Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_35_Přímá řeč

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_35_Přímá řeč"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_35_Přímá řeč Téma: Přímá řeč Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace Materiál je pro žáky 5.ročníku, pro výuku českého jazyka.
Prezentace na interaktivní tabuli. Materiál je určený pro společnou práci u tabule. Pomůcky: interaktivní pero, fixy na interaktivní tabuli Inovace: Interaktivní způsob učení. Metodické pokyny: Doplň znaménka přímé řeči, odlišuj přímou řeč a větu uvozovací. Skupinová práce: Na stránkách města Plzně najdi kulturní , historickou nebo technickou zajímavost.

3 Přímá řeč, doplň správně.
Včera nám paní učitelka oznámila Jako každý rok i letos pojedete páťáci na výlet do Plzně Hurá zajásali jsme Půjdeme do Pivovarského muzea pokračovala paní učitelka a podíváme se z věže na Plzeň Nebo máte jiné návrhy zeptala se Ondra namítal Tam už jsem byl Martin dodal Já taky a nebavilo mě to tam Proč tě to nebavilo zeptala se Eliška vždyť historii výroby piva bys měl znát A proč bychom to měli znát divila se trochu Monika Eliška odpověděla Protože výroba piva k Plzni patří a my žijeme blízko Plzně

4 Přímá řeč, doplň správně.
Monika tedy dodala Máš pravdu, mohlo by to být náhodou zajímavé, ano, půjdeme tam Ne, tam ne křičeli kluci Musela tedy zasáhnout paní učitelka Tak moment řekla uděláme to jinak, podíváme se společně na stránky města Plzně, vy si tam najdete ta místa, kde jste ještě nebyli. Potom si některá zajímavá vybereme

5 Přímá řeč, doplň správně. ŘEŠENÍ.
Včera nám paní učitelka oznámila: ,, Jako každý rok i letos pojedete páťáci na výlet do Plzně.’’ ,,Hurá,“ zajásali jsme. ,,Půjdeme do Pivovarského muzea,” pokračovala paní učitelka, ,, a podíváme se z věže na Plzeň.” ,,Nebo máte jiné návrhy?” zeptala se. Ondra namítal: ,,Tam už jsem byl.” Martin dodal: ,, Já taky a nebavilo mě to tam.” ,,Proč tě to nebavilo,” zeptala se Eliška, ,, vždyť historii výroby piva bys měl znát.” ,, A proč bychom to měli znát?” divila se trochu Monika. Eliška odpověděla: ,,Protože výroba piva k Plzni patří a my žijeme blízko Plzně.”

6 Přímá řeč, doplň správně. ŘEŠENÍ.
Monika tedy dodala: ,, Máš pravdu, mohlo by to být náhodou zajímavé, ano, půjdeme tam.” ,,Ne, tam ne,” křičeli kluci. Musela tedy zasáhnout paní učitelka.,, Tak moment,” řekla, ,, uděláme to jinak, podíváme se společně na stránky města Plzně, vy si tam najdete ta místa, kde jste ještě nebyli. Potom si některá zajímavá vybereme.”

7 Zdroje


Stáhnout ppt "Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_35_Přímá řeč"

Podobné prezentace


Reklamy Google