Závěrečná konference OPPA a OPPK 7. 12. 2015 PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Evropský sociální fond v ČR
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Lidské zdroje a zaměstnanost
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
ESF v ČR RNDr. Jana Kouřilová, Ph.D. Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je.
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Praha (blízké) budoucnosti: věda, výzkum a inovace Co Praha nabízí a nabídne?
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
PŘEDSTAVENÍ OPERAČNÍCH PROGRAMŮ PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST Úřad vlády Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Evropský sociální fond v ČR
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
ESF v ČR realizace Jana Kouřilová Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní.
Mariánské náměstí Magistrát hlavního města Prahy Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Operační programy Praha OP Praha Adaptabilita OP Praha Konkurenceschopnost.
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Ing. Hana Veselá Magistrát hl. m. Prahy Odbor fondů Evropské unie.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Zhodnocení realizace JPD 3, možnosti podpory z ESF v dalším období Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, Ing. Světlana.
Členství ČR v EU II. Regionální politika EU března 2010.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
FONDY EU Programové období
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Dejvice Matěj Volf Seminář Město v dějinách Aktivita č. 1 Praha – město našeho života Projekt č. CZ.2.17/3.1.00/36097, podpořený Evropským sociálním fondem.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Regulace nezaměstnanosti. Stručný přehled vývoje politiky zaměstnanosti  Keynesiánský přístup  Stimulace agregátní poptávky  Regulace mezd  Měnová.
Členství ČR v EU I. Regionální politika EU a postavení ČR.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
PRIORITNÍ OSA 1 Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MAGISTRÁT HL. M. PRAHY, MARIÁNSKÉ NÁM. 2, PRAHA 1 7. PROSINCE 2015 EVROPSKÝ.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
OP ZAMĚSTNANOST – PODPORA PROJEKTŮ V PRIORITNÍ OSE 2 SE ZAMĚŘENÍM NA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÉ LOKALITY Ing. Helena Petroková
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Návrhy operačních programů Oponentura a doporučení k návrhům NRP a NSRR realizované neziskovým sektorem a informační kampaň pro neziskový.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
2 samostatné OP (OPPA a OPPK) 1 multifondový OP se 2 multifondovými prioritními osami Rozmanité specifické cíle (Technická pomoc) Koncentrované.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Školení pro zaměstnance SSČ, v.v.i. Podpora ekonomických systémů na pracovištích AV ČR v oblasti projektového řízení Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální politika EU v období
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Evropský sociální fond
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
oddělení absorpční kapacity Odboru strategického rozvoje kraje
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Transkript prezentace:

Závěrečná konference OPPA a OPPK PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj

| Programové období  Pro období 2007 – 2013 bylo celkem k dispozici 421,2 mil €.  Řídicím orgánem OPPA a OPPK je hl. m. Praha, Odbor evropských fondů.  Hl. m. Praha bylo zařazeno do Cíle Regionální konkurenceschopnost a zaměstnanost. 2

| Cíle programu OPPA  Operační program Praha – Adaptabilita (OPPA): nástroj pro čerpání podpory z Evropského sociálního fondu.  Globálním cílem OPPA je zvýšit konkurenceschopnost Prahy: - posílením adaptability a výkonnosti lidských zdrojů; - a zlepšením přístupu k zaměstnání pro všechny.  Naplnění globálního cíle přispěje k: - posílení udržitelného socioekonomického rozvoje regionu; - a ke zvýšení významu Prahy v porovnání s ostatními metropolemi členských států. 3

| Cíle programu OPPK  Operační program Praha – Konkurenceschopnost (OPPK): nástroj pro čerpání podpory z Evropského fondu pro regionální rozvoj.  Globálním cílem OPPK je zvýšit konkurenceschopnost Prahy - prostřednictvím odstranění rozvojových bariér a slabin regionu; - zkvalitněním městského prostředí; - zlepšením dostupnosti dopravních a telekomunikačních služeb; - a rozvinutím inovačního potenciálu města. 4

| Alokace OPPA  Z ESF je financováno 85 % způsobilých výdajů, zbývajících 15 % tvoří národní zdroje a spolupodíl příjemce;  schválená alokace programu z ESF po revizi: 114,8 mil €;  celkové finanční prostředky 135,1 mil €. 5

| Alokace OPPK  Z ERDF je financováno 85 % způsobilých výdajů, zbývajících 15 % tvoří národní zdroje a spolupodíl příjemce;  schválená alokace programu z ERDF po revizi 243,2 mil €;  celkové finanční prostředky 286,1 mil €. 6

| Počet podpořených osob v rámci OPPA Prioritní osa 1 Rozšíření kvalifikace a hodnota na trhu práce  úspěšně  Zaměstnanci   úspěšně  Sebezaměstnaných   – úspěšně  Celkem:  osob Prioritní osa 2 Znevýhodnění na trhu práce úspěšně Ženy Nezaměstnaných Nových/inovovaných produktů 595 Celkem: osob Prioritní osa 3 Akad. a pedag. pracovníci úspěšně Žáci a studenti škol úspěšně Celkem: osob 7

| Počet podpořených oblastí v rámci OPPK Prioritní osa 1 Tramvajové tratě 24,89 km Cyklostezky 8,54 km Rozvoj, zavádění a osvojování 8 Prioritní osa 2 Revitalizace území 126 ha Délka protihlukových zdí  650 m  Zvýšení kapacit pro výrobu energie z obnovitelných zdrojů  12 Prioritní osa 3 Zrekonstruované kapacity m2 Nakoupené stroje 461 Podpora MSP 142 8

| 9  Děkuji za pozornost: PhDr. Jan Hauser Ředitel Odboru evropských fondů – Řídicí orgán OPPA, OPPK, OP PPR Magistrát hlavního města Prahy