Státní zemědělský intervenční fond – RO České Budějovice OPŽL pro Jihočeský kraj I. - 11208 Ing. Ilona Veselá.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_252_TÉMA_Daň z přidané hodnoty Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Advertisements

Zpráva o činnosti Státního úřadu inspekce práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
DPH Ekonomika podniku 2. ročník DPH - nepřímá univerzální daní, tvoří součást ceny výrobků a služeb - je vybírána postupně při každém prodeji (když lesník.
Národní dotace Harmonogram příjmu žádostí Ukončení přijímání žádostí je : Dotační programy Do včetně16. Do včetně9.F., 10.D.,
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Daň z příjmu FO řešení příkladu Řešitelky:Jana Bilíková Lucie Procházková Narcisa Vitnerová.
Seminář 4. – hotel Podlesí DAŇOVÝ SYSTÉM ČR Ing. Irena Kemény Inovativní pedagogické metody v odborném vzdělávání CZ.1.07/1.3.12/
Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. „Finanční a servisní organizace pro český venkov“
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
PREZENTUJÍCÍ Proces poskytnutí dotace z Fondu Vysočiny Eva Navrátilová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor životního prostředí a zemědělství.
Integrovaná prevence v resortu MZe. IPPC – integrovaná prevence a omezování znečištění  IPPC = integrovaná povolení (IP) a integrovaný registr znečištění.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Hodnocení kvality výuky 2014 – 2015 LS Říjen 2015.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO28 Název.
Živnostenské právo Jan Pospíšil Karolína Růžičková.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Eva Zmeškalová Název šablonyVY_32_INOVACE UCE Název DUMuUCE S Stupeň a typ.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E30.01 Ročník3. ročník.
Rozhodčí řízení Přednáška 5-6 VŠFS Rozhodčí soudy /RS/ stálé rozhodčí instituce -rozhodčí soudy (RS) Zřízeny podle právních předpisů státu, kde.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
Pravidla udělování autorizace podle zákona č. 179/2006 Sb.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Propagace zemědělských produktů spolufinancovaná EU v novém režimu Mgr
Daňová soustava Účetnictví – 4. ročník. Daňová soustava Účetnictví – 4. ročník.
Národní institut dětí a mládeže – oddělení neformálního vzdělávání
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Jednoduché účetnictví
Téma 6: Zdanění příjmů ze závislé činnosti
ČSOB Leasing : Tržní podíl celkem : 1 –
Organizační zabezpečení práva životního prostředí
Dotační program Podpora včelařství 2012
Občanské soudní řízení I.
Novela zákona ZPF č. 41/2015 Sb. – účinnost od 1. dubna 2015
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2013 Liberec.
Pracovnělékařské služby
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Daně VY_32_INOVACE_41_828 Projekt.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Pozemkové úpravy.
Blanka Valdecká, TOO ČMKOS, Seminář pro SIBP
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Energetický management
Podpora regionálních potravin v rámci výzev MAS Sdružení Růže
Státní zemědělský intervenční fond – RO České Budějovice OPŽL pro Jihočeský kraj I Ing. Ilona Veselá.
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Program na podporu lesních ekosystémů
PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců
Účetní doklady - spotřební materiál nákup v hotovosti Implementace Krajského akčního plánu 1 Ústeckého kraje B (IKAP B) CZ /0.0/0.0/16_034/
Občanské soudní řízení I.
Občanské soudní řízení I.
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Úvěrové programy PGRLF
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Sociální a dostupné byty
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Státní zemědělský intervenční fond – RO České Budějovice OPŽL pro Jihočeský kraj I. - 11208 Ing. Ilona Veselá

Zásady, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotací pro rok 2016 Na základě §1, §2 a §2d zákona č. 252/1997 Sb., o zemědělství, ve znění pozdějších předpisů č.j.:41176/2015-MZE-17251

3. Podpora ozdravování polních a speciálních plodin(30.9.2016) 3.a. biologická ochrana jako náhrada chemické ochrany rostlin Subjekt: podnikatel (§420 z.č.89/2012 Sb.) podnikající v zemědělské výrobě, provádějící ozdravování polních plodin Výše dotace: do 25% u polních plodin řepka olejka a kukuřice, max. však u řepka olejka 349 Kč/ha a kukuřice 473 Kč/ha Obsah žádosti:a) Identifikační údaje zpracované podle vzoru v části C b) Doklad o zřízení bankovního účtu c)Doklad plátce DPH d) Doklad o registraci podnikání e) Doklad o nákladech na pořízení bioagens, včetně dokladu o zaplacení f)Čestné prohlášení o závazku využívat biologickou ochranu na dobu 5 let (vyplňuje pouze v 1. roce pětiletého závazku) g) Protokol o kontrole ÚKZÚZ Pokud nepoužijete bio. ochranu podáte prohlášení v části C) do 30.9.2016

8. Nákazový fond (21.10.2016) 8.F) Podpora vybraných činností zaměřených na ozdravení chovů prasat a drůbeže Subjekt:chovatel prasat , prasnic a drůbeže podnikající v zem. výrobě Obsah žádosti:a) Identifikační údaje zpracované podle vzoru v části C b) Doklad o zřízení bankovního účtu c) Doklad o registraci podnikání d) Kopie dokladů dokumentující vynaložené náklady za úkony provedené formou služeb uvedené v části D. v období od 1.10.2015 do 30.9.2016 (faktura apod.) a kopie dokladů o uhrazení nákladů (výpis účtu) e) Schválený Ozdravovací plán 8.F.a) Podpora vybraných činností zaměřených na ozdravení chovů prasnic Výše dotace: do 30 000 Kč na 1 ozdravené ustajovací porodní místo (1 ozdravené porodní místo prasnice je podmíněno naskladněním 4 ks zdravých zvířat)

8. Nákazový fond 8.F.b) Podpora vybraných činností zaměřených na ozdravování chovů prasat a) selata – od odstavu do 25 kg ž.hm., jejichž otec je zapsán v ústředním registru plemeníků b) plemenné prasničky a kanečci ve věku do 8 měsíců, jejichž otec je zapsán v ústředním registru plemeníků c) prasnice základního stáda Výše dotace: do 1 000 Kč za 1 ozdravené ustajovací místo Obsah žádosti: a) doklad o tom, že otcové naskladněných zdravých zvířat jsou zapsáni v ústředním registru plemeníků

8. Nákazový fond 8.F.c) Podpora vybraných činností zaměřených na ozdravování chovů drůbeže zvýšením biologické bezpečnosti Sazba na m²haly pro drůbež: Kategorie drůbeže A : sazba do 50 Kč/m² Kategorie drůbeže B : sazba do 60 Kč/m² Kategorie drůbeže C : sazba do 70 Kč/m² Obsah žádosti: soupis naskladněných hal a turnusů

2.D. Nákup plemenných zvířat (30.9.2016 + el.žádost) Subjekt: Kupující chovatel Předmět dotace: a) nákup březích plemenných jalovic b) nákup plemenných nezapuštěných jalovic starších 14 měsíců c) nákup plemenných beranů a kozlů d) nákup plemenných jehniček a plemenných koziček Výše dotace: Do 15 000 Kč na 1 nakoupenou březí plemennou jalovici Do 12 000 Kč na 1 nakoupenou nezap. plem. Jalovici starší 14 měsíců Do 3 000 Kč na 1 nakoupeného plem. berana, kozla Do 1 200 Kč na 1 nakoupenou plem. jehničku, kozičku (min. 5 jehniček a 3 kozičky)

2.D. Nákup plemenných zvířat - Dotace administruje příslušné chovatelské sdružení (svaz) ČSCHMS - Žadatel je povinen zaslat Předběžnou elektronickou žádost www.cschms.cz – dotace/formuláře Písemnou žádost zaslat do 30.9.2016 na pracoviště svazu: ČSCHMS, p. Nina Honová, Osvoboditelů 35/9, 410 02 Lovosice Obsah žádosti:a) Identifikační údaje zpracované podle vzoru v části C b) Doklad o zřízení bankovního účtu c) Doklad plátce DPH d) Doklad o registraci podnikání e) Kopie potvrzení o původu potvrzeného příslušným uznaným chov. sdružením f) Kopie dokladu o koupi zvířete g) Kopie dokladu o uhrazení zvířete

2.D. Nákup plemenných zvířat h) V případě nahrazení stávajících samičích zvířat žadatel doloží seznam vyřazovaných kusů potvrzený ČMSCH a zároveň uznaným chov. sdružením ch) potvrzení veterináře, že byly splněny všechny veterinární podmínky pro nákup zvířat uvedené v části D Zásad i) velké podniky doloží hypotetický srovnávací scénář j) údaje o velikosti podniku

19. Podpora na účast producentů a zpracovatelů zemědělských produktů v režimu jakosti Q CZ (před.ž. 29.4.2016 + 31.10.2016) 19.A. Podpora na účast producentů a zpracovatelů mléka v režimu jakosti Q CZ Účel: Podpora účasti v režimech jakosti Q CZ v zájmu zlepšení tržních příležitostí a dosažení přidané hodnoty u mléka a mléčných výrobků 19.A.a Podpora na účast producentů a zpracovatelů mléka v režimu jakosti Q CZ Subjekt: producent a zpracovatel mléka, který se zapojil do režimu jakosti Q CZ v období od 1.5.2016 do 30.9.2016 Výše dotace: do 100% prokázaných uhrazených uznatelných nákladů , max. do 80 000 Kč

19. Podpora na účast producentů a zpracovatelů zemědělských produktů v režimu jakosti Q CZ 19.A.b Podpora činností spojených s režimem jakosti Q CZ 19.A.b.1 Podpora kontrolních opatření a poradenství spojených s režimem jakosti Q CZ Subjekt: subjekty zodpovědné za kontrolní opatření a poradenství Dotace: do 100% prokázaných uhrazených uznatelných nákladů 19.A.b.2 Podpora vyjmenovaných úkonů provedených formou služeb spojených s režimem jakosti Q CZ Subjekt: producenti mléka a zpracovatelé mléka, kterým byl přidělen certifikát režimu jakosti Q CZ a subjekty zodpovědné za kontrolní opatření a poradenství

20.A. zlepšení životních podmínek v chovu dojnic 20. Zlepšení životních podmínek v chovu hospodářských zvířat (před.ž. 29.4.2016 + 31.10.2016) 20.A. zlepšení životních podmínek v chovu dojnic 20.A.a. Podpora napájení dojnic v zimním období temperovanou vodou V roce 2016 není tento program vyhlašován 20.A b. Podpora provádění faremní diagnostiky původce mastitid dojnic Subjekt: chovatel dojnic podnikající v zem. výrobě, který zajistí provádění faremní diagnostiky mastitidy dojnic Dotace: do 146 Kč na dojnici, dle průměrného stavu od 1.5.2016 do 30.9.2016 20.A c. Podpora snížení škodlivých patogenních mikroorganizmů ve stájovém prostředí Subjekt: chovatel dojnic podnikající v zem. výrobě, který zajistí ošetření bezstelivového lože dojnic prostředky s antimikrobiálním účinkem Dotace: do 269 Kč na dojnici, dle průměrného stavu od 1.5.2016 do 30.9.2016

20. Zlepšení životních podmínek v chovu hospodářských zvířat 20.A.d. Podpora ošetřování končetin dle individuálních potřeb dojnic V roce 2016 není tento program vyhlašován 20.A.e. Podpora opatření ke snížení tepelného stresu dojnic v letním období Subjekt: chovatel dojnic podnikající v zem. výrobě, který zajistí provádění chlazení, vedoucí ke snížení tepelného stresu dojnic v letním období Dotace: do 660 Kč na dojnici, dle průměrného početního stavu v letním období

Příjem žádostí na DT 19.A. a 20.A. Předběžná listinná žádost : do 29.4.2016 podat na OPŽL SZIF Listinná žádost : do 31.10.2016 podat na OPŽL SZIF http://eagri.cz/public/web/mze/dotace/narodni-dotace/zasady-zemedelstvi-potravinarstvi/zasady-pro-rok-2016/aktuality/

Děkuji za pozornost