Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora učňovského školství v Olomouckém kraji
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
ŘEMESLO ŽIJE! Řemesla v ČR – Diskusní seminář 5. prosince 2013 Pavel Dvořák, Magistrát hl. m. Prahy, odbor školství mládeže a sportu.
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Stipendia na středních školách zřizovaných Pardubickým krajem ve školním roce 2012/2013 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty OP VK a jejich využití pro popularizaci technických oborů a zlepšení kvality vzdělávání v technických oborech.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
VÝHLED NA ROK 2009 Prioritní osa 1 – Počáteční vzdělávání Prioritní osa 3 – Oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Pavlína Mikešová
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Stipendia na středních školách zřizovaných Pardubickým krajem ve školním roce 2012/2013 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Nástroje daňových úlev
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
PREZENTACE STŘEDNÍCH ODBORNÝCH ŠKOL JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V OC OLYMPIA BRNO Brno
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k Na realizaci průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje a Úřady práce Blansko, Brno.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání Vývoj počtu žáků středních škol, prospěchová stipendia ve školním.
Soulad vzdělávací nabídky a požadavků trhu práce (?) Ing. Miloš Rathouský, sekce zaměstnavatelská,
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí
Důvod vzniku krajských stipendií
Aktivity na podporu středního odborného školství v JMK
„Okna technickým oborům dokořán“
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Prospěchová stipendia
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
4. schůzka TS odborné vzdělávání včetně spolupráce škol a zaměstnavatelů
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
Polytechnické vzdělávání v praxi
Metodika a koordinace kariérového poradenství v JMK
Možnosti spolupráce škol a firem
Název operačního programu:
10. ročník Veletrhu odborného vzdělávání
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Statutární město Ostrava
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Stipendia na středních školách zřizovaných Pardubickým krajem
Setkání kariérových poradců
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Pracovní setkání středních škol
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji

Prospěchová stipendia Podpora celostátních odborných soutěží Veletrh odborného vzdělávání v rámci Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně Projekty v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OPVK) Prezentace škol v nákupním a zábavním centru Olympia Katalog podporovaných oborů vzdělání Podpora odborného vzdělávání v Jihomoravském kraji

Stipendia pro žáky vybraných oborů vzdělání na školách zřizovaných JMK vyplácena od roku 2010 určena pro žáky 1. až 3. ročníků (pololetní stipendia 1500, 2000 resp Kč) za čtyři roky existence poskytnuto celkem Kč po jejich zavedení zaznamenán nárůst počtu přijatých o 15% (počet žáků 9. ročníků ZŠ v daném období klesl o 26 %!) jedná se o obory nástrojař, klempíř, elektrikář-silnoproud, pekař, řezník- uzenář, čalouník, mechanik plynových zařízení, kominík, malíř, tesař, podlahář, sklenář, zedník, pokrývač podporované obory jsou vyučovány ve 14 středních školách v oborech se ve školním roce 2013/2014 vzdělávalo žáků, kteří mohli na stipendia dosáhnout Prospěchová stipendia

Přehlídka České ručičky probíhá od roku 2009 cílem přehlídky je propagace řemesel a učňovského školství mezi širokou veřejností vyhlašována Jihomoravským krajem ve spolupráci s MŠMT, MZ, MPO, MPSV, Hospodářskou komorou ČR a Agenturou CzechInvest ocenění je určeno žákům, kteří své schopnosti prokázali v národních, případně i mezinárodních soutěžích odborných dovedností vybraných oborů vyvrcholením přehlídky je slavnostní galavečer určený k ocenění odborných dovedností žáků vybraných oborů a předání zlatých plaket vítězům soutěží Podpora celostátních odborných soutěží

pořádán od roku 2008 Jihomoravský kraj ve spolupráci s vybranými SŠ technického zaměření a společností Veletrhy Brno a.s. podporuje v průběhu konání Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně prezentaci vzdělávací nabídky středních technických škol umožňuje žákům 8. a 9. tříd základních škol z Jihomoravského kraje bezplatný vstup na tento veletrh žáci mají příležitost seznámit se s možnostmi studia na těchto školách a zároveň poznat moderní trendy nejen ve strojírenském průmyslu, ale i v dalších technických odvětvích 7. ročníku se v roce 2014 zúčastnilo 20 středních škol, veletrh navštívilo téměř 900 žáků 8. a 9. tříd z 27 základních škol Veletrh odborného vzdělávání v rámci Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně

2. globální grant, oblast podpory 1.1.výzva zaměřená na:  zlepšování podmínek pro výuku technických, přírodovědných oborů a řemesel, včetně zvyšování motivace žáků ke vzdělávání v těchto oborech  spolupráci institucí počátečního vzdělávání s aktéry na trhu práce (včetně zahraničních) s možností uplatnění inovativních forem spolupráce Celkem bylo v této výzvě podpořeno 40 projektů Celková výše finanční podpory Kč Projekty v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OPVK)

realizace projektu: říjen 2013 – červen 2015 maximální výše dotace je Kč zapojeno 30 středních škol, které v rámci projektu spolupracují se 130 základními školami cílem projektu je investiční a metodická podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních a základních školách v Jihomoravském kraji Individuální projekt „ Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“

Realizované projekty umožňují například: žákům základních škol seznámit se blíže s odborným a zejména učňovským školstvím zlepšit vzdělávací proces v odborném školství zlepšit vybavenost odborných škol zajistit vzdělávání učitelů odborných předmětů v moderních technologiích zapojení odborníků z praxe do výuky tvorbu elektronických učebnic zejména pro odborné předměty Projekty v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OPVK)

v termínu – proběhne prezentace aktuální nabídky vybraných oborů vzdělání odborných škol Jihomoravského kraje počítá se s účastí 29 středních škol zřizovaných Jihomoravským krajem záměrem je připravit interaktivní prezentaci škol, na které by si mohli návštěvníci centra leccos vyzkoušet současně s prezentací bude v odpoledních hodinách realizován i doprovodný program Prezentace možností odborného vzdělávání v nákupním centru Olympia

brožura v tištěné i elektronické podobě upozorňuje na nabídku perspektivních oborů vzdělání středních škol, jejichž absolventi jsou poptáváni zaměstnavateli a nacházejí dobré pracovní uplatnění brožura má tři části 1. část – rozložení zaměstnanosti v Jihomoravském kraji a vývojové trendy na trhu práce 2. část – nabídka vybraných a podporovaných oborů na SŠ včetně prezentace mimoškolních aktivit škol, spolupráce se zaměstnavateli, stipendia 3. část – představuje významné zaměstnavatele v JMK, kteří představují možnou perspektivu pracovního uplatnění Katalog podporovaných oborů – „Končíš základku? Kam dál, aby to stálo za to!?“

Děkuji za pozornost