1 Národní akční program BOZP 2013 – 2014 problematika vědy a výzkumu Podpora vědy a výzkumu Priorita II. Zajištění financování oblasti BOZP – opatření.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
Advertisements

1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Výzkumný záměr VÚBP, prosinec 2006 Výzkumný záměr 2004 – 2010 BOZP – zdroj zvyšování kvality života, práce a podnikatelské kultury.
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Český export a zrychlená bankovní a finanční integrace EU
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Příprava novely Sněm Rady vysokých škol.
Technologické platformy a dopravní výzkum
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Diverzifikace vysokého školství – nové výzvy Michal Karpíšek Seminář „Hodnocení kvality vysokých škol“ Telč, 28. dubna 2011.
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Informační systém BOZP v ČR (IS BOZP)
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Rozhodovací proces, podpory rozhodovacích procesů
1 Výzkum, vývoj a inovace v ČR a ve světě Karel Šperlink, AIP ČR Praha, INOVACE 2011.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
Koncepce environmentální bezpečnosti a snižování rizika katastrof
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
, 2. sněm RVŠ Závěry ankety k novele zákona č. 130/2002 Sb. Zpracovali : B. Tremlová a F. Ježek.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR Praha, 6. května 2010 © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
Úprava „Pravidel řízení o přiznání finanční podpory JMK pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování soc. služeb„ ODDĚLENÍ EKONOMIKY A KONTROLY
ŽIVELNÍ POHROMY A PROVOZNÍ HAVÁRIE Název opory – Direktivy SEVESO, zákon o prevenci závažných havárií a jejich význam Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Zdraví 2020 – Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. Hlavní hygienik ČR a náměstek ministra pro ochranu.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Globální akční plán WHO pro zdraví pracovníků na období Pavel Urban Státní zdravotní ústav WHO spolupracující centrum pro pracovní lékařství.
Stalo se … příběh jednoho „průšvihu“ Ing.Tomáš Boubelík PhDr.Iva Moravcová Mgr.Oldřich Smola.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
Místní Agenda hodnocení místní udržitelnosti v ČR a evropský kontext Ing. arch. Marie Petrová PS URROU, 11. prosince 2013.
ITI METROPOLITNÍ OBLASTI (MO) Dr. Ing. Marie Zezůlková Kancelář strategie města.
STRATEGIE ČIŽP Rob Bakx
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR, 7. února 2013 Úvodní slovo
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Martina Jakubcová.
Ministerstvo financí ČR
Elektronický obchod z pohledu České republiky
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
Obhajoba diplomové práce
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Technologická agentura
Aplikovaný výzkum Program Beta:
Transkript prezentace:

1 Národní akční program BOZP 2013 – 2014 problematika vědy a výzkumu Podpora vědy a výzkumu Priorita II. Zajištění financování oblasti BOZP – opatření 3 Priorita VII. Výzkum a vývoj v oblasti BOZP – opatření 15 RNDr. Stanislav Malý, Ph.D. VÚBP, v.v.i.

2 Národní akční program BOZP 2013 – 2014 problematika vědy a výzkumu Obecné problémy vědy a výzkumu v oblasti BOZP reforma vědy a výzkumu, která zařadila oblast BOZP mezi aplikovaný výzkum a ne jako specifický výzkum pro potřeby orgánů státní správy centralizace rozpočtu vědy a výzkumu na úroveň RVVI, TAČR, GAČR a některých rezortů, mezi nimiž nefiguruje MPSV zrušení funkce MPSV jako poskytovatele výzkumných prostředků problematiku „čisté“ BOZP lze uplatnit prakticky jen v programu BETA TAČR

3 Národní akční program BOZP 2013 – 2014 problematika vědy a výzkumu Obecné problémy vědy a výzkumu v oblasti BOZP rezorty, které nejsou poskytovateli prostředků mají v konečném důsledku minimální možnost ovlivnit rozhodování institucí jako RVVI, TAČR, GAČR potřeba výzkumných institucí neustále se ucházet o krátkodobé projekty, většinou roční, zatížené ohromnou administrativou, která odčerpává až 50 % výzkumné kapacity nemožnost střednědobého systematického výzkumu určené oblasti s možností plánování tématického, finančního a personálního BOZP není explicitní oblastí strategické agendy vědy a výzkumu a další

4 Národní akční program BOZP 2013 – 2014 problematika vědy a výzkumu Důsledky obecných problémů vědy a výzkumu v oblasti BOZP na příkladu výkonů VÚBP, v.v.i. věda a výzkum v oblasti BOZP v roce 2012 byla reprezentována pouze jediným projektem z programu OMEGA TAČR ČR v hodnotě 700 tis. Kč na rok s tím, že ústav musí ještě 20 % této částky dofinancovat. Ve výkonech ústavu to představuje kapacitu asi 1,5 pracovníka a z toho je zřejmé, že se nemůže jednat o nějaký významný příspěvek k vědě a výzkumu v oblasti BOZP. Ostatní projekty vědy a výzkumu ve VÚBP, v. v. i. se přesunuly do oblasti průmyslové bezpečnosti, především k prevenci závažných havárií, která se tím stala nosným tématem ústavu

5 Národní akční program BOZP 2013 – 2014 problematika vědy a výzkumu Možná řešení byla již několikrát prezentována a jsou také v souladu se závěry auditu EU v ČR k reformě vědy a výzkumu: opět zařadit rezort MPSV mezi poskytovatele prostředků na vědu a výzkum, i s ohledem na velikost a význam rezortu, definovat výzkum pro potřeby státní správy, mimo jiné také v oblasti BOZP a ergonomie, prosadit zástupce MPSV do Rady vlády pro vědu, výzkum a inovace

6 Národní akční program BOZP 2013 – 2014 problematika vědy a výzkumu opět zavést střednědobé a dlouhodobé "Výzkumné záměry“, jediný a osvědčený nástroj systematického výzkumu v oblasti BOZP, ovšem s hodnocením na vyšší úrovni a se zahraniční účastí výzvy TAČR využívat jako zdroj potenciálních prostředků k dokrytí volných kapacit rezortních výzkumných institucí zlepšit rezortní spolupráci na programu BETA TAČR ČR, také s ohledem na dokumenty Rady vlády pro BOZP (Národní akční programy BOZP) a Strategii EU pro BOZP

7 Národní akční program BOZP 2013 – 2014 problematika vědy a výzkumu Výše uvedený výběr problémů i návrhů odpovídá tak na otázku možného financování systému BOZP (Priorita II.) v opatření 3. Výzkum v oblasti BOZP

8 Národní akční program BOZP 2013 – 2014 problematika vědy a výzkumu Zásadním předpokladem je ovšem vyjádřený zájem rezortního ministerstva o vědu a výzkum v oblasti BOZP a spolupráce všech zainteresovaných na formulování cílů na základě uvedených zdrojů a aktuální situace v oboru

9 Národní akční program BOZP 2013 – 2014 problematika vědy a výzkumu Priority výzkumu a vývoje BOZP 2013 a dále (Priorita VII, Opatření 15). Věcná témata na další období: Návrh vychází z aktuálních přípravných materiálů EU ke strategii BOZP na období 2013 – 2020 a z aktuálních tématických okruhů na úrovni států EU, které kladou značný důraz na ergonomická řešení v pracovních systémech, problematiku firemní kultury, bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, která může významným způsobem ovlivňovat efektivitu a nakonec i konkurenceschopnost firem, nová pracovní rizika, nové podmínky práce atd.

10 Národní akční program BOZP 2013 – 2014 problematika vědy a výzkumu Prevence rizik nových technologií, materiálů a pracovních systémů - výběr Ochrana pracovníků před nanočásticemi, osobní ochrana a osobní ochranné pracovní pomůcky. Zdravotní projevy působení nanočástic a nanotechnologií v nejrizikovějších odvětvích. Nové technologie a jejich vliv na život a výkonnost zaměstnanců, způsoby optimálního zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci s nimi. Psychologické aspekty rychlých změn profesionální životní kariéry, možnosti bezproblémové rekvalifikace pracovníků. Výzkum důsledků nucené pracovní flexibility pracovníků. Výzkum holistických řešení, včetně komplexního (holistického) sledování pracovního prostředí a pracovních podmínek ve vybraných rizikových odvětvích průmyslu, možnosti komplexních řešení a úprav.

11 Národní akční program BOZP 2013 – 2014 problematika vědy a výzkumu Prevence rizik v souvislosti s jejich klasickým působením, které aktuálně zůstává problémem, nebo se účinky těchto rizik v praxi prohlubují Klasická rizika v pracovním prostředí, jejich projevy, dopady na pracovníky, vývoj jejich působení, monitorování, hodnocení (chemická rizika, fyzická zátěž, psychosociální stres, násilí na pracovišti a jeho nové formy). Ergonomická problematika a problematika muskuloskeletálních obtíží, jejich dopady na zdraví, pohodu a bezpečnost zaměstnanců. Prevence muskuloskeletálních obtíží, ergonomické nástroje prevence, ergonomie jako rozhodující nástroj pracovní výkonnosti a pohody. Výzkum kombinovaných expozic fyzikálním, psychosociálním, chemickým a dalším rizikům, mechanismy jejich interakce, možnosti kombinovaného a globálního měření rizik, interpretace interakcí, možnosti řešení a jejich komplexního snížení.

12 Národní akční program BOZP 2013 – 2014 problematika vědy a výzkumu Sledování stavu prevence rizik a BOZP, problematika psychosociálních faktorů a řešení pomocí systémových a znalostních přístupů Monitoring současných změn bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, zkoumáním dostupných kvantitativních dat, validních literárních zdrojů a expertních názorů, k optimálnímu redefinování a systematickému určení trendů a závěrů pro problematiku BOZP. Aplikovaný výzkum formou implementačních a intervenčních nástrojů s přímým dopadem na optimalizaci pracovišť a BOZP systémů, včetně rozvíjení nástrojů k hodnocení účinků intervenčních projektů v podniku. Výzkum efektivních znalostních transférů bezpečnostních a dalších nástrojů BOZP do podnikové praxe, od výzkumného procesu až po konkrétní výsledky a řešení. Výzkum problematiky, přístupů a řešení specifických pracovních skupin, které vyžadují zvláštní pozornost a podporu (např. chronicky nemocní, alergici, velmi mladí pracovníci, staří pracovníci atd.).