A JE KONEC VÝLETU VŠEM SE NÁM TO LÍBILO!!!!!!!!!! DOPORUČUJI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! m