CELOSTÁTNÍ SEMINÁŘ ŘEDITELŮ STŘEDNÍCH PRŮMYSLOVÝCH ŠKOL Pozlovice, 6. 10. 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL. Cíle projektu Vytvořit v Uherském Brodě regionální centrum pro další vzdělávání pedagogů - oblast strojírenství.
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Aerodynamický tunel Střední škola letecká Kunovice,
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
Organizační struktura
Výsledky přijímacího řízení ve školním roce 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2.
INFORMACE ODDĚLENÍ MLÁDEŽE, SPORTU A ROZVOJE LIDSKÝCH ZDROJŮ Otrokovice, Filip Pastuszek.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
1 Podpora odborného vzdělávání Petr BANNERT ředitel odboru středního a vyššího odborného vzdělávání a institucionální výchovy Ministerstvo školství, mládeže.
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní učení Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem
Pilotní ověřování jednotných zkoušek v přijímacím řízení ve školním roce 2014/ září 2014.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
INFORMACE O ČINNOSTI JEDNOTLIVÝCH PLATFOREM. POLYTECHNICKÉ VZDĚLÁVÁNÍ S DŮRAZEM NA INFRASTRUKTURU A INVESTICE  Motivace žáků ke studiu technických oborů.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
Zlín 14. září 2016 Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje FORMÁLNÍ DOPRACOVÁNÍ RÁMCE PRO INVESTICE DO INFRASTRUKTRURY Pracovní.
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Strategické řízení a plánování
Individuální projekt OP VVV
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Společenská odpovědnost a školy
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Polytechnické vzdělávání v praxi
Hlavní manažér SP Kvalita I
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
ŠKOLSTVÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI
Přijímací řízení 2019.
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Setkání kariérových poradců
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Vítejte na třetí místní konferenci
Informace o projektu IKAP
Kariérové poradenství a podnikavost
Školní aktivity v oblasti kariérového poradenství
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Aerodynamický tunel Střední škola letecká Kunovice,
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

CELOSTÁTNÍ SEMINÁŘ ŘEDITELŮ STŘEDNÍCH PRŮMYSLOVÝCH ŠKOL Pozlovice,

VĚKOVÉ SLOŽENÍ OBYVATEL PODLE PĚTILETÝCH VĚKOVÝCH SKUPIN VE ZLÍNSKÉM KRAJI Věková skupina K K Změna 15 – – – –

CELKOVÝ POČET ŽÁKŮ V DENNÍ FORMĚ STŘEDNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ BEZ NÁSTAVBOVÉHO STUDIA

PODÍLY ŽÁKŮ PŘIJATÝCH NA STŘEDNÍ ŠKOLY (DENNÍ FORMA VZDĚLÁVÁNÍ) SROVNÁNÍ ZLÍNSKÝ KRAJ A PRŮMĚR ČR Zdroj: ÚIV

VÍCELETÁ GYMNÁZIA 1. ZLÍN  3. KVĚTEN 2010 Gymnázium Otrokovice Gymnázium Otrokovice 2.ZLÍN  27. KVĚTEN 2010 Gymnázium Zlín, Lesní čtvrt Gymnázium Zlín, Lesní čtvrt Gymnázium a JŠ s právem SJZ Zlín, náměstí TGM Gymnázium a JŠ s právem SJZ Zlín, náměstí TGM 3.UHERSKÝ BROD  7. ČERVEN 2010 Gymnázium a JŠ s právem SJZ Uherský Brod Gymnázium a JŠ s právem SJZ Uherský Brod Gymnázium Uherské Hradiště Gymnázium Uherské Hradiště 4.VSETÍN  16. ČERVEN 2010 Masarykovo gymnázium a JŠ s právem SJZ Vsetín Masarykovo gymnázium a JŠ s právem SJZ Vsetín Gymnázium Valašské Klobouky Gymnázium Valašské Klobouky 5.VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ  24. ČERVEN 2010 Gymnázium Františka Palackého Valašské Meziříčí Gymnázium Františka Palackého Valašské Meziříčí Gymnázium Rožnov p. R. Gymnázium Rožnov p. R. 6.KROMĚŘÍŽ  1. ZÁŘÍ 2010 Gymnázium Kroměříž Gymnázium Kroměříž Gymnázium Ladislava Jaroše Holešov Gymnázium Ladislava Jaroše Holešov Arcibiskupské gymnázium Kroměříž Arcibiskupské gymnázium Kroměříž

PODÍLY VÍCELETÝCH GYMNÁZIÍ NA ODCHODU ŽÁKŮ ZA ZŠ V OBVODU ORP (PŘEDPOKLAD ŠKOLNÍ ROK 2010/2011) Ø ZK 7,8%

PODÍL ŽÁKŮ PŘIJÍMANÝCH DO VÍCELETÝCH GYMNÁZIÍ K POČTU OSOB ODPOVÍDAJÍCÍ VĚKOVÉ SKUPINĚ

AKTIVITY ZLÍNSKÉHO KRAJE

 Významná inovace informačního systému na podporu výběru a volby vzdělávací a profesní dráhy budoucím žákům středních škol  Informační portál Burza škol  Kompletní databáze středních škol ve Zlínském kraji  Všechny potřebné informace na jednom místě  Přehlednost a jednoduché uživatelské ovládání  BURZA ŠKOL – moderní pomocník pro výběr další vzdělávací cesty VIRTUÁLNÍ BURZA ŠKOL

 Klíčový informační zdroj pro žáky základních škol a jejich rodiče  Koordinace termínů – Individuální a společné dny otevřených dveří  Obsahuje kalendářní přehled dnů otevřených dveří všech středních škol Zlínského kraje KALENDÁŘ DNŮ OTEVŘENÝCH DVEŘÍ

PODPORA ŘEMESEL V ODBORNÉM ŠKOLSTVÍ

SCIO – JEDNOTNÉ PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2011  v projektu zapojeny všechny SŠ zřizované Zlínským krajem  pro uchazeče o denní formu studia maturitních oborů, vč. víceletých gymnázií (s výjimkou uměleckých oborů a nástavbového studia)  3 termíny 1. kola: ~ ~ (+ náhradní termín v květnu)  profesionálně připravené testy z českého jazyka, matematiky a obecných studijních předpokladů  SŠ obdrží individuální zprávu s vyhodnocením PZ  ZŠ obdrží individuální zprávu o úspěšnosti jejich žáků  Zlínský kraj obdrží souhrnnou srovnávací zprávu

ÚSPORY = SPOLEČNÉ NÁKUPY A SLUŽBY Realizované  Energie  BOZP  Nákup PC  Pojištění majetku p. o. ZK  Pojištění odpovědnosti za škodu p. o. ZK Připravované  Internetové připojení  SFTW  A další pokračování v nových komoditách

Z:KARIERA PORTÁL KARIÉROVÉHO PORADENSTVÍ Informace pro školy, žáky a rodiče Testy Konzultace a poradenství Vzdělávací akce

ZAVÁDĚNÍ EVALUAČNÍCH NÁSTROJŮ PRO ZLEPŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI Hlavní cíl Vytvoření regionálního systému hodnocení škol Všeobecný cíl Nastavení vhodných podmínek vzdělávání ve školách na základě výsledků evaluace

KVALITA ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ – STRATEGICKÝ PILÍŘ VZDĚLÁVACÍ POLITIKY STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÉ ŠKOLY STROJNICKÉ VSETÍN Realizátor: Střední průmyslová škola strojnická Vsetín Cíl: Zkvalitnit podmínky pro implementaci nově vytvořených školních vzdělávacích programů pro studijní obory Strojírenství a Technické lyceum (skripta, manuály, pomůcky, e-learningové výukové programy a odborné jazykové kompetence PP)

PROJEKTOVÉ VYUČOVÁNÍ ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ A PŘEDMĚTU PRAXE NA STŘEDNÍCH ODBORNÝCH ŠKOLÁCH VE ZLÍNSKÉM KRAJI Realizátor: Střední škola průmyslová, hotelová a zdravotnická Uherské Hradiště Cíl: Nový systém vzdělávání učitelů odborných předmětů a předmětu praxe na principu projektového vyučování a týmové práce s využitím programových cvičení, ICT technologií, moderních technologií výroby a služeb a s podporou jazykových znalostí v oblasti odborné angličtiny

PROPOJENÍ ODBORNÉHO ŠKOLSTVÍ S PRAXÍ Realizátor: Střední průmyslová škola Uherský Brod Cíl: Rozvoj znalostí a měkkých kompetencí odborných pedagogů v SOŠ ve Zlínském kraji Vytvoření metodiky pro realizaci odborných stáží pedagogů v podnicích a tato bude následně ověřena realizací stáží ve spolupracujících firmách Pedagogové absolvují akreditované programy např. v oblasti komunikace, kooperace, podnikavosti a prostřednictvím následných workshopů si osvojí postupy, jak tyto kompetence přenést také na své žáky Projektový tým doplňuje zkušený dodavatel, který se významně podílí na realizaci klíčových aktivit

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Realizátor: Střední průmyslová škola Uherský Brod Cíl: Pozitivně ovlivnit základní oblasti rozhodující o kvalitě odborného výcviku: odborný a osobnostní rozvoj učitele odborného výcviku materiální podmínky a vybavení pro výuku organizace, obsah a metodika výuky motivace žáků Uvedený záměr se realizuje prostřednictvím: inovace tematických plánů, metodik a zpracování instrukčních lekcí prostřednictvím ICT, multimediálních a interaktivních metod vybudováním mini hi-technologických center prohloubením vazeb mezi odbornými školami a subjekty z trhu práce při zajištění výuky odborného výcviku

20. – UHERSKÝ BROD

DĚKUJI ZA POZORNOST Mgr. Josef Slovák