Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Polytechnické vzdělávání v rámci šap

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Polytechnické vzdělávání v rámci šap"— Transkript prezentace:

1 Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Střední škola polytechnická, Olomouc, Rooseveltova 79

2 V rámci tohoto projektu se v kraji významně posílí podpora polytechnického vzdělávání, zapojení žáků a studentů do činností a aktivit podporujících rozvoj polytechnického vzdělávání, a to jak ve formálním, tak neformálním vzdělávání. Významně se posílí podpora spolupráce škol a zaměstnavatelů. Tuto činnost lze uplatnit ve všech oblastech života od předškolního věku až po vzdělávání seniorů.

3 Polytechnické vzdělávání si klade dva základní cíle: obecný cíl: zkvalitnění polytechnického vzdělávání a rozšíření povědomí o polytechnickém vzdělávání u všech věkových kategorií konkrétní cíl: zkvalitnění materiálně technického vybavení školy, pedagogům umožnit zkvalitnění polytechnické výuky , v návaznosti na to zkvalitnění švp, a rovněž podpořit rozvoj polytechnického vzdělání bez ohledu na věk

4 V rámci námi zpracovaného šapu jsme pro zkvalitnění materiálně technického vybavení školy stanovili 22 konkrétních úkolů, a to například od vybudování trenažérového pracoviště pro kominíky, tesaře, instalatéry, zedníky a klempíře, až po výměny oken a zateplení fasád některých objektů, včetně vymalování dílen odborného výcviku. součástí těchto úkolů je také pořízení potřebných nástrojů a software pro výukové stroje cnc truhlářů a strojních oborů nebo pořízení fotovoltaiky pro výuku studijního oboru mechanik instalatérských a elektrotechnických zařízení.

5 Pro realizaci investiční záměrů i menších celků se budeme snažit využít především projektových výzev, ve výjimečných případech použijeme i provozní prostředky školy.

6 V rámci zkvalitnění polytechnické výuky u pedagogických pracovníků jsme tuto problematiku zpracovali do sedmi konkrétních úkolů, mezi které patří například motivace pracovníků ke vzdělání nebo realizace projektů se zaměřením na stáže učitelů u spolupracujících firem. v oblasti zkvalitnění švp jsme si rovněž stanovili několik konkrétních úkolů, zaměřených na tuto problematiku. například realizovat projektové vyučování u vybraných oborů nebo zajištění spolupráce s jinou střední školou podobného zaměření v cizině.

7 Samostatnou kapitolou je podpora rozvoje polytechnického vzdělávání bez ohledu na věk, kde jsme si stanovili realizační úkoly od předškolního věku, základních škol až po vzdělávání v polytechnické výchově pro seniory. Sestavený tým pedagogů má již projednanou spolupráci se školkou sídlící na ulici rooseveltova . v oblasti základních škol již několik roků intenzivně spolupracujeme se šesti základními školami, kdy jejich žáci vyšších ročníků chodí do našich odborných dílen v rámci pracovní výuky. pravidelně pro ně organizujeme workshopy s možností vyzkoušet si různé činnosti u všech našich učebních oborů.

8 Podpora odborného vzdělávání včetně spolupráce škol a zaměstnavatelů konkrétní cíle v této spolupráci vidíme v zajištění odborného vzdělávání pedagogických pracovníků a realizaci krajských projektů zaměřených na spolupráci škol a zaměstnavatelů. V případě naší školy spatřujeme nespornou výhodu v dlouhodobé spolupráci školy s významnými firmami v regionu, a to v rámci provozního výcviku, který naši žáci druhých a především třetích ročníků u těchto firem absolvují. V současné době probíhají intenzivní jednání s firmami o užší spolupráci s naší školou a věříme že budeme úspěšní.

9 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Polytechnické vzdělávání v rámci šap"

Podobné prezentace


Reklamy Google