Komunitní plán sociálních služeb města Žatce na roky 2008-2013 Mgr. Petr Antoni Dne 29.5.2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zákon o sociálních službách
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ VE MĚSTĚ UHERSKÝ BROD
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Obecné cíle pro KPSS 1. Vytvoření objektivního a názorného informačního systému pro veřejnost 2. Zlepšení bytové politiky 3. Vznik asistenčních služeb.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Plánovaný rozvoj služeb
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Veřejné projednání návrhu 2
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Motto: „Cílem je nedělat věci správně, ale dělat správné věci“
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, komunikace
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Plánování sociálních služeb metodou komunitního plánování Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Ministerstvem pro místní rozvoj.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR. SOCIÁLNÍ SLUŽBY Pojem sociální služby je používán v odborné literatuře ve dvou úrovních: jako forma sociální pomoci poskytovaná.
1 VI. NO a jejich role ve společnosti Servisní funkce Servisní funkce Kontrolní funkce Kontrolní funkce Výchovná funkce Výchovná funkce Informační funkce.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Diakonie Církve bratrské PREZENTACE O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji.
Koordinační skupina SENIOŘI. Koordinační skupina V současnosti 16 členů Organizace, agentury, které poskytují sociální služby Svazy, aktivity, které vyplňují.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Komunitní plánování sociálních služeb Zahájení implementace Komunitního plánu.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
3. setkání pracovní skupiny projektu MOS obcí v územním obvodu ORP Chomutov Místo: Chomutov Dne: , 10:00 hod. S OCIÁLNÍ SLUŽBY – PROJEKT MOS.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Pracovní jednání Dotační řízení na podporu KP Hodnocení se účastnilo přes 60 osob Podpořeno 12 ze 16 předkládaných projektů Požadováno 1090.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Informace ze sociální oblasti
Aktuálně vyhlášené a připravované výzvy operačních programů
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Programový rámec: Operační program Zaměstnanost
Aktivní senior v České Skalici.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Komunitní plánování sociálních služeb Děčín
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Výzvy mas OP Zaměstnanost Mas boleslavsko, 5
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
Konzultační proces k tématu „Nová „druhologie“ sociálních služeb a souvisejících konceptů změn“ Chotoviny, květen, 2014 Mgr. Jan Vrbický.
Ing. Stanislava Správková
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Klíčové aktivity projektu
KOMUNITNÍ PLÁN PÉČE Benešov nad Ploučnicí
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Transkript prezentace:

Komunitní plán sociálních služeb města Žatce na roky Mgr. Petr Antoni Dne

Schvalovací proces Záměr schválit Komunitní plán doporučila Rada města usnesením č. 402/08 dne Návazně Komunitní plán sociálních služeb schválilo Zastupitelstvo města usnesením č. 112/08 na jednání dne Od schválení záměru v ZM ke schválení KP uběhl přesně jeden rok a 12 dní ( )

Připomínkovací řízení Bylo doručeno celkem 44 připomínek Zapracováno bylo 36 Příklad : -KP neobsahuje pouze sociální služby (obsahuje také služby z oblasti vzdělávání, zaměstnanosti a volného času) -Drtivá většina připomínek se vztahovala k detailům v popisu opatření (pro kolik klientů, kolik akcí chceme mít ročně, zdroje financování, atd.)

Co nám ukázal? Síť sociálních služeb v Žatci je na velice dobré úrovni Jako problémové okruhy byly přesto vytipovány: obava z nedostatku financí dostupnost vhodných prostor pro poskytování služeb informace

Navrhované nové služby, zařízení: -Klub pro „náctileté“ -Nízkoprahový klub (dle zk. o soc. sl.) -Mateřské centrum -Nová hřiště (pískoviště, sportovní plácky) -Domov se zvláštním režimem (dle zk. o soc. sl.) -Denní stacionář (zdr. postižení, senioři) -Tísňové volání -Univerzita třetího věku, vzdělávání pro seniory -Podporované bydlení (dle zk. o soc. sl.) -Nové chráněné dílny -Společné bydlení pečujících osob a osob závislých na péči fyzických osob

-Vytvoření odborné připomínkovací skupiny z řad zdr. postižených a jejich organizací -Vznik hospice (podpora hospicové péče) -Azylový dům pro muže -Zřízení samostatné funkce Manažera prevence kriminality -Občanská poradna -Vznik centra pro neziskový sektor -Vyčlenění samostatného dotačního titulu z rozpočtu města -Pořádání „Dne sociálních služeb“ -Specifické vzdělávací aktivity pro všechny cílové skupiny

Další podporované oblasti (příklady)  Volnočasové aktivity pro všechny cílové skupiny  Vzdělávání a podpora umisťování na otevřený pracovní trh  Terénní, ambulantní a pobytové služby pro všechny cílové skupiny  Odborné sociální poradenství  Informace (letáky, web, informace v médiích)

Co bude následovat ? Plán má přispět k naplnění těchto základních cílů: Umožnit a podpořit aktivní účast na rozhodování o budoucí podobě sítě sociálních a souvisejících služeb občanům města a poskytovatelům z řad nestátních neziskových, městských, krajských a dalších zainteresovaných institucí. Přizpůsobit a rozšířit poskytování péče tak, aby vyhověla novým, doposud neřešeným požadavkům a potřebám občanům. Umožnit lidem žít doma co nejdéle, nabídnout jim péči a podporu v oblastech, kde si to sami přejí. Zlepšit kvalitu poskytovaných služeb. Zajistit integraci co nejširších sociálních služeb a programů včetně zdravotní péče bez rozdílů zřizovatele služby.

Proces „implementace“ -Další schůzky a jednání pracovních skupin -Cílem je: průběžně sledovat naplňování cílů KP, přispívat k realizaci opatření, jednat s potenciálními realizátory -Harmonogram: -První schůzky pracovních skupin – září Poté periodicky min. 4x ročně, popř. dle potřeby

Revize cílů a opatření KP Pokud se ukáže potřeba doplnit, změnit cíle a opatření KP v době jeho platnosti Příklady Potřeba nového typu soc. služby významná legislativní změna Metoda: Podobným způsobem jako při tvorbě KP – pracovní skupiny – návrhy – řídící skupina – schválení v RM a ZM

Co bychom chtěli stihnout v roce 2008 Vydat aktualizovaný adresář sociálních a souvisejících služeb pro občany Žatce, aktualizovat údaje na webu, začít s vydáváním „seriálu o soc. službách v Žatci“ Realizovat „příměstský tábor“ Připravit Dotační pravidla pro sociální oblast na rok 2009 Zprovoznit Denní stacionář v Libočanech (zde také odlehčovací služby) Uvést do provozu azylový dům pro muže (1.1.09) Dětská hřiště (realizátor Město) Podporované bydlení (dva byty Města)

Podpora vzniku Nízkoprahového zařízení pro mládež Podpora vzniku programů pro rodiny a občanské poradny

Děkuji všem, kteří se podíleli na tvorbě Komunitního plánu

Děkuji také za pozornost a pojďme ke křtu…