Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NEW YORK CITY WASHINGTON, D.C.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NEW YORK CITY WASHINGTON, D.C."— Transkript prezentace:

1 NEW YORK CITY WASHINGTON, D.C.
Pavel Janata

2 Cesta do N.Y.C. Dohromady jsem strávil v USA 12 dní. – Konkrétně od do Z toho 7 dní jsem byl v New Yorku a zbytek jsme strávili ve Washingtonu, D.C. Let do New Yorku trval něco okolo 7 hodin. Přistáli jsme na letišti J. F. Kennedy (JFK). Hned po příletu na území USA na každého čeká tzv. imigrační kontrola. Jedná se o pohovor a ověření totožnosti. Samozřejmě pro turisty jako my to bylo jen zdlouhavé čekání ve frontě a následně jen minutová kontrola. Letiště je relativně daleko od samotného centra města, proto jsme pro přepravu využili tzv. Air Train. Jedná se o nadzemní linku metra, která spojuje letiště s centrem.

3 New York / Manhattan První pocity z New Yorku nebyly úplně pozitivní. Důvodem byla únava z cesty a hlavně špatné počasí, kterým nás New York vítal. Měli jsme hotel na Manhattanu, a tak jsem si tam nejdříve připadal jako v mrakodrapové džungli, kvůli obrovským budovám a tisícům turistů. Musím říct, že další dny mě New York uchvátil svojí atmosférou a rychle jsem si na něj zvykl. Těch odlišných a úžasných věcí má New York spoustu, od jídla až po přátelské obyvatele. New York nikdy nespí! Můžete jít do ulic v kteroukoli hodinu a vždy budou osvětlené. Také jsem si rychle zvyknul na členění ulic na Manhattanu (streets, avenues). Díky tomu se dá v tak velkém městě bez problému zorientovat. Pro dopravu jsme používali metro. V New Yorku se mísí spoustu etnik, menšin a přistěhovalců, a na všechny se pohlíží zcela normálně. Nenachází se tam také moc historických památek, zato jsou tam ale stovky až tisíce mrakodrapů a budov se zajímavou architekturou. Mezi ty známé patří Empire State Building, World Trade Center (které jsem také navštívil), Chrysler Building, Trump Tower atd. Ještě je třeba říct, že na Manhattanu je velmi drahé být. Nejdražší položkou je nejspíše jídlo, i když jsou místa (např. pouliční foodcarty), kde se dá najíst levně. Na druhou stranu je jídlo tam výborné. Většina podniků jsou fastfoody. Hlavně je tam obrovský výběr všeho zboží (potraviny, oblečení atd.)

4 New York / Zajímavá místa
Navštívil jsem spoustu známých míst, které jsem předtím znal jen z filmů. Například: Empire State Building - kterou jsem navštívil v noci, Central Park, Přírovědecké muzeum, One World Trade Center (bývalá WTC Dvojčata) – včetně Ground Zero (památník 11.září 2001), muzeum Intrepid – nachází se na letadlové lodi, Wall Street – sídlo americké burzy, Brooklynský most, Chinatown, Little Italy. Na Soše Svobody jsem nebyl, kvůli velkému počtu turistů. Místo toho jsme zkusili trajekt na Staten Island, který je zdarma a který projíždí přímo okolo ní. Socha Svobody je z něho výborně vidět (tak jako celý Manhattan).

5

6 Washington, D.C. Cesta tam byla komplikovaná. Na letišti v New Yorku se vyskytl problém, a tak jsme letěli do sousedního města Baltimoru a odtud Uberem do Washingtonu. Trvalo to cca 4 hodiny. Washington se hodně lišil od New Yorku. Bylo tam mnohem větší vedro, nebyly tam mrakodrapy a rozhodně to není tak zajímavé město. Kromě Bílého domu, Capitolu, Washingtonova monumentu, sochy Lincolna a muzeí tam není nic zajímavého. Na mě Washington působil docela uměle. Rozhodně je to ale čistější a klidnější město. Dopravovali jsme se tam buď Uberem, který v USA funguje skvěle, nebo metrem. Také jsme se tam setkali s Hynkem Kmoníčkem v českém domě pro velvyslance. Setkání s tímto člověkem bylo velmi zajímavé a zlepšilo mi celkový dojem z Washingtonu.

7 Pobyt v USA byl rozhodně jeden z nejlepších, na kterém jsem kdy byl
Pobyt v USA byl rozhodně jeden z nejlepších, na kterém jsem kdy byl. Zároveň ale také jeden z nejúnavnějších. Kdybych měl možnost se tam podívat znovu, neváhal bych ani vteřinu. Je to skvělá zkušenost a doporučuji každému se tam jednou rozjet.


Stáhnout ppt "NEW YORK CITY WASHINGTON, D.C."

Podobné prezentace


Reklamy Google