Integrovaná prevence v resortu MZe. IPPC – integrovaná prevence a omezování znečištění  IPPC = integrovaná povolení (IP) a integrovaný registr znečištění.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koncepce organizace posudkové služby JUDr. Jiří Veselý, Ph.D. ředitel odboru výkonu posudkové služby MPSV.
Advertisements

Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_05.
Kutná Hora 26. května 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 1 Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Informace o metodické činnosti odboru.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_07.
Čerpání finančních prostředků z PRV PRV v období operace Pozemkové úpravy – 3,5 mld. Kč - kontinuální příjem žádostí 1 výzva příjem žádostí.
Diskusní seminář za účasti ministra zemědělství Ing. Ivana Fuksy , České Budějovice.
Resort životního prostředí a zemědělství -Dotační politika -Činnosti resortu.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.15 Ročník2. ročník.
Situace na trhu zemědělcům a potravinářům mnoho příležitostí nenabízí Ing. Miroslav Toman, CSc. prezident Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
Integrovaný registr znečišťování životního prostředí Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
Bezpečnostní opatření Policie ČR se Státní plavební správou „VODA 2016“
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
Vyhláška č. 128/2009 Sb., o přizpůsobení veterinárních a hygienických požadavků pro některé potravinářské podniky, v nichž se zachází se živočišnými produkty.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Úvod k přednáškám o Jištění kvality technologických procesů VŠCHT pd v
Klára Lysová Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování stipendia pro studium na zahraničních středních školách v partnerských regionech.
Jak přistupovat k inovačním možnostem s dotacemi Richard Lev Ředitel odboru Projektového poradenství Mob:
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ. Dělíme na: Primární sektor (těžba nerostných surovin, zemědělství, lesní a vodní hospodářství, rybolov) Sekundární sektor (průmysl,
Strana 1 INTEGROVANÉ POVOLOVÁNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Adéla Švachulová Ministerstvo životního prostředí Oddělení IPPC Integrated and Planned Enforcement of.
Pojistný trh nabídka a poptávka po pojistných produktech investování prostředků technických rezerv.
Ing. Ladislav Friedrich, CSc. Prezident Svazu zdravotních pojišťoven ČR Nákupy léčivých přípravků a zdravotnických prostředků do nemocnic.
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe) Ing. Josef Žid.
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Novela školského zákona v návaznosti na předškolní vzdělávání a školní stravování Bc. Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Úřad práce České republiky
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky
Integrovaná prevence Ministerstvo zemědělství 2016
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Aplikace Monitorovací systém
Organizační zabezpečení práva životního prostředí
Občanské soudní řízení I.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Porada vedoucích Úřadů územního plánovaní
Odpovědnost za poškození životního prostředí
Informace k registraci PhDr. Michaela Hofštetrová Knotková
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Aplikace Monitorovací systém
Seminář k problematice IPPC
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Pozemkové úpravy.
Přehled nejdůležitějších novinek
Správa sociálního zabezpečení
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
STAVEBNÍ ZÁKON.
Energetický management
Přijímací řízení na střední školy 2016/2017
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
Finanční arbitr 25. dubna 2018 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Registr spaloven odpadů
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
Implementace BAT závěrů do integrovaných povolení v Moravskoslezském kraji Krakow.
Občanské soudní řízení I.
Revize BREF STS Zkušenosti provozovatele Jiří Podlipný PSU
Občanské soudní řízení I.
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
BAT centrum Brno a jeho činnost v roce 2018
Moravské dopravní fórum
Nabízené služby společnosti
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Transkript prezentace:

Integrovaná prevence v resortu MZe

IPPC – integrovaná prevence a omezování znečištění  IPPC = integrovaná povolení (IP) a integrovaný registr znečištění (IRZ)  Nejvyšší stupeň ochrany a tvorby ŽP – odklon od chápání problematiky životního prostředí podle jejich jednotlivých složek  Zákon č. 76/2002 Sb., o integrované prevenci v platném znění  Prováděcí předpis – vyhláška 554/2002 Sb.

 Podle § 16 zákona o integrované prevenci platí po zákaz provozovat zařízení spadající do přílohy I zákona bez platného integrovaného povolení  Žádost se podává na příslušném KÚ, předpokládá se aktivní spolupráce provozovatele zařízení s KÚ  Současná průměrná doba trvání procesu vydání IP pro potravinářské a zemědělské podniky je 12 měsíců  MZe doporučuje neprodleně podat žádost na KÚ

 6.4.  6.4. a) jatka o kapacitě porážky větší než 50 t jatečně opracovaných těl denně, b) zařízení na úpravu a zpracování za účelem výroby potravin nebo krmiv - z živočišných surovin (jiných než mléka), o výrobní kapacitě větší než 75 t hotových výrobků denně, - z rostlinných surovin, o výrobní kapacitě větší než 300 t hotových výrobků denně (v průměru za čtvrtletí), c) zařízení na úpravu a zpracování mléka, kde množství odebíraného mléka je větší než 200 t denně (v průměru za rok).  6.5.  6.5. Zařízení na zneškodňování nebo zhodnocování zvířecích těl odstraňování nebo využití vedlejších produktů živočišného původu a živočišného odpadu o kapacitě zpracování větší než 10 t denně.  6.6.  6.6. Zařízení intenzivního chovu drůbeže nebo prasat mající prostor pro více neža) kusů drůbeže, b) kusů prasat na porážku (nad 30 kg), nebo c) 750 kusů prasnic. Kategorie zařízení resortu MZe

Současný stav žádostí o vydání IP Zařízení 6.4 v ČR cca 150 Zařízení 6.6 v ČR cca 400 Zařízení 6.5 v ČR 8

Porovnání vydaných IP s celkovým počtem zařízení v ČR jatka, výroba potravin a krmiv, zpracování mléka

asanační provozy Porovnání vydaných IP s celkovým počtem zařízení v ČR

intenzivní chovy zvířat Porovnání vydaných IP s celkovým počtem zařízení v ČR

Technické pracovní skupiny resortu MZe (TPS)  činnost TPS vychází z § 31 zákona č. 76/2002 Sb., v platném znění  sledují, zabezpečují a hodnotí aplikaci nejlepších dostupných technik (BAT)  poskytují informace o vývoji nejlepších dostupných technikách  zajišťují autorizované překlady dokumentů ES  zveřejňují a podávají odborné výklady k těmto překladům  spolupracují s MZe při odvolání nebo rozkladu proti rozhodnutí o žádosti o vydání IP

Název BREF (název originálu)  kód  Relevance pro kategorie Poslední verze originálu Poslední verze českého překladu Referenční dokument o nejlepších dostupných technikách v průmyslu potravin, nápojů a mléka 6.4.b), 6.4.c) Červen 2005 (návrh) Listopad 2005 (návrh) Referenční dokument o nejlepších dostupných technikách na jatkách a v průmyslu zpracovávajícím jejich vedlejší produkty 6.4.a), 6.5. Září 2003 (návrh) Listopad 2004 (návrh) Referenční dokument o nejlepších dostupných technikách pro intenzivní chov drůbeže a prasat 6.6.a), 6.6.b), 6.6.c) Červenec 2001 (návrh) Červenec 2003 (návrh) BREFy pro zemědělství a potravinářství

Dopady novely zákona o IPPC  zkrácení celkové doby trvání procesu  zjednodušení administrativy procesu  posílení kompetence příslušných KÚ  vymezení účasti odborně způsobilých osob (OZO) pouze v odůvodněných případech podle složitosti posuzovaného zařízení  rozšíření hodnocení obsahu žádosti podle hlavních variant technologií prověřených provozovatelem (specifické a regionální přístupy k problematice IPPC)

 nový pohled na činnost a úlohu odborně způsobilých osob (OZO)  KÚ může a nemusí nařídit ústní jednání o žádosti o vydání IP  přezkum plnění závazných podmínek IP provádí KÚ (dříve kontrola podmínek IP) a informuje o výsledcích ČIŽP a KHS  aplikace BAT hodnotí KÚ a ČIŽP a předává informace o jejich vývoji příslušným správním úřadům MZe upozorňuje, že povinnost provozovatele je IP k mít, nikoliv si o ně do této lhůty požádat !  

Informace o IPPC naleznete na: