Dotační program pro turistická informační centra v JMK Odbor regionálního rozvoje Duben 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
3. VÝZVA IROP – REGULAČNÍ PLÁNY ING. MARKÉTA KUPCOVÁ
9. VÝZVA IROP – ÚZEMNÍ STUDIE ING. ROMANA VALENTOVÁ
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Informace fyzických a právnických osob na Portálu veřejné správy Ing. Pavel Tesař, projektový manažer odbor eGovernmentu
PREZENTUJÍCÍ Proces poskytnutí dotace z Fondu Vysočiny Eva Navrátilová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor životního prostředí a zemědělství.
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Implementace Fondu mikroprojektů v období Ostrava,
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ.
Jan Jež Problematika veřejné podpory v oblasti podpory 3.2 OP VK ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
VYÚČTOVÁNÍ KULTURNÍCH AKCÍ A PROJEKTŮ PODPOROVANÝCH MO STŘEKOV Platné od
Pravidla udělování autorizace podle zákona č. 179/2006 Sb.
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Ing. Jiří Burgstaller Ředitel odboru strategických programů a projektů Setkání členů sítě NINET V Praze dne
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Odpisové plány Inventarizační zpráva
Místní rozpočtové jednotky
Seminář pro příjemce OPVK
Rozpočet přímých NIV na rok 2017
Daň z příjmů právnických osob Silniční daň veřejnoprávních poplatníků
Dotační program Podpora včelařství 2012
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Pozemkové úpravy.
Blanka Valdecká, TOO ČMKOS, Seminář pro SIBP
Seminář SoMoPro III. - Právní část Mgr. Klára Benišová/1258
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Turistická informační centra na Vysočině
Financování členských a pobočných spolků FAČR pro rok 2018
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Financování členských a pobočných spolků FAČR pro rok 2018
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Program na podporu lesních ekosystémů
Centralizovaný rozvojový program 2019
Zákon o sociálním podniku Mgr. Martina Štěpánková, MPA Úřad vlády ČR
Obsah Kontrola plnění podmínek smlouvy o poskytnutí dotace
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Život bez střeva , Praha.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Dotační program pro turistická informační centra v JMK Odbor regionálního rozvoje Duben 2009

„Podpora zkvalitnění služeb turistických informačních center v Jihomoravském kraji v roce 2008“ Dotační program byl zaměřen na: –prohloubení vzájemné spolupráce a komunikace mezi TIC a Jihomoravským krajem v oblasti cestovního ruchu, –zlepšení informovanosti o možnostech cestovního ruchu v Jihomoravském kraji, –sběr a zveřejňování informací o zajímavých místech, atrakcích, službách, produktech, programech a akcích cestovního ruchu na webových stránkách TIC/webových stránkách zřizovatele, na portále cestovního ruchu a na cykloportále jizni-morava.cz, jizni-morava.cz –podporu fungování a rozvoje sítě TIC v kraji, další zvyšování úrovně poskytovaných služeb a dosažení stupně kvality poskytovaných služeb u TIC v Jihomoravském kraji, –zkvalitnění poskytovaných služeb, zejména rozšíření otevírací doby TIC v letní turistické sezóně (min. měsíc červenec, srpen).

„Podpora zkvalitnění služeb turistických informačních center v Jihomoravském kraji v roce 2008“ vyčleněná částka z rozpočtu JMK: ,- Kč minimální výše dotace na 1 projekt: ,- Kč maximální výše dotace na 1 projekt: ,- / ,- / ,- Kč (podle množství zveřejňovaných informací na portále cestovního ruchu v termínu doručeno 29 žádostí celková výše poskytnuté dotace: ,- Kč výše využitých finančních prostředků: ,95 Kč celková výše vrácených finančních prostředků: ,05 Kč

„Podpora zkvalitnění služeb turistických informačních center v Jihomoravském kraji v roce 2008“ Nejčastější důvody pro vrácení finančních prostředků: –porušení povinností plynoucích ze smlouvy –použití finančních prostředků na neuznatelné výdaje –nedočerpání finančních prostředků poskytnuté dotace

Dotační program v roce 2009 dotační program byl schválen Radou Jihomoravského kraje dne: 2. dubna 2009 v rozpočtu Jihomoravského kraje je na finanční krytí dotačního programu v roce 2009 vyčleněna částka: ,- Kč Minimální výše dotace na jeden projekt činí ,- Kč. Maximální výše dotace na jeden projekt činí ,- Kč.

Zaměření dotačního programu je určen pro provozovatele stávajících i nově vzniklých TIC (územní obvod Jihomoravského kraje) zaměření dotačního programu –prohlubování vzájemné spolupráce a komunikace mezi TIC a Jihomoravským krajem v oblasti cestovního ruchu, –zlepšení informovanosti o možnostech cestovního ruchu v Jihomoravském kraji, –sběr a zveřejňování informací o zajímavých místech, atrakcích, službách, produktech, programech a akcích cestovního ruchu na webových stránkách TIC/webových stránkách zřizovatele, na portále cestovního ruchu morava.cz a na cykloportále morava.czwww.cyklo-jizni-morava.cz –podporu fungování a rozvoje sítě TIC v kraji a další zvyšování úrovně poskytovaných služeb u TIC v Jihomoravském kraji, –zkvalitnění poskytovaných služeb, zejména rozšíření otevírací doby TIC v letní turistické sezóně (min. měsíc červenec, srpen).

Jak a kdy požádat Formulář žádosti je přílohou dotačního programu - k dispozici na: Termín pro podávání žádostí: do 30. dubna 2009 do 14 hod. Rozhodující je okamžik převzetí žádosti vyhlašovatelem (nikoli předání k poštovnímu doručení).

Kontaktní osoby Bc. Jaroslava Hrušková, dveře č. 258, tel , Ing. Ivana Lukášková, dveře č. 258, tel , Ing. Ondřej Repík, dveře č. 259, tel ,

Žadatelem mohou být: obce či svazky obcí, ve smyslu zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, jež provozují TIC na území Jihomoravského kraje, fyzické nebo právnické osoby provozující TIC na území Jihomoravského kraje, fyzické nebo právnické osoby, které nejpozději od začnou provozovat nové TIC na území Jihomoravského kraje. Žadatel potřebu vzniku nového TIC v žádosti řádně zdůvodní a prokáže podporu vzniku nového TIC ze strany místní samosprávy.

Rozdělení TIC do skupin –vychází z množství zveřejněných informací za jednotlivá TIC na portále cestovního ruchu v roce 2008: skupina č. 1:stávající TIC v/ve: Břeclavi, Hodoníně, Kyjově, Mikulově, Znojmě, skupina č. 2:stávající TIC v/ve: Brně, Hustopečích, Lednici, Letovicích, Lulči, Pasohlávkách, Tišnově, Valticích, Velkých Opatovicích, Vranově nad Dyjí, Ždánicích, Židlochovicích, skupina č. 3:ostatní TIC působící v Jihomoravském kraji nezařazená do skupiny č. 1 ani skupiny č. 2 a nově vzniklá TIC, která splní výše uvedené podmínky.

Pravidla pro poskytnutí podpory: –Dotace je poskytována na uznatelné výdaje neinvestičního charakteru. –Finanční spoluúčast příjemce na realizaci projektu není požadována.

Žadatel se zavazuje v rámci projektu: zajistit sběr, příp. sezónní aktualizaci a zveřejňování informací o zajímavých místech, atrakcích, službách, produktech, programech a akcích cestovního ruchu na svých webových stránkách/webových stránkách zřizovatele, na portále cestovního ruchu a na cykloportále awww.jizni-morava.czwww.cyklo-jizni-morava.cz zveřejňovat stávající informace o zajímavých místech, atrakcích, službách, produktech, programech a akcích cestovního ruchu na svých webových stránkách/webových stránkách zřizovatele, na portále cestovního ruchu a na cykloportále awww.jizni-morava.czwww.cyklo-jizni-morava.cz provést posezónní aktualizaci informací o zajímavých místech, atrakcích, službách, produktech a programech cestovního ruchu na svých webových stránkách/webových stránkách zřizovatele, na portále cestovního ruchu a na cykloportále a to ve lhůtě do awww.jizni-morava.czwww.cyklo-jizni-morava.cz provádět aktualizaci databanky akcí na svých webových stránkách/webových stránkách zřizovatele, na portále a na cykloportále v měsíčních intervalech za období od do vždy nejpozději k poslednímu dni v měsíci awww.jizni-morava.czwww.cyklo-jizni-morava.cz zajistit provoz turistického informačního centra v letní turistické sezóně (min. měsíce červenec a srpen): –a to jak během pracovního týdne, tak i o sobotách, nedělích a státních svátcích nebo –během pracovního týdne. Tato varianta se použije pouze pro TIC v místech, kde by otevření TIC i o sobotách, nedělích a státních svátcích bylo neefektivní vzhledem k nízké návštěvnosti. Tuto skutečnost žadatel uvede v žádosti a doloží zkušenostmi z minulých let. Oprávněnost požadavku bude posouzena administrátorem dotačního programu.

Platební podmínky: –Poskytnutí dotace na základě smlouvy –Prostředky dotace budou poukázány převodem na účet příjemce/zřizovatele nejpozději do 30 dnů ode dne účinnosti Smlouvy. –Na výdaje vzniklé od 1.6. do Mzdové a ostatní osobní výdaje mohou vzniknout pouze v období od 1.6. – –Vyúčtování nejpozději do – prokazatelné výdaje.

Poskytnutou dotaci lze použít na: nákup služeb a zboží spojených se zajištěním realizace projektu (např. sběr informací, zpracování dat, připojení na internet, překlady jazykových mutací internetových stránek, úprava internetových stránek, výroba a tisk jednoduchého propagačního materiálu), pořízení hmotného majetku bezprostředně souvisejícího s předloženým projektem a zkvalitněním činnosti TIC (např. digitální fotoaparát, stojany, grafické poutače, navigační tabule, projekční technika), nákup HW a SW souvisejícího s realizací projektu, úhradu mezd a ostatních osobních výdajů a odvodů na sociální a zdravotní pojištění žadatele a jeho zaměstnanců souvisejících se zajištěním otevření turistického informačního centra v letní turistické sezóně. Mzdové a ostatní osobní výdaje mohou vzniknout pouze v období od 1.6. –

Poskytnutou dotaci nelze použít na: nákup zboží a služeb, které nesouvisejí s realizací projektu, nákup věcí osobní potřeby, nákup nábytku, úhradu úvěrů a půjček, penále, pokuty, náhrady škod, pojistné, pohoštění a dary, leasing, úhradu členských příspěvků v profesních organizacích, správní a místní poplatky, poplatky za telefon, poštovní poplatky.

Pravidla pro předkládání žádostí –Žádost na příslušném formuláři –K vyplněné žádosti budou připojeny tyto přílohy: prostá kopie dokladu opravňujícího žadatele k podnikání ne starší 3 měsíců (např. kopie výpisu z obchodního rejstříku, živnostenského rejstříku nebo jiné zákonem stanovené evidence), u právnických osob příp. jiný doklad o právní subjektivitě žadatele (platné stanovy, statut apod.) spolu s dokladem o oprávněnosti osoby jednat za právnickou osobu, prostá kopie dokladu o zřízení běžného účtu, prostá kopie osvědčení o registraci k DPH (doloží pouze plátci daně z přidané hodnoty), podrobný popis projektu zahrnující zejména: –popis aktivit, které budou v rámci projektu uskutečněny, –předpokládaný rozpočet projektu, –časový harmonogram projektu, –způsob zajištění rozšíření otevírací doby TIC v hlavní letní turistické sezóně, vyplněný formulář – Rozsah služeb poskytovaných TIC. –Žadatel může podat v rámci tohoto dotačního programu jen jednu žádost. –Žádost nesmí být předkládána na projekt, který byl již realizován.

Kritéria pro posuzování projektů –Projekty budou posuzovány dle následujících kritérií: soulad projektu se Strategií rozvoje Jihomoravského kraje, soulad projektu s vyhlášeným dotačním programem, připravenost a realizovatelnost projektu, reálnost a průhlednost rozpočtu projektu, soulad projektu s obecně platnými právními předpisy, důvěryhodnost žadatele a jeho schopnost projekt realizovat, přiměřenost požadovaných finančních prostředků a účelnost jejich využití ve vztahu ke zkvalitnění služeb TIC, schopnost zajistit sběr informací o zajímavých místech, atrakcích, službách, produktech, programech a akcích cestovního ruchu v příslušném území, rozsah rozšíření pracovní doby v porovnání se stavem mimo letní turistickou sezónu.

Kritéria pro posuzování projektů –Přesáhne-li součet požadované výše podpory u všech úplných a včas doručených žádostí splňujících podmínky dotačního programu celkovou částku určenou na dotační program (uvedenou v čl. 5. tohoto dotačního programu), bude stanovena výše podpory jednotlivým žadatelům následovně: Žadatelům ze skupiny č. 1 (viz čl. 4 odst tohoto dotačního programu) bude stanovena výše podpory v požadované výši (maximálně ,- Kč). Pro stanovení výše podpory žadatelům ze skupin č. 2 a 3 bude užito vzorce: x = (S – A) / (1,3b+c), kde Scelková výše podpory na dotační program Asuma požadované výše podpory žadatelů ze skupiny č. 1 bpočet žadatelů ze skupiny č. 2 cpočet žadatelů ze skupiny č. 3. –Konkrétní výše podpory pro žadatele ze skupiny č. 2 bude rovna 1,3 násobku hodnoty x zaokrouhlenému na celé tisíce směrem dolů, maximálně však do výše uvedené v žádosti. –Konkrétní výše podpory pro žadatele ze skupiny č. 3 bude rovna hodnotě x zaokrouhlené na celé tisíce směrem dolů, maximálně však do výše uvedené v žádosti.

Kontakty Bc. Jaroslava Hrušková, dveře č. 258, tel , Ing. Ivana Lukášková, dveře č. 258, tel , Ing. Ondřej Repík, dveře č. 259, tel ,

Děkuji za pozornost.